Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη
  • [02] Χάρτες της Google και για κτίρια
  • [03] Γκ. Σρέντερ: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά και περισσότερο χρόνο
  • [04] Η Μαδρίτη απορρίπτει την πρόταση της ΕΤΑ για συνομιλίες
  • [05] Ισοπαλία 1-1 μεταξύ Κέρκυρας και Βέροιας

  • [01] Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη

    «Ρολά κατεβάζουν» αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία όλης της χώρας και ταυτόχρονα σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους και θα διεκδικούν το ποσό από το Ταμείο τους.

    Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την αναδρομική, από 1η Ιανουαρίου 2012, έκπτωση 5% που τους ζητείται και για τις οφειλές του Οργανισμού.

    Τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων παραλαμβάνουν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, μετά από απόφαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις περικοπές στους μισθούς τους, αλλά και τη συμπαραστασή τους στους συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, οι οποίοι δικάζονται την ίδια μέρα, αλλά και στους υπαλλήλους των Δήμων και του υπουργείου Υγείας, καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    Επίσης η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει την Παρασκευή 30 Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας, ενώ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα γίνουν συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα «τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας που κατεδαφίζεται από τα μνημόνια». Στη 1.00 το μεσημέρι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας, ενώ στην περιφέρεια οι ειδικευόμενοι σε συνεργασία με τις Ενώσεις γιατρών θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις.

    [02] Χάρτες της Google και για κτίρια

    Μετά τη χαρτογράφηση ηπείρων και ωκεανών, οι χάρτες της Google επεκτείνονται και στο εσωτερικό συγκεκριμένων ανά τον κόσμο κτιρίων.

    Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους περιηγητές στο Διαδίκτυο. Έως τώρα, η εταιρεία παρείχε μεμονωμένα την υπηρεσία σε όσους διέθεταν έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας της Google.

    Οι νέοι χάρτες επιτρέπουν στο κοινό να περιηγείται εικονικά στο εσωτερικό περισσότερων από 10.000 κτιρίων, παγκοσμίως.

    Στον κατάλογο των κτιρίων που «χαρτογραφεί» η Google περιλαμβάνονται εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, βιβλιοθήκες και μουσεία.

    «Προτού ταξιδέψετε στην πατρίδα σας για τις διακοπές ή βγείτε για να κάνετε τα εορταστικά σας ψώνια, συμβουλευτείτε το χάρτη για αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα ώστε να προγραμματίσετε καλύτερα τις δουλειές σας», τονίζει ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας, το Google +.

    Λίστα με συγκεκριμένα κτίρια που έχουν «χαρτογραφηθεί» έως τώρα από την εταιρεία μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα υποστήριξης της Google στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://support.google.com/gmm/bin/answer.py?hl=en&answer=1685827.

    [03] Γκ. Σρέντερ: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά και περισσότερο χρόνο

    Περισσότερο χρόνο χρειάζεται η Ελλάδα εκτός από μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Frankfurter Sonntagszeitung» και τονίζει ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, πριν ξεσπάσει η κρίση που απλώς αναγκάζει την Ελλάδα να ξεπουλά την περιουσία της».

    Ερωτώμενος σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην Νομισματική Ένωση, ο κ. Σρέντερ επαναλαμβάνει ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι για απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως λέει, δεν είχε λόγο να αμφισβητήσει την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν μάλιστα «η Ελλάδα αποτελεί το λίκνο της Ευρώπης».

    Παραδέχεται ωστόσο ότι υπήρχαν δομικά σφάλματα στην δημιουργία του ευρώ, η οποία δεν συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη πολιτική ενοποίηση και εκτιμά ότι «τώρα είναι η ευκαιρία να αρθούν αυτά τα σφάλματα». Αναδεικνύει ακόμη την ανάγκη να γνωρίζουν οι Γερμανοί ότι «το συμφέρον μας σε μια κοινή αγορά και μια ενισχυμένη ολοκλήρωση είναι μεγαλύτερο από ο,τιδήποτε άλλο, πολιτικά ή οικονομικά».

    [04] Η Μαδρίτη απορρίπτει την πρόταση της ΕΤΑ για συνομιλίες

    Η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση για συνομιλίες από την ένοπλη οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ ζητώντας τον άνευ όρων αφοπλισμό της. Η ΕΤΑ πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών για το θέμα της επιστροφής των κρατουμένων μελών της οργάνωσης με αντάλλαγμα τον πλήρη αφοπλισμό της.

    Η οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε στα βασκικά μέσα ενημέρωσης το σαββατοκύριακο ότι επιθυμεί να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ισπανία και τη Γαλλία για να διαπραγματευτεί τον τερματισμό των στρατιωτικών της επιχειρήσεων και την παράδοση του οπλοστασίου της.

    "Η μοναδική ανακοίνωση που αναμένουμε και απαιτούμε είναι ο άνευ όρων αφοπλισμός της. Γνωρίζουν ότι δεν έχουμε διαπραγματευτεί και δεν θα διαπραγματευτούμε με μία τρομοκρατική οργάνωση", δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντες Ντίαζ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Ισοπαλία 1-1 μεταξύ Κέρκυρας και Βέροιας

    Συνεχίζεται σήμερα η 12 αγωνιστικήτου πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η αναμέτρηση της Κέρκυρας με τη Βέροια έληξε ισόπαλη με 1-1.Οι «Φαίακες» προηγήθηκαν στο 41΄ με τον Γκούμα, αλλά έμειναν με δέκα παίκτες από το 63΄, λόγω αποβολής του Γιάντση, και η «Βασίλισσα του Βορρά» ισοφάρισε στο 88΄ με τον Ολαϊτάν.

    Αυτή την ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι αγώνες: Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος και Πλατανιάς - Παναθηναϊκός.

    Στο πρόγραμμα, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας (19:30).

    Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον αγώνα Πανθρακικού - Άρη, αύριο, Δευτέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 November 2012 - 15:30:33 UTC