Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναυάγιο" στη Σύνοδο Κορυφής
  • [02] Μέρκελ: Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα τη Δευτέρα
  • [03] Συγκεχυμένη η εικόνα για την αυριανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup
  • [04] ΟΛΜΕ: Μην παραδώσετε λίστα με καθηγητές που έχουν πειθαρχικά παραπτώματα
  • [05] Μπέρδεψε τις... Μπετανκούρ ο δικαστής που ανέκρινε τον Σαρκοζί

  • [01] "Ναυάγιο" στη Σύνοδο Κορυφής

    Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία ολοκληρώθηκε, στις Βρυξέλλες,η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης της περιόδου 2014-2020,

    "Είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία στις αρχές του επόμενου έτους", είπε ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του εκτίμησε ότι παρά την αποτυχία της, η έκτακτη σύνοδος ήταν "χρήσιμη" και αποτέλεσε ένα "επιθυμητό βήμα για την επίτευξη συμφωνίας".

    [02] Μέρκελ: Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα τη Δευτέρα

    Την ελπίδα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν τη Δευτέρα σε συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, ¶ Μέρκελ, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι οι πάντες εργάζονται εντατικά για την εξεύρεση συμφωνίας, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις που της είχαν ζητηθεί.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ακόμη ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας τη Δευτέρα, «αλλά δεν έχουμε ακόμη φτάσει εκεί».

    Η κ. Μέρκελ επανέλαβε την πάγια θέση της Γερμανίας κατά του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις.

    [03] Συγκεχυμένη η εικόνα για την αυριανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

    Συγκεχυμένη ήταν η εικόνα σήμερα στις Βρυξέλλες ως προς την αυριανή σύσκεψη του Eurogroup με τηλεδιάσκεψη.

    Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γκι Σιουλέρ ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σκοπεύει να συγκαλέσει αύριο Eurogroup, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «δεν θα υπάρξει αύριο σύγκλιση του Eurogroup».

    Ωστόσο, διπλωματικές πηγές του Συμβουλίου, δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

    [04] ΟΛΜΕ: Μην παραδώσετε λίστα με καθηγητές που έχουν πειθαρχικά παραπτώματα

    Να μην παραδώσουν στο υπουργείο Παιδείας «λίστα» με τους εκπαιδευτικούς που έχουν πειθαρχικά παραπτώματα για να τεθούν σε αργία, καλεί τους προϊσταμένους Εκπαίδευσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, «με την εγκύκλιο του υπουργείου γίνεται απόπειρα κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας στη διοίκηση της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία επιχειρείται η στέρηση του πολίτη-εκπαιδευτικού από τον φυσικό του δικαστή».

    Και προσθέτει ότι με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ζητείται η αποστολή μιας λίστας «προγραφών» με ονόματα εκπαιδευτικών, οι οποίοι χωρίς άλλη περαιτέρω διαδικασία - πέραν της αναφερόμενης στην εγκύκλιο «διαπιστωτικής πράξης του οικείου οργάνου»- θα τίθενται αμέσως σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

    Οι «προγεγραμμένοι» εκπαιδευτικοί δεν θα είναι μόνο εκείνοι, στους οποίους έχουν επιβληθεί ποινές οριστικής ή προσωρινής παύσης για τα πειθαρχικά παραπτώματα που αναφέρονται στο κείμενο του νόμου και της εγκυκλίου, αλλά και εκείνοι, των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν, σημεώνεται.

    [05] Μπέρδεψε τις... Μπετανκούρ ο δικαστής που ανέκρινε τον Σαρκοζί

    Ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί μπέρδεψε μια όμηρο στην Κολομβία με την πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτρια της εταιρείας L'Oreal όταν εντόπισε το όνομά της στο ημερολόγιο των ραντεβού του πρώην προέδρου, υποστήριξε σήμερα ο δικηγόρος του.

    Ο Σαρκοζί κατέθετε την Πέμπτη επί 12 ώρες στον δικαστή ο οποίος εξετάζει αν στις προεδρικές εκλογές του 2007 χρηματοδοτήθηκε παρανόμως από την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, την 90χρονη Λιλιάν Μπετανκούρ.

    Στο ημερολόγιο του πρώην προέδρου αναφερόταν μια συνάντηση με την "Μπετανκούρ", αλλά επρόκειτο για την Ίνγκριντ Μπετανκούρ?την Γαλλοκολομβιανή πολιτικό που κρατήθηκε όμηρος στην Κολομβία επί έξι χρόνια και απελευθερώθηκε το 2007. "Στο ημερολόγιο, αν θέλετε το πιστεύετε, σημειώνεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί δέχτηκε την οικογένεια Μπετανκούρ", είπε ο Τιερί Ερζόγκ μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο.

    Τα ονόματα των δύο γυναικών προφέρονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά έχουν διαφορετική ορθογραφία: το επώνυμο της Λιλιάν είναι "Bettencourt" και της Ίνγκριντ "Betancourt".

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 November 2012 - 17:30:28 UTC