Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουβέλης:Επικίνδυνη περιδίνηση για Ελλάδα και ΕΕ οποιαδήποτε καθυστέρηση
  • [02] Ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με συμμορία που λήστεψε τα διϋλιστήρια Ασπροπύργου
  • [03] Γ. Προβόπουλος: Η αναποφασιστικότητα συντηρεί την αβεβαιότητα
  • [04] "Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ" από την Μπετανκούρ κατέθεσε ο Σαρκοζί
  • [05] Χρ. Σταϊκούρας: Καθαρή και αποτελεσματική λύση για το χρέος
  • [06] Δ. Αβραμόπουλος: Οι Έλληνες δε θα δεχθούν καμία ταπείνωση

  • [01] Κουβέλης:Επικίνδυνη περιδίνηση για Ελλάδα και ΕΕ οποιαδήποτε καθυστέρηση

    Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά πραγματικά επικίνδυνη περιδίνηση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη" διαμηνύει ενόψει του eurogroup, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους.

    Προτείνει χρηματοδοτική υποστήριξη της χώρας για σταδιακή εθελοντική εξαγορά των ομολόγων της σε χαμηλότερη τιμή από την ονομαστική, μείωση του επιτοκίου του πρώτου δανείου στα επίπεδα του δεύτερου, παραχώρηση των κερδών 12-15 δις που αποκόμισε η ΕΚΤ, χρονική μετακύληση - ανανέωση των ομολόγων, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης χωρίς επιβάρυνση του δημοσίου χρέους.

    Ο κ. Κουβέλης σημειώνει, αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σήμαινε την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και θα τη γύριζε πολλές δεκαετίες πίσω, πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα της κοινωνίας.

    [02] Ένοπλη συμπλοκή αστυνομικών με συμμορία που λήστεψε τα διϋλιστήρια Ασπροπύργου

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, μετά την οργανωμένη ληστεία, με έναν ελαφρά τραυματία, το πρωί στα διϋλιστήρια Ασπροπύργου.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία της ληστείας ανέρχεται σε 115.000 ευρώ, ενώ οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μετά απο ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, κατά την οποία «γάζωσαν» με αυτόματα ένα περιπολικό, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς.

    Οι δράστες ήταν συνολικά πέντε άτομα, τα τέσσερα απο τα οποία επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και ο πέμπτος σε μοτοσικλέτα.

    [03] Γ. Προβόπουλος: Η αναποφασιστικότητα συντηρεί την αβεβαιότητα

    Η αναποφασιστικότητα βλάπτει, δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής γιατί, όπως λέει, συντηρεί την αβεβαιότητα. Εκφράζει την ελπίδα ότι η απόφαση του eurogroup τη Δευτέρα "θα αλλάξει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες".

    Ο κ Προβόπουλος αναφέρει ότι το 2014 θα αποτελέσει και την απαρχή της ανάκαμψης. Κατηγορηματικά δηλώνει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την εφαρμογή του προγράμματος.

    [04] "Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ" από την Μπετανκούρ κατέθεσε ο Σαρκοζί

    Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε ότι πήρε "ακόμη κι ένα ευρώ" για την προεκλογική του εκστρατεία από την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L' Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, 90 ετών σήμερα, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής του στους δικαστές που δημοσιεύτηκαν σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Sud-Ouest.

    Ο Σαρκοζί, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές του Μαϊου, κατέθετε την Πέμπτη επί 12 ώρες σε δικαστή για την υπόθεση πιθανής παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από την Μπετανκούρ.

    "Γνωρίζω την οικογένεια Μπετανκούρ από τότε που ήμουν 28 ετών. Σήμερα είμαι 57", είπε ο Σαρκοζί στους δικαστές, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής του που δημοσίευσε η Sud-Ouest.

    "Εχω κάνει πέντε προεκλογικές εστρατείες", είπε ο Σαρκοζί αναφερόμενος στο προάστιο Νεϊγί του Παρισιού του οποίου ήταν δήμαρχος και όπου εξακολουθούν να ζουν η Μπετανκούρ και η κόρη της.

    "Δεν μου έδωσαν ούτε ευρώ, δεν τους έδωσα ούτε εγώ και δεν τους ζήτησα ποτέ τίποτα. Δεν θα ξεκινούσα στα 52 μου ως πρόεδρος της Γαλλίας", φέρεται ότι κατέθεσε.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Χρ. Σταϊκούρας: Καθαρή και αποτελεσματική λύση για το χρέος

    Καθαρή και αποτελεσματική λύση για το χρέος ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στη Real news, γιατί όπως λέει "μόνο τότε θα είναι και πειστική".

    Δηλώνει ότι ελπίζει πως η κ. Μέρκελ θα κάνει τελικά "μάκρο και μικρο- προσέγγιση" στο ζήτημα και σημειώνει ότι αναμένει από το Eurogroup να δώσει απαντήσεις για τη δόση, καθώς οι "δανειστές δεν έχουν άλλοθι μετά τη συνεπή στάση της κυβέρνησης συνεργασίας".

    [06] Δ. Αβραμόπουλος: Οι Έλληνες δε θα δεχθούν καμία ταπείνωση

    «Οι Έλληνες κατανοούν, κάνουν θυσίες , αλλά δε θα δεχθούν καμία ταπείνωση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εφημερίδα Real news στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές.

    Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει πως «άλλα μέτρα ή άλλες συμφωνίες δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από κανέναν μας» και υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει οι δανειστές να ξεθαρρεύουν από τη θαρραλέα πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή των υπεσχημένων, καθώς πρόκειται για ρεαλιστική προσέγγιση ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 November 2012 - 17:30:36 UTC