Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Υπάρχουν σημάδια πως το κλίμα αλλάζει
  • [02] Νέες προτάσεις από τον Νίμιτς
  • [03] "Λάθος η στρατηγική αντιμετώπισης του ελληνικού πρόβλήματος"
  • [04] Λυκουρέντζος: Έλεγχος για τις καθυστερήσεις
  • [05] Ποινική δίωξη στον 35χρονο που συνελήφθη για κατοχή προσωπικών δεδομένων

  • [01] Σαμαράς: Υπάρχουν σημάδια πως το κλίμα αλλάζει

    «Η σημερινή ημέρα είναι φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την επιχειρηματικότητα που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε πως έχει υποσχεθεί στον λαό ότι «μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο είναι υποχρέωσή μου να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης», επισημαίνοντας πως προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο πολεμώντας την μιζέρια.

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και επισήμανε ότι ήδη υπάρχουν σημάδια πως το κλίμα αλλάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων που επένδυσαν στην δραχμοφοβία, τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας.

    [02] Νέες προτάσεις από τον Νίμιτς

    Σειρά προτάσεων - σκέψεων για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ κατέθεσε ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

    Μετά τη σημερινή συνάντησή του με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο κ. Νίμιτς τόνισε ότι συζήτησαν παλιές και νέες ιδέες των δυο πλευρών, ενώ ο ίδιος παρουσίασε κάποιες προτάσεις που θα εξεταστούν στις δυο πρωτεύουσες. Επίσης, επισήμανε ότι τόσο κατά τη διάρκεια των χθεσινών χωριστών συναντήσεων, όσο και στη σημερινή κοινή συνάντηση «έγινε μια ανασκόπηση σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες».

    [03] "Λάθος η στρατηγική αντιμετώπισης του ελληνικού πρόβλήματος"

    To ελληνικό πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αντιμετωπίζεται με λάθος στρατηγική, τονίζει ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Jazeera.

    Είναι αναμφίβολα σημαντικό να υπάρξει η δανειακή διευκόλυνση στην Ελλάδα, αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σημειώνει ότι το ζήτημα είναι με ποιους όρους θα δοθούν αυτά τα χρήματα και πώς τα αξιοποιούμε. Όλο το τελευταίο διάστημα, προσθέτει ο κ. Τσίπρας, το ελληνικό πρόβλημα, το οποίο είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αντιμετωπίζεται με λάθος στρατηγική και είναι σα να δίνεις χρήματα σε έναν χρεοκοπημένο, νέα δάνεια για να αποπληρώσει τα προηγούμενα, και δεν ενδιαφέρεσαι αν αυτός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει, δηλ. να παραγάγει πλούτο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διεύρυνση του χρέους που έχει δημιουργηθεί.

    Σχετικά με την επικείμενη απόφαση του Eurogroup, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η δόση του δανείου θα δοθεί, διότι αν δεν δοθεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Σήμερα, μάλιστα», προσέθεσε, «διάβαζα στην ?Deutsche Welle? ότι ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε είπε ότι, αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα πληγεί η ίδια η Γερμανία και θα προσέθετα ότι, αν καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ένα ?domino effect? που θα οδηγήσει σε κατάρρευση όλη την ευρωζώνη».

    [04] Λυκουρέντζος: Έλεγχος για τις καθυστερήσεις

    Nα γίνει έλεγχος για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των διαγωνισμών, ώστε να πραγματοποιείται ομαλά ο ανεφοδιασμός των νοσοκομείων ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, σε σύσκεψη που είχε σήμερα με την πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ).

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία των συμβάσεων και δόθηκαν, επίσης σαφείς κατευθύνσεις για την επίσπευση- λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών, του απαιτούμενου χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών- στις προμήθειες των αναλωσίμων υλικών των νοσοκομείων από τους αναδόχους της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας. Επίσης ζητήθηκε να αποφεύγονται προμήθειες με απευθείας ανάθεση, ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος σύμφωνα και με το Εθνικό Παρατηρητήριο Τιμών.

    [05] Ποινική δίωξη στον 35χρονο που συνελήφθη για κατοχή προσωπικών δεδομένων

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον 35χρονο που συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία γιατί είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών.

    Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον ανακριτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2012 - 19:30:30 UTC