Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιούνκερ: Η Eλλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
  • [02] Η στήριξη της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, το «α» και το «ω» της πολιτείας
  • [03] Mεταλλικό γάντι για άτομα με αναπηρία, δια χειρός 17χρονου
  • [04] "Η ισραηλινή επίθεση θα τερματιστεί σήμερα"
  • [05] Η Renault ανακαλεί περισσότερα από 6.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Twizy
  • [06] Πρεμιέρα για νέα μοντέλα στην "Αυτοκίνηση 2012"
  • [07] Υλικές ζημιές σε 17 φορτηγά οχήματα από την πυρκαγιά στο «Κρήτη ΙΙ»
  • [08] Προς συμβιβαστική λύση ΔΝΤ και ευρωζώνη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
  • [09] Συνελήφθη ο πρόεδρος της Express Service για χρέη στο Δημόσιο
  • [10] «Η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας παραμένει πολύ σταθερή»
  • [11] Στα 12,259 δισ.ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού
  • [12] "Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση για την Ελλάδα"
  • [13] ΠΑΟΚ: Μόνος του θα προπονείται μέχρι νεωτέρας ο Χακόμπο

  • [01] Γιούνκερ: Η Eλλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

    Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πιστεύω πως μόλις ρυθμιστούν κάποιες απομένουσες εκκρεμότητες θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εισερχόμενος στην έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Δήλωσε, επίσης, ότι αναμένει -μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις- να επιτευχθεί μια συμφωνία επί του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, ως γνωστόν, υπάρχει διάσταση απόψεων της Ευρώπης με το ΔΝΤ, αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

    Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα θα λάβει διετή παράταση, ως το 2022, για τη μείωση του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ, ανέφερε πως είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στο σημερινό Eurogroup, το οποίο, όπως εκτίμησε, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    "Πράσινο φως" από το Eurogroup περιμένει σήμερα η Αθήνα

    Προς συμβιβαστική λύση ΔΝΤ και ευρωζώνη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

    [02] Η στήριξη της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, το «α» και το «ω» της πολιτείας

    «Είμαστε στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που εξαγγείλαμε από την πρώτη στιγμή. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε για διαβούλευση το πρόπλασμα του νόμου με το οποίο ουσιαστικά επιχειρούμε την αναμόρφωση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Ελπίζω ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή αρχή της άλλης θα δώσουμε, όπως είχαμε υποσχεθεί, το νέο πρόπλασμα του νόμου πάνω στο οποίο θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες επισημάνσεις, οι προτάσεις, οι διορθώσεις, ούτως ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό νομοθέτημα». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στη web tv του ΑΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Τσιάρας, υπενθυμίζοντας και τα αμέσως επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν «στα τέλη Ιουνίου στο νέο ΔΣ του ΣΑΕ, μέσα από μία Τακτική Συνέλευση που θα γίνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη».

    Ο Κ. Τσιάρας στη συνέντευξη του στη web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλά αναλυτικά για την πρόσφατη περιοδεία του στη Νότια Αφρική. Τονίζει ότι η στήριξη της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας είναι το «α» και το «ω» των υποχρεώσεων της ελληνικής πολιτείας απέναντι όχι μόνο στον απόδημο ελληνισμό αλλά και την υφήλιο. «Πρέπει με κάθε θυσία ως κόρη οφθαλμού να διατηρήσουμε την ελληνική γλώσσα ως στοιχείο συμπεριφοράς, ως στοιχείο γνώσης, ως στοιχείο με το οποίο εκφράζεται και παρουσιάζεται ο απόδημος ελληνισμός σε συγκεκριμένες χώρες, αν θέλουμε να διατηρήσουμε και τον δεσμό με την μητέρα πατρίδα την Ελλάδα».

    Ο υφυπουργός αναφέρεται επίσης στην περιοδεία του στις ΗΠΑ και στο έντονο ενδιαφέρον και πραγματική έγνοια των ομογενών μας εκεί να πληροφορηθούν τι γίνεται στην Ελλάδα την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και πώς θα μπορούσαν οι ίδιοι να βοηθήσουν.

    Ερωτηθείς σχετικά με το «στέρεο έδαφος» που απαιτούν οι επενδύσεις ο υφυπουργός λέει: «Για εμάς το τελευταίο διάστημα το σύνολο των δράσεων του πολιτικού συστήματος εστιάστηκε στην εκταμίευση αυτής της μεγάλης δανειακής δόσης» επισημαίνει και προσθέτει: «εκτιμώ ότι οι συνθήκες προσδιορίζονται στο άμεσο μέλλον ώστε και η πρόθεση ή επιθυμία των Ελλήνων ομογενών της Αμερικής να βοηθήσουν να μπορεί να μεταφραστεί σε μία πραγματική βάση αλλά και από την άλλη μεριά να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις αναπτυξιακές προοπτικές για την πατρίδα μας ούτως ώστε η χώρα μας να ξεφύγει το συντομότερο δυνατόν από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχει στην πραγματικότητα δρομολογήσει η μεγάλη οικονομική κρίση».

    [03] Mεταλλικό γάντι για άτομα με αναπηρία, δια χειρός 17χρονου

    Αξιοποίησε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, προσθέτοντας στο μέταλλο την αγάπη του για τους συνανθρώπους του, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο μαθητής Χάρης Ιωάννου κατάφερε να κατασκευάσει ένα τεχνητό γάντι, που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία στα άνω άκρα.

    Δύο χρόνια πριν, ο τότε 15χρονος Χάρης «συνέλαβε» την ιδέα του μεταλλικού γαντιού βλέποντας τη γιαγιά του που αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες να μην μπορεί να πιάσει ούτε το τηλεκοντρόλ. Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του προς όφελος όσων έχουν ανάγκη.

    Μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να κατασκευάσει το μεταλλικό γάντι, με πολύ υπομονή και ατέλειωτες ώρες προσωπικής δουλειάς. Η συσκευή, βάρους μόλις 350 γραμμαρίων, απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή, με αισθητήρες πίεσης, που αντιλαμβάνονται πότε το άτομο που φοράει το γάντι πάει να κάνει μία κίνηση με το χέρι. Μέσα από ένα επεξεργαστικό σύστημα, που βρίσκεται πάνω στο γάντι, και με τη βοήθεια αλγορίθμων δίνεται εντολή σε κινητήρες να κινητοποιήσουν το χέρι. Το γάντι μπορεί να προσδώσει δύναμη μέχρι 17 κιλά σε κάθε κλείδωση του χεριού.

    «Ήταν πολύ δύσκολο το εγχείρημα, καθώς πρόκειται για πράγματα που δεν σου μαθαίνει κανείς στο σχολείο. Καθώς ασχολούμην από μικρός με κατασκευές, αυτοσχεδίασα στον ελεύθερο χρόνο μου για να φτιάξω το γάντι αυτό» εξηγεί ο Χάρης Ιωάννου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο Χάρης Ιωάννης βραβεύτηκε με ειδική διάκριση από τη «Unicef» σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη «Στοά του Βιβλίου». Διάκριση απέσπασε και η ΕΡΤ για τους τηλεμαραθωνίους, που πραγματοποιεί σε συνεργασία με τη «Unicef».

    Η εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Σε αυτήν βραβεύτηκαν σχολεία και μαθητές που αρίστευσαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους», που υλοποιείται με τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας. Τα βραβεία έλαβαν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, που δημιούργησαν πρωτότυπες αφίσες, παραμύθια, βιβλία και εφημερίδες με θέματα σχετικά με την αγάπη, τη χαρά, την οικογένεια, το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε φαγητό και νερό, και τα άλλα δικαιώματα των παιδιών.

    [04] "Η ισραηλινή επίθεση θα τερματιστεί σήμερα"

    Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε σήμερα ότι η «ισραηλινή επίθεση» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας θα τερματιστεί αργότερα σήμερα, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

    «Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε ότι η φάρσα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας θα τερματιστεί σήμερα», μετέδωσε το Mena, το οποίο επικαλείται δηλώσεις που έκανε Μόρσι μετά την κηδεία της αδελφής του.

    «Οι προσπάθειες να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ θα έχει θετικά αποτελέσματα τις επόμενες ώρες», είπε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός από την Ζαγκαζίγκ, μια πόλη βόρεια του Καΐρου στο Δέλτα του Νείλου.

    Εξάλλου ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ επεσήμανε μιλώντας στο Ρόιτερς ότι η εκεχειρία είναι κοντά.

    Η Αίγυπτος ηγείται των διεθνών προσπαθειών να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε την Τετάρτη μια αεροπορική επιχείρηση εναντίον ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, με την ονομασία «Αμυντικός πυλώνας».

    Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 116 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί περίπου 920, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Από την πλευρά του Ισραήλ τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

    [05] Η Renault ανακαλεί περισσότερα από 6.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Twizy

    Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ανακοίνωσε σήμερα την ανάκληση των τριών τετάρτων των ηλεκτρικών της οχημάτων Twizy τα οποία έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, κυρίως στην Γερμανία και την Ελβετία, λόγω ενός κινδύνου πρόκλησης διαρροών υγρών των φρένων.

    "Η ανάκληση αυτή γίνεται για προληπτικούς λόγους και αφορά οχήματα για τα οποία μπορεί να υπάρχει ο κίνδυνος μιας αργής διαρροής υγρών των φρένων", δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    "Μόνον μία περίπτωση έχει εντοπιστεί, χωρίς καμία συνέπεια", διευκρίνισε η εταιρεία, η οποία διαπίστωσε κατά την συναρμολόγηση στο εργοστάσιο ότι μια ένωση μπορεί να είχε σπάσει και μπορεί να υπήρχε κίνδυνος διαρροής.

    Η ανάκληση αυτή αφορά 6.247 Twizy, κατασκευής μεταξύ της 27ης Ιανουαρίου και της 1ης Μαΐου του 2012.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [06] Πρεμιέρα για νέα μοντέλα στην "Αυτοκίνηση 2012"

    Σημαντικά καινούργια μοντέλα πρόκειται να κάνουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στην έκθεση αυτοκινήτων «Αυτοκίνηση 2012». Η μοναδική έκθεση αυτοκινήτου φιλοξενείται από τις 20-28 Οκτωβρίου στην αίθουσα Ξιφασκίας του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου.

    Όπως ανακοινώθηκε στον εκθεσιακό χώρο που καταλαμβάνει 7.000 τ.μ. θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα εξής νέα μοντέλα: VW Golf, Renault Clio, Skoda Rapid, Citroen DS5, Fiat 500L και Seat Mii.

    Επίσης, στην έκθεση θα παρουσιαστούν και πολλά καινούργια μοντέλα, τα οποία προωθούνται αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά (Audi A3, Mercedes AClass, Volvo V40 κ.α.).

    Οι μάρκες, που παίρνουν μέρος στην έκθεση, θα παρουσιάσουν και όλες τις νέες εκδόσεις γνωστών μοντέλων. Έμφαση δίνεται στα μοντέλα που εξασφαλίζουν περιορισμένο κόστος χρήσης (μικρά μοντέλα, ντίζελ, υγραεριοκίνητα, υβριδικά κ.α.)

    Ανακοινώθηκε ότι στη φετινή έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 17 μάρκες: Alfa Romeo, Audi, Citroen, Dacia, Fiat, Honda, Jeep, Lancia, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Volvo και VW.

    Μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Ενδεικτικά αναφέρεται το crash test που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΜΠ, την επίδειξη απεγκλωβισμού σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ, αλλά και θέματα οδικής ασφάλειας με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Επιπλέον, προγραμματίστηκαν test drives που θα μπορούν να πραγματοποιούν οι επισκέπτες με τα πιο γνωστά μοντέλα της αγοράς.

    Το εισιτήριο είναι 6 ευρώ, οι φοιτητές, άνεργοι και τα συνοδευόμενα παιδιά πληρώνουν 3 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας

    [07] Υλικές ζημιές σε 17 φορτηγά οχήματα από την πυρκαγιά στο «Κρήτη ΙΙ»

    Τουλάχιστον 17 φορτηγά (τράκτορες με επικαθήμενα), έχουν υποστεί υλικές ζημιές, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα εν πλω στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ», πιθανόν στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.

    Η φωτιά, που σβήστηκε με ίδια μέσα από το πλήρωμα, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ αυτό έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας, με 87 μέλη πλήρωμα, 113 επιβάτες, 18 ΙΧ οχήματα και 92 φορτηγά.

    Το «Κρήτη ΙΙ» όταν έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, αποβίβασε με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, ωστόσο σε κάποια από τα γκαράζ του πλοίου εξακολουθούσαν να βρίσκονται ορισμένα φορτηγά.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «Κρήτη ΙΙ» μέχρι να γίνει η επιθεώρησή του και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

    [08] Προς συμβιβαστική λύση ΔΝΤ και ευρωζώνη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

    Προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στο ΔΝΤ και τις χώρες της ευρωζώνης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οδεύουν οι έως τώρα διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα, που αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς τη χώρα μας.

    Οι εμπειρογνώμονες των οικονομικών επιτελείων των χωρών της ευρωζώνης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί, αναζητώντας έναν συνδυασμό «τεχνικών λύσεων» για την κάλυψη του λεγόμενου χρηματοδοτικού κενού, ύψους 32,5 δισ. ευρώ ως το 2016, αλλά και για την ελάφρυνση των δανείων προς την Ελλάδα. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών στις 6 μμ (ώρα Ελλάδος).

    Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν το Eurogroup για την πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και θα παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μαζί με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγι, πρέπει να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση για τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας, αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, προβλέποντας παράλληλα ότι το σημερινό Eurogroup θα δώσει «μερική λύση», με την οποία θα καλύπτεται το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2014 και ότι σημαντικό μέρος των αποφάσεων θα μετατεθεί το Δεκέμβριο.

    Αναφορικά με την αντιπαράθεση του ΔΝΤ με τις χώρες της ευρωζώνης για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμούν ότι λίγο- πολύ όλες οι πλευρές θα κάμψουν τις απαιτήσεις τους και τελικά θα επέλθει ο συμβιβασμός. Επιπλέον, στην ΕΚΤ εκτιμούν ότι η λύση που θα δώσει το Eurogroup για το ελληνικό χρέος θα περιέχει «λίγο από όλα».

    [09] Συνελήφθη ο πρόεδρος της Express Service για χρέη στο Δημόσιο

    Για χρέη προς το δημόσιο, που ξεπερνούν τα 7,8 εκατ. ευρώ, αλλά και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ άνω των 150.000 ευρώ, συνελήφθη, το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Εξπρές Σέρβις», Γιάννης Ραπτόπουλος. Ο 69χρονος, γνωστός επιχειρηματίας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και μετά την απαγγελία των σε βάρος του κατηγοριών παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο, με την αυτόφωρη διαδικασία, από το οποίο πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

    [10] «Η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας παραμένει πολύ σταθερή»

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας παραμένει "ακόμη πολύ σταθερή", παρά την υποβάθμισή της από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

    Ο Moody's υποβάθμισε χθες το βράδυ την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας από ΑΑΑ σε Αa1, με αρνητική προοπτική. Ωστόσο "το αξιόχρεο της Γαλλίας παραμένει ακόμη πολύ σταθερό", σημείωσε ο Σόιμπλε, ζητώντας να αποφευχθεί οποιαδήποτε δραματοποίηση της υποβάθμισης αυτής σε ομιλία του ενώπιον των Γερμανών βουλευτών.

    "Ο κύριος εταίρος μας έλαβε μια μικρή προειδοποίηση από έναν οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης (...). Οφείλουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε δραματοποίηση", σημείωσε σε ομιλία του στην Μπούντεσταγκ για το θέμα του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2013.

    "Έχουμε κάθε συμφέρον να σταθούμε, ο καθένας στην Ευρώπη, στο ύψος των καθηκόντων και των ευθυνών μας", πρόσθεσε ο υπουργός.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [11] Στα 12,259 δισ.ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού

    Στα 12,259 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου ? Οκτωβρίου 2012. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δεκάμηνο Ιανουαρίου ? Οκτωβρίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 12.259 εκατ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.140 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερο έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 13.425 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 2.294 εκατ. ευρώ. Σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του 10μήνου του προηγούμενου έτους κατά 8.826 και 4.719 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένο κατά 41,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 41.777 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,5% έναντι του διαστήματος Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011, αλλά και αύξηση έναντι του επικαιροποιημένου στόχου, κατά 272 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 39.131 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 499 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου για το 2012 (38.632 εκατ. ευρώ).

    [12] "Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση για την Ελλάδα"

    «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», ώστε να βρεθεί λύση για την Ελλάδα κατά την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

    Ο κ. Σόιμπλε ανέδειξε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προστατευθεί η γερμανική οικονομία και επισήμανε ότι η Γερμανία εισέρχεται σε δύσκολη φάση, καθώς εξασθενεί τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η παγκόσμια οικονομία. Όσον αφορά, ωστόσο, τη χθεσινοβραδινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τον Οίκο Moody's, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό και τόνισε ότι η γαλλική οικονομία είναι πολύ σταθερή.

    [13] ΠΑΟΚ: Μόνος του θα προπονείται μέχρι νεωτέρας ο Χακόμπο

    Δεν έγινε δεκτός σήμερα από τον Γιώργο Δώνη ο Σανθ Χακόμπο, ο οποίος ενημερώθηκε ότι θα μείνει εκτός προπονήσεων της πρώτης ομάδας, μετά την αποβολή και την συμπεριφορά του στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος εναντίον του Παναθηναϊκού.

    Ο Ισπανός τερματοφύλακας από σήμερα θα προπονείται μόνος του μέχρι να υπάρξει απόφαση της ΠΑΕ για την ποινή του. Πιθανότατα θα απολογηθεί ενώπιον της διοίκησης αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2012 - 15:30:39 UTC