Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός "Εμπρός" οι καταληψίες
  • [02] Προ ημερησίας, για τις αποφάσεις του Eurogroup, ζητά ο Α. Τσίπρας
  • [03] Καταργούνται οι σχολικές στολές στην Τουρκία
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Τώρα είναι η ώρα της εθνικής αντεπίθεσης
  • [05] Παπαρήγα: Είναι ψέμα τα περί «ανάσας για τον λαό»
  • [06] Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τους πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ
  • [07] ΣΥΡΙΖΑ: Η μνημονιακή πολιτική φέρνει κοινωνική καταστροφή
  • [08] Νέα προθεσμία στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας
  • [09] Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ
  • [10] Ο αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ χαιρετίζει τη συμφωνία στο Eurogroup

  • [01] Εκτός "Εμπρός" οι καταληψίες

    Το θέατρο "Εμπρός", άλλαξε κλειδαριές σήμερα στις 11.30 το πρωί και οι καλλιτέχνες που είχαν κάνει κατάληψη στο κτίριο βρέθηκαν απ' έξω.

    Οι πέντε υπάλληλοι του τμήματος Δημόσιων Κτημάτων της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών, συνοδεία άλλων τόσων αστυνομικών έφτασαν εκεί λίγο νωρίτερα. Αφού άδειασε ο χώρος και άλλαξαν κλειδαριές, αποχώρησαν.

    Περισσότερες από δύο χιλιάδες υπογραφές είχε καταφέρει να συλλέξει για την υποστήριξή της η «Κοινότητα του Εμπρός», συμπαρασύροντας μαζί της έως ακαδημαϊκούς και θεσμικούς φορείς του θεάτρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Το Εμπρός ένα ιστορικό κτίριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία τον Νοέμβρη του 2011 με την πρωτοβουλία κατάληψης και ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πάρα πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών.

    Η νέα εταιρεία που διαχειρίζεται τα ακίνητα του Δημοσίου ζητούσε την άμεση εκκένωση του θεάτρου προκειμένου να το αξιοποιήσει και να το ενοικιάσει.

    [02] Προ ημερησίας, για τις αποφάσεις του Eurogroup, ζητά ο Α. Τσίπρας

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Επιτίθεται, παράλληλα, στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντάς της ευθύνες ότι αποδέχτηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει την απόφαση του Εurogroup «προϊόν συμβιβασμού, με πολλές γκρίζες ζώνες σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδος» ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για μια ακόμα φορά, παρουσιάστηκε χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα».

    Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικαλούμενος σχετικές συζητήσεις που, όπως αναφέρει, έγιναν ήδη σε κοινοβούλια άλλων κρατών, πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν, αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού».

    [03] Καταργούνται οι σχολικές στολές στην Τουρκία

    Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας εξέδωσε απόφαση με την οποία καταργείται η υποχρεωτική χρήση σχολικής στολής.

    Η σχετική απόφαση, η οποία ρυθμίζει τις διαδικασίες και τη βάση του νέου σχολικού ενδυματολογικού κώδικα στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας δημοσιεύτηκε, σήμερα, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Ωστόσο, το τουρκικό υπουργείο έχει θέσει μία σειρά από κανόνες σε ό,τι αφορά τη σχολική ένδυση προκειμένου να περιορίσει την ελευθερία των μαθητών στην επιλογή των ρούχων. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν θα πρέπει να φορούν στενά και διαφανή ρούχα, σορτς, κολάν, αμάνικα, καθώς και ρούχα που φέρουν πολιτικά μηνύματα, ενώ οι μαθητές δεν θα πρέπει να έχουν γένια ή μουστάκι και οι μαθήτριες μακιγιάζ ή αξεσουάρ.

    Στα κορίτσια δίνεται η δυνατότητα να φορούν μαντίλα τις ώρες εκμάθησης του Κορανίου.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Τώρα είναι η ώρα της εθνικής αντεπίθεσης

    «Υπάρχει νέα αφετηρία, είναι η ώρα της ?αντεπίθεσης? για τη χώρα, εμείς εδώ θα διαμορφώσουμε, τώρα, με κάθε λεπτομέρεια, αυτή τη νέα αφετηρία», τόνισε αποτιμώντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην εν εξελίξει κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης και των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η πρωτοβουλία των κινήσεων για την εθνική αντεπίθεση ανήκει στην ελληνική κοινωνία» και ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο, αλλά το 2013 είναι και ο χρόνος της ?στροφής?, ο χρόνος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο χρόνος που θα μπούμε στον δρόμο της εξόδου από την κρίση».

    Σχετικά με τις χτεσινές αποφάσεις, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, ωστόσο «το κρίσιμο είναι η μεγάλη εικόνα που είναι αναμφίβολα θετική», και πως εναπόκειται τους πολίτες να αξιοποιηθεί αυτό το πλαίσιο και να οργανωθούν οι εσωτερικές προϋποθέσεις της ανάκαμψης.

    Επιπλέον, είπε ότι πρέπει σήμερα να σταλεί το μήνυμα προς την κοινωνία πως οι θυσίες της πιάνουν τόπο και πως το ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ με αυτοπεποίθηση, με συνείδηση των δυσκολιών και ξέρει να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά, όταν το περιπαίζουν και το απαξιώνουν οι εργολάβοι της αποδιάρθρωσης του πολιτικού συστήματος και το κόμμα της δραχμής».

    [05] Παπαρήγα: Είναι ψέμα τα περί «ανάσας για τον λαό»

    «Αποτελεί πελώριο και προκλητικό ψέμα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες συνιστά ανάσα για τον ελληνικό λαό, ενώ αναδύθηκε στην επιφάνεια και το μεγάλο ψέμα ότι τα πάντα κρίνονται από το αν θα κάνεις "σκληρή διαπραγμάτευση", όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θα κάνεις "έξυπνη διαπραγμάτευση", όπως λέει η τρικομματική κυβέρνηση», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

    «Όταν διαπραγματεύεσαι δεχόμενος τις δεσμεύσεις της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τότε αυτή η διαπραγμάτευση δεν προμηνύει τίποτα καλύτερο για τον λαό», προσέθεσε η κ. Παπαρήγα λέγοντας ότι είναι ψέμα τα περί «ανάσας για τον λαό», καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα εφαρμοσθούν τα νέα μέτρα που ελήφθησαν και η ζωή του λαού θα γίνει κόλαση.

    [06] Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τους πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ

    Εφ' όλης της ύλης συζήτηση, σε πρόγευμα εργασίας, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, με τους πρεσβευτές των κρατών- μελών της ΕΕ στην Αθήνα, είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, μετά από πρωτοβουλία της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας και οι ξένοι διπλωμάτες συζήτησαν κατά κύριο λόγο την κρίση στη χώρα μας, για την οποία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του.

    Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην ΕΕ, οι δε ξένοι διπλωμάτες έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή του Μνημονίου, τις πολιτικές εξελίξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό.

    Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και ήταν «ιδιαίτερα δημιουργική και παραγωγική».

    [07] ΣΥΡΙΖΑ: Η μνημονιακή πολιτική φέρνει κοινωνική καταστροφή

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσπο ότι «καλό είναι την επόμενη φορά που θα βγάλει ανακοίνωση σχετικά με τα επιτεύγματα της πολιτικής τους, να ενημερωθεί πρώτα για την πραγματική κοινωνική καταστροφή που συντελείται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τους ανέργους, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία».

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, απαντώντας στη σημερινή δήλωση του Α. Τσίπρα για το Eurogroup, έκανε λόγο για μικρόψυχη και αλλοπρόσαλη τοποθέτηση.

    [08] Νέα προθεσμία στους συλληφθέντες για τη ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

    Νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν αύριο το πρωί, πήραν σήμερα από τον ανακριτή Πατρών οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για τη ληστεία στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Σε δηλώσεις που έκανε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι συλληφθέντες ήταν σε απόγνωση, λόγω της οικονομικής κρίσης και αντί να κρεμαστούν από την ελιά ή να πηδήξουν από τον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας, όπως κάνουν άλλοι, έκαναν αυτή την ενέργεια».

    Επίσης, χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους ως πρωτόπειρους και άσχετους με το κύκλωμα διακίνησης αρχαίων, προσθέτοντας πως «απόδειξη όλων αυτών είναι ότι βγήκαν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, αναζητώντας αγοραστή».Όσον αφορά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, τις χαρακτήρισε βαριές.

    Στο μεταξύ, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο άλλων ατόμων, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ληστείας.

    [09] Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

    Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και τις διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα των σκουπιδιών στο Ίδρυμα. Με παραγγελία που έδωσε στην Αστυνομία, o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζητά, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, να επέμβει στο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τούς καταληψίες, προκειμένου να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

    Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που στοιχειοθετούνται είναι αυτά της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της υποβάθμισης περιβάλλοντος. Της εισαγγελικής παρέμβασης, προηγήθηκε έγγραφο που συνυπέγραψαν και απέστειλαν προς τον κ. Μαδεμλή, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς επίσης καθηγητές και κοσμήτορες σχολών και τμημάτων του Ιδρύματος, με το οποίο ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη.

    Στο έγγραφο γίνεται -μεταξύ άλλων- λόγος για αδύνατη λειτουργία του Πανεπιστημίου και για μη αναστρέψιμες ζημιές. «Επειδή τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, να προβείτε το ταχύτερο δυνατόν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να απελευθερωθεί το κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του» αναφέρεται στην επιστολή.

    Την ίδια ώρα, ανάλογη επέμβαση στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ζητά ο εισαγγελέας να γίνει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έπειτα από αναφορά των πρυτανικών του αρχών. Σύμφωνα με αυτήν, το Ίδρυμα βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσής του στις εγκαταστάσεις της Εστίας.

    [10] Ο αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ χαιρετίζει τη συμφωνία στο Eurogroup

    «Θετικό μήνυμα για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης», χαρακτήρισε τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ.

    Επανέλαβε δε ότι τώρα ζητείται από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα, ιδίως σε ό,τι αφορά «το φορολογικό σύστημα και μια αποτελεσματική φορολογική διοίκηση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 November 2012 - 15:30:41 UTC