Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη
  • [02] Aιματοχυσία χωρίς τέλος στη Γάζα
  • [03] Η ΕΕ αναγνώρισε τη συριακή αντιπολίτευση ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του λαού
  • [04] Νίκησε εύκολα ο Αστέρας

  • [01] Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη

    Tον άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον πολιτικό αγωνιστή αείμνηστο Ανδρέα Χριστοδουλίδη, πρώην γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τίμησαν σε σεμνή εκδήλωση απόψε στην Λευκωσία το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

    Η εκδήλωση, άρχισε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Α. Χριστοδουλίδη και χαιρετισμούς εκ μέρους των οργανωτών της.

    Ο πρόεδρος του ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου χαρακτήρισε τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη «μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της δημόσιας ζωής στην Κύπρο και την Ελλάδα». Ο Ανδρέας, είπε ο κ. Λάρκου, «ήταν ένα κατ΄εξοχήν πολιτικό ον, με στρατηγική σκέψη, ρεαλιστικές και σαφείς εκτιμήσεις και με κοινές απόψεις με τον Γιάννο Κρανιδιώτη σε όλο το φάσμα των εθνικών θεμάτων».

    Στον δικό του χαιρετισμό ο γενικός διευθυντής περιφερειακής διεύθυνσης Μακεδονίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ Σταύρος Τζίμας χαρακτήρισε τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη «αναμορφωτή και στυλοβάτη» του Πρακτορείου και «άξιο τέκνο του Ελληνισμού, της Κύπρου και της Ελλάδας».

    Επεσήμανε ότι ο Α. Χριστοδουλίδης κατάφερε με το προσωπικό του κύρος, το πολιτικό του ανάστημα και τις αντιστάσεις του απέναντι στα κέντρα εξουσίας να απαλλάξει το ΑΠΕ-ΜΠΕ «από τον ασφυχτικό εναγκαλισμό της εκάστοτε κυβέρνησης».

    Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Αντώνης Μακρίδης τόνισε ότι ο Χριστοδουλίδης ήταν δάσκαλος της δημοσιογραφίας, αλλά κυρίως άνθρωπος, που πάντα πρόσφερε απλόχερα την βοήθειά του.

    Επίσης, διαβάστηκε χαιρετισμός από τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πρακτορείων Ειδήσεων Έρικ Νίλεν, ο οποίος τόνισε ότι ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης στον διεθνή χώρο.

    [02] Aιματοχυσία χωρίς τέλος στη Γάζα

    Περισσότεροι από εκατό είναι οιΠαλαιστινίοι που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την Τετάρτη που ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση κατά των ενόπλων οργανώσεων στην περιοχή.

    Σήμερα ο απολογισμός των νεκρών μόνο στην παλαιστινιακή πλευρά έφθασε τους 101 νεκρούς, ενώ τουλάχιστον 900 άνθρωποι ακόμα έχουν τραυματιστεί. Οι νεκροί Ισραηλινοί είναι τρεις, ενώ περίπου 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο ισραηλινό έδαφος από τις ρουκέτες που εκτοξεύουν παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις. Η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ ανακοίνωσε ότι περιθάλπει τουλάχιστον 200 Ισραηλινούς που έχουν τραυματιστεί ή υποστεί σοκ.

    Οι δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν σήμερα κατοικίες και άλλα κτίρια στα οποία κατοικούν ή τα οποία χρησιμοποιούν Παλαιστίνιοι μαχητές.

    Ως χθες, η μεγάλη πλειονότητα των στόχων των εκατοντάδων βομβαρδισμών που είχε κάνει το Ισραήλ ήταν σημεία από όπου Παλαιστίνιοι εκτόξευαν ρουκέτες.

    Το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, στο οποίο μετέχουν οι κυριότεροι υπουργοί της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνήλθε απόψε για να εξετάσει την πρόταση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι για εκεχειρία με τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

    Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η ισραηλινή κυβέρνηση θα επιθυμούσε την κατάπαυση του πυρός για 24 ή 48 ώρες, προκειμένου στο διάστημα αυτό οι δύο πλευρές να επεξεργαστούν τους όρους μιας κατάπαυσης του πυρός.

    Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες.

    [03] Η ΕΕ αναγνώρισε τη συριακή αντιπολίτευση ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του λαού

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τον Συνασπισμό της αντιπολίτευσης της Συρίας "τον νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού", όπως ανακοίνωσαν απόψε οι υπουργοί Εξωτερικών των "27" μετά τη λήξη του συμβουλίου τους στις Βρυξέλλες.

    Οι Ευρωπαίοι εκφράζουν την ελπίδα ότι ο Συνασπισμός "θα συνεχίσει να εργάζεται χωρίς απαγορεύσεις, σεβόμενος τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, με τη συμμετοχή όλων των αντιπολιτευόμενων οργανώσεων και όλων των τομέων της συριακής κοινωνίας", τονίζεται στην ανακοίνωση που υιοθέτησαν οι υπουργοί.

    [04] Νίκησε εύκολα ο Αστέρας

    Κακή παρένθεση για τον Αστέρα Τρίπολης αποδείχθηκε η ήττα από τον Πανθρακικό. Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η «αυλαία» της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι Αρκάδες επιβλήθηκαν εντός έδρας με 3-0 του Ατρόμητου. Δύο γκολ πέτυχε ο Ναβάρο (25΄, 57΄), ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Μπαρτολίνι στο 14΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 November 2012 - 21:30:29 UTC