Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφυλάκισαν κατηγορούμενο για τη δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη
  • [02] ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να δοθούν τα στοιχεία των επίορκων υπαλλήλων
  • [03] "Η νέα δόση, η επιμήκυνση και το νέο κούρεμα σημαίνουν μεγαλύτερη εξαθλίωση"
  • [04] "Πολύ καλές πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup"

  • [01] Αποφυλάκισαν κατηγορούμενο για τη δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μετά τη γνωστοποίηση της αποφυλάκισης ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένωνγια συμμετοχή στη δολοφονίαδύο νεαρών ειδικών φρουρών στου Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη διενεργείται από την εισαγγελέα Εφετών-επόπτη του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο κρατούμενος.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, «ουδεμία ενημέρωση είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη διεύθυνση φυλακών Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση».

    [02] ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να δοθούν τα στοιχεία των επίορκων υπαλλήλων

    Να συλλέξουν και να αποστείλουν, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους διευθυντές και τους αιρετούς, μόνο τα στοιχεία που αφορούν τους επίορκους υπαλλήλους, καλεί τους συλλόγους - μέλη της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Στην ανακοίνωση που απέστειλε σήμερα στους συλλόγους της σε όλη την Ελλάδα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συστήνει η διαδικασία αυτή «να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση» των κατά τόπους συλλόγων και «όχι διαμέσου των γραφείων Προσωπικού τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα».

    Όπως διευκρινίζεται, σκοπός των κινητοποιήσεων δεν είναι να καλυφθούν και να «κρυφτούν» επίορκοι εργαζόμενοι. Σκοπός, σημειώνεται, είναι να μη δοθούν στοιχεία και ονομαστικές καταστάσεις «συναδέλφων που τιμούν το χώρο, στον οποίο εργάζονται και το θεσμό τον οποίον υπηρετούν».

    Για αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει διοργανώσει στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το βράδυ. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται σε όλες τις πρωτεύουσες νομών.

    [03] "Η νέα δόση, η επιμήκυνση και το νέο κούρεμα σημαίνουν μεγαλύτερη εξαθλίωση"

    «Για να δοθεί η δόση επιβάλουν νέα σφαγή μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ σε ό,τι κι αν καταλήξουν η ΕΕ και το ΔΝΤ σχετικά με την επιμήκυνση και το νέο κούρεμα, για το λαό θα σημαίνει μεγαλύτερη εξαθλίωση, γι' αυτό η μόνη λύση υπέρ των εργαζομένων είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και η μονομερής διαγραφή του χρέους» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχετικό σχόλιο «για τη δόση και τη διαμάχη ΕΕ-ΔΝΤ» .

    [04] "Πολύ καλές πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup"

    «Πολύ καλές πιθανότητες» για μια συμφωνία στο αποψινό Eurogroup, διακρίνει ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ και κάνει λόγο για «ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο».

    «Βλέπω πολύ καλές πιθανότητες να έχουμε συμφωνία απόψε τη νύχτα», δήλωσε ο κ. Κάμπετερ και σημείωσε ότι, για να βρεθεί λύση, πρέπει να μετακινηθούν όλες οι πλευρές, όχι μόνο η Γερμανία. «Νομίζω ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο, όχι μισοάδειο», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ζήτημα θα έρθει στο γερμανικό Κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

    Αναφερόμενος πάντως στα σενάρια περί νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υφυπουργός απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία είναι απομονωμένη επειδή δεν επιθυμεί το «κούρεμα». Τόνισε δε ότι «16 χώρες της Ευρωζώνης αγνοούν την πρόταση του ΔΝΤ», ενώ χαρακτήρισε λάθος την συζήτηση ακόμη και για μελλοντικό «κούρεμα», καθώς, όπως είπε, «οι εικασίες για μελλοντικά μέτρα μάλλον φρενάρουν την ανάπτυξη παρά ενθαρρύνουν την σταθερότητα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 November 2012 - 19:30:38 UTC