Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έως τις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της επόμενης δόσης
  • [02] Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν
  • [03] Δώδεκα ρουκέτες έπεσαν στο Ισραήλ μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της εκεχειρίας
  • [04] 11 νεκροί και 25 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

  • [01] Έως τις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της επόμενης δόσης

    Η ευρωζώνη και οι λοιποί διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα επιχειρήσουν τη Δευτέρα να καταλήξουν σε συμφωνία για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα, την οποία προβλέπουν να εκταμιεύσουν το αργότερο στις 5 Δεκεμβρίου, υποστήριξε σήμερα ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

    Η ημερομηνία τούτη δεν αποτελεί διορία για την εκταμίευση των κονδυλίων για την Ελλάδα και έχει ορισθεί από το Eurogroup, υπογράμμισε η ίδια πηγή. «Η Ελλάδα περιμένει. Ουδείς έχει το δικαίωμα να την περιπαίζει. Εάν δεν εκταμιεύσουμε την βοήθεια έως τις 5 Δεκεμβρίου θα έχουμε ένα πραγματικό πρόβλημα. Η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί την προθεσμία (σ.σ. deadline, αγγλικά στο πρωτότυπο) που έχει καθορίσει η ευρωζώνη», εξήγησε η ίδια πηγή.

    Απειλούμενη με οικονομική ασφυξία, η χώρα αναμένει με ανυπομονησία τη χορήγηση μίας σειράς δανειακών δόσεων ύψους 44 δισεκ. ευρώ, που αποτελεί μέρος του δεύτερου Μνημονίου βοήθειας που αποφασίσθηκε τον Φεβρουάριο.

    [02] Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν

    Με πυροβολισμούς και κραυγές νίκης, οι Παλαιστίνιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους στη Λωρίδα της Γάζας για να γιορτάσουν τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής Χαμάς, από οκτώ μέρες μετά τη λήξη των συγκρούσεων που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστινίους.

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γάζας, μετά από μέρες εγκλεισμού στα σπίτια τους για το φόβο των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων. Με σημαίες να κυματίζουν στα χέρια τους, φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς, του κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του Ισραήλ.

    «Αισθανόμαστε και πάλι ότι έχουμε την ελευθερία μας, ότι πήραμε πίσω τη ζωή μας. Δοξάζουμε το Θεό για τη Χαμάς, και τον ευχαριστούμε για τη υπομονή και τη δύναμη που έδωσε στον παλαιστινιακό λαό», δήλωσε ένας Παλαιστίνιος.

    Μετά από οκτώ ημέρες σφοδρών συγκρούσεων, Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν, υπό τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, 162 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 37 παιδιά και 11 γυναίκες.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς, ένας άντρας που είχε βγει να γιορτάσει τη συμφωνία εκεχειρίας δήλωσε, πυροβολώντας το όπλο του στον αέρα, ότι «ο Νετανιάχου θα θρηνεί σήμερα, ενώ ο λαός της Γάζας αντιστάθηκε και θριάμβευσε. Το Ισραήλ δεν θα σκεφτεί να μας αμφισβητήσει κατά αυτόν τον τρόπο ποτέ ξανά. Πληρώσαμε ένα ακριβό τίμημα με το αίμα των συνανθρώπων μας, αλλά καταφέραμε τελικά και δείξαμε τη δύναμή μας», είπε.

    Η συμφωνία εκεχειρίας υποχρεώνει το Ισραήλ και τη Χαμάς να διακόψουν οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων ανταρτών που το Ισραήλ είχε ως στόχους. Ο Ισμαήλ Χανίγια, πρωθυπουργός στην κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είπε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι για αυτή τη συμφωνία, καθώς και για την αφοσίωση και αντίσταση που επέδειξε ο λαός μας».

    [03] Δώδεκα ρουκέτες έπεσαν στο Ισραήλ μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της εκεχειρίας

    Δώδεκα ρουκέτες εβλήθησαν κατά του Ισραήλ απόψε μέσα στην πρώτη ώρα που ακολούθησε την έναρξη της εκεχειρίας ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Μία ώρα μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, στις 21.00, ώρα Ελλάδος, το αντιαεροπορικό σύστημα του Ισραήλ «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε μία ρουκέτα πάνω από την πόλη Ασκελόν, διαπίστωσε επίσης ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 130 ρουκέτες εβλήθησαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ. Περίπου 1.300 έχουν εξαπολυθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

    Λίγο πριν την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για 10 ρουκέτες τύπου Γκραντ που έπεσαν στη Μπιρσίμπα στις 20.15, ώρα Ελλάδος και για δύο άλλες στην Ασντόντ, κοντά στη Γάζα.

    [04] 11 νεκροί και 25 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

    Βομβιστής-καμικάζι σκότωσε σήμερα οκτώ ανθρώπους στο Ραβαλπίντι, όπου γινόταν μια σιιτική θρησκευτική τελετή, μεταδίδουν τώρα πολλά τοπικά δίκτυα ενημέρωσης.

    Η τοπική αστυνομία αναφέρεται στην ανακοίνωσή της σε "πέντε νεκρούς, αλλά και 25 τραυματίες".

    Νωρίτερα, σε ανάλογη τελετή στο εμπορικό κέντρο στο Καράτσι παρόμοια επίθεση είχε τρείς νεκρούς απολογισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 November 2012 - 1:30:30 UTC