Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαντλείται σε 22 μήνες η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής
  • [02] Συνάντηση Τσίπρα με τον Βρετανό πρέσβη
  • [03] Στο νοσοκομείο 16χρονη με σφαίρα στον λαιμό
  • [04] Πυρκαγιά με 14 νεκρούς στη Γερμανία
  • [05] Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα για δήθεν μήνυμα του πρωθυπουργού στο Eurogroup
  • [06] Κλείνουν για δύο ημέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
  • [07] Εισαγγελική παρέμβαση για τις 200 χιλιάδες συνταγές

  • [01] Εξαντλείται σε 22 μήνες η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής

    Εξαντλείται σε 22 μήνες από σήμερα η χωρητικότητα του χώρου ελεγχόμενης διάθεσης απορριμμάτων στη Φυλή, δήλωσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

    Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με μετρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Συνδέσμου, ο χώρος των 3.800 τ.χλμ. που εξυπηρετεί όλο το λεκανοπέδιο, όπου παράγονται καθημερινά 5.500 τόνοι οικιακών απορριμμάτων, εξαντλείται στους επόμενους 22 μήνες. Έως τις 16 Νοεμβρίου, όπως σημείωσε, είχαν εναποτεθεί 11.650.000 κ. μ. απορριμμάτων και η εναπομένουσα χωρητικότητας ανέρχεται σε 5.381.231 κ.μ.

    Γι' αυτό, τόνισε ο κ. Σγουρός, είναι επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε με την κατασκευή των τεσσάρων νέων μονάδων να περιοριστεί η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή. Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 98/08, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, στην ταφή απορριμμάτων χωρίς προηγούμενη επεξεργασία επιβάλλεται ειδικό τέλος ταφής 35 ευρώ ανά τόνο, το οποίο αυξάνεται ετησίως με 5 ευρώ ανά τόνο, έως του ποσού των 60 ευρώ ανά τόνο.

    [02] Συνάντηση Τσίπρα με τον Βρετανό πρέσβη

    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο της ΕΕ και συνολικά των υπεχρεωμένων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στονΒρετανό πρέσβη στην Αθήνα David Landsman OBE, μετά από αίτημα του τελευταίου.

    Στη συνάντηση παρευρέθησαν η πολιτική Σύμβουλος της Βρετανικής Πρεσβείας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Κώστας Ήσυχος, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής & Αμυντικής Πολιτικής και ο Γιώργος Αϋφαντής, διπλωματικός σύμβουλος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Στο νοσοκομείο 16χρονη με σφαίρα στον λαιμό

    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου διακομίστηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ένα 16χρονο κορίτσι από τα Βορίζια, με μία σφαίρα στον λαιμό.

    Η 16χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασής του και αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά της στο Ηράκλειο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νεαρό κορίτσι αυτοπυροβολήθηκε.

    [04] Πυρκαγιά με 14 νεκρούς στη Γερμανία

    Μια πυρκαγιά σε ένα εργαστήριο όπου απασχολούνταν άτομα με ειδικές ανάγκες στη Γερμανία προκάλεσε σήμερα το θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό επτά άλλων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Η φωτιά ξεκίνησε από μια έκρηξη σε ένα χώρο αποθήκευσης, και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλη τη μονάδα επεξεργασίας ξύλου στο Τιτιζέ Νόισταντ στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού στη νότια Γερμανία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Πυροσβέστες με αντιασφυξιογόνες μάσκες μπόρεσαν να διασώσουν αρκετούς ανθρώπους που απασχολούνταν στο εργαστήριο αυτό, ανάμεσά τους άτομα με αναπηρία και μέλη του προσωπικού, από το φλεγόμενο κτίριο.

    Περίπου 120 άτομα με νοητική αλλά και άλλες αναπηρίες απασχολούνταν στο εργαστήριο αυτό, που διευθύνεται από την φιλανθρωπική οργάνωση Caritas.

    [05] Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα για δήθεν μήνυμα του πρωθυπουργού στο Eurogroup

    Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση δημοσιεύματα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός φέρεται να έστειλε ένα δήθεν μήνυμα στο Eurogroup, μέσω του Γιάννη Στουρνάρα.

    «Πολλοί καλοθελητές βάζουν στο στόμα του πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών λόγια που δεν έχουν ποτέ ειπωθεί. Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, πρέπει ο καθένας να προσέχει τι λέει και τι γράφει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    [06] Κλείνουν για δύο ημέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

    Κατεβάζει ρολά για δύο μέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και έτσι όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στους νομούς Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου ενώ για αύριο Τρίτη και την Παρασκευή οι εργαζομένοι επιθυμούν να συνεχίσουν τον αποκλεισμό της Περιφέρειας κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί αύριο το πρωί.

    Εδώ και 12 μέρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν κυριολεκτικά νεκρώσει με τις καταλήψεις από την πλευρά του προσωπικού.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μίλησε για τρομακτικές μειώσεις ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές δαπάνες και συγχρόνως υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ουσιαστικά ακυρώνουν κάθε προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

    Στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνεται λόγος «για διαρκή αγώνα μέχρι την οριστική ανατροπή των μέτρων», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, και να μην υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη καμία διαπιστωτική πράξη αναγκαστικής διαθεσιμότητας προσωπικού. Αποφασίστηκε ακόμη να μην αποσταλούν από τις διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς οι κατάλογοι των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, να μην επιτρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο την κατάργηση θέσεων μεταξύ του προσωπικού που προβλέπεται, όπως επίσης αποφάσισε να διεκδικήσει τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης.

    [07] Εισαγγελική παρέμβαση για τις 200 χιλιάδες συνταγές

    Yπό εισαγγελική έρευνα τίθεται η υπόθεση των 200.000 συνταγών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που εκτελέστηκαν τον περασμένο Αύγουστο αλλά γράφτηκαν τον Σεπτέμβριο.

    Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ενώ για το θέμα διενεργείται ήδη διοικητική έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , Λ. Παπαγεωργόπουλος.

    Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης που φαίνεται να αφορά μεγάλο χρηματικό ποσό έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν έχει αποκλείσει την περίπτωση λάθους στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) και της μηχανογραφικής επεξεργασίας (ΚΜΕΣ) ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου έχει υποστηρίξει πως πρόκειται για τεχνικό λάθος.

    Η εντολή της Εισαγγελέως είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα και αν τίθεται θέμα ζημιάς του ΕΟΠΥΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 November 2012 - 17:30:30 UTC