Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά στο πλοίο Κρήτη-2. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
  • [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα δουλεμπόρων στην Αργολίδα και την Αθήνα

  • [01] Φωτιά στο πλοίο Κρήτη-2. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

    Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Κρήτη -2» ενώ έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας.

    Η φωτιά στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 113 επιβάτες, 87 άτομα πλήρωμα, 18 ΙΧ και 92 φορτηγά, σβήστηκε με ιδία μέσα από το πλήρωμα, ενώ το «Κρήτη 2» οδηγήθηκε και έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου ανέμεναν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων ολοκληρώθηκε, ενώ πάνω στο πλοίο βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βενετία- Ηγουμενίτσα- Πάτρα.

    [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα δουλεμπόρων στην Αργολίδα και την Αθήνα

    Οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, τους οποίους χρησιμοποιούσε ως πραγματικούς δούλους για εργασιακή εκμετάλλευση, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες, από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφάλειας Ναυπλίου και 'Αργους. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν χτες το πρωί, στην Αργολίδα και στην Αθήνα τέσσερα μέλη του κυκλώματος, όλοι αλλοδαποί ρουμανικής καταγωγής (δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 33, 41, 33 και 40 ετών), ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα αλλοδαποί, δύο ρουμανικής και ένας τουρκικής καταγωγής.

    Από την αστυνομική έρευνα, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία έξι Ρουμάνων, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος έφερναν με ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία μέσω τουριστικού πρακτορείου που ανήκει στον Τούρκο ο οποίος αναζητείται, άτομα που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση από την Ρουμανία, με το πρόσχημα ότι θα εργάζονταν σε αγροτικές καλλιέργειες , με 25 ευρώ την ημέρα και δωρεάν διαμονή σε δωμάτια που θα τους παραχωρούσαν οι εργοδότες τους.

    Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι πριν από ένα μήνα μετέφεραν με αυτό τον τρόπο 41 εργάτες από την Ρουμανία σε αγροτική περιοχή της Αργολίδας και τους παρέδωσαν σε μέλη του κυκλώματος. Η σπείρα παρακράτησε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τους εγκατέστησε σε εγκαταλελειμμένο στάβλο, με παντελή έλλειψη υγειονομικών εγκαταστάσεων και στον οποίο διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες. Από την επομένη ημέρα τους ανάγκασαν να εργάζονται επί 12ωρο καθημερινά στη συγκομιδή πορτοκαλιών, χωρίς να τους αποδίδουν τη χρηματική αμοιβή που εισέπρατταν τα μέλη του κυκλώματος από τους εργοδότες τους. Επιπλέον τους υποχρέωναν να εφοδιάζονται από τους ίδιους τρόφιμα χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά, ενώ δεν τους επέτρεπαν να απομακρυνθούν από τον χώρο του στάβλου, για τον οποίο τους χρέωναν με ενοίκιο 50 ευρώ το μήνα κατ' άτομο.

    Αφού εντοπίσθηκε το σημείο διέμεναν οι αλλοδαποί εργάτες, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος και απελευθερώθηκαν 10 ακόμη υπήκοοι Ρουμανίας, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, που όπως διαπιστώθηκε διαβιούσαν και εργάζονταν κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

    Την ίδια ώρα στην Αθήνα συνελήφθη η 40χρονη Ρουμάνα, νόμιμη εκπρόσωπος υποκαταστήματος στην Ελλάδα του τουριστικού γραφείου ιδιοκτησίας του αναζητούμενου Τούρκου, που είχε οργανώσει τη μεταφορά.

    Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

    - Το χρηματικό ποσό των 10.125 ευρώ. - 31 ταυτότητες Ρουμανικών Αρχών. - Πέντε διαβατήρια. - Ένα κυνηγετικό όπλο. - Έξι κινητά τηλέφωνα. - Πλήθος σημειώσεων με ημερομηνίες, ονόματα και αντίστοιχα ποσά για την είσπραξη αμοιβών του κάθε εργάτη. - Εισιτήρια τουριστικού γραφείου.

    Στα θύματα τα οποία βρίσκονταν σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με τη Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2012 - 3:30:27 UTC