Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια
  • [02] «Και τώρα το δελτίο ...γρίπης»
  • [03] Το iPad mini έρχεται σήμερα στην Ελλάδα
  • [04] Το ΝΑΤΟ εξετάζει πιθανούς τόπους ανάπτυξης των Patriot στην Τουρκία
  • [05] Επίθεση στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Πετρούπολη
  • [06] Καύσωνας με 44 βαθμούς, πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι στην Αυστραλία
  • [07] Ο μπαμπάς φοβάται πιο πολύ από τα παιδιά τον οδοντίατρο!
  • [08] Έλεγχος για τις συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές και τα ψυχιατρεία
  • [09] Συνελήφθησαν οι τρεις υπεύθυνοι της βιοτεχνίας ενδυμάτων στο Μπανγκλαντές
  • [10] Τρίτος νεκρός λύκος σε τροχαίο στη Φλώρινα το 2012

  • [01] Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια

    Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια.

    Στόχος της επιχείρησης είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και συμμετέχουν εκατοντάδες αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες.

    Οι έλεγχοι της Αστυνομίας εστιάζονται κυρίως στους καταυλισμούς Ρομά, γύρω από τους οποίους έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι.

    Πρόκειται για τη δεύτερη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιείται στην περιοχή τον τελευταίο καιρό.

    [02] «Και τώρα το δελτίο ...γρίπης»

    Είναι πιθανώς εφικτή η πρόβλεψη ενός μελλοντικού ξεσπάσματος μιας επιδημίας γρίπης, με τον ίδιο περίπου τρόπο που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τον καιρό. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία χρησιμοποιεί στοιχεία σε πραγματικό χρόνο που έχουν συλλεχθεί από το Google σχετικά με την εμφάνιση νέων κρουσμάτων, σε συνδυασμό με υπολογιστικά μοντέλα που προβλέπουν την εξάπλωση της γρίπης στο χώρο και τον χρόνο.

    Η νέα μέθοδος φιλοδοξεί να κάνει προβλέψεις, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με τη σοβαρότητα και τη χρονική διάρκεια μιας νέας επιδημίας γρίπης. Με αυτό τον τρόπο, είναι ίσως δυνατό να υπάρξει μελλοντικά έγκαιρη προετοιμασία των αρμοδίων Αρχών και καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού.

    Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι, αν όλα πάνε καλά μετά τις δοκιμές και σε άλλες πόλεις και περιοχές των ΗΠΑ, το σύστημά τους θα είναι έτοιμο να παρέχει τις πρώτες προβλέψεις του από το 2013. Μεταξύ άλλων, στόχος είναι η έκδοση ενός δελτίου πρόβλεψης για τη γρίπη, κατά τα πρότυπα ενός μετεωρολογικού δελτίου.

    [03] Το iPad mini έρχεται σήμερα στην Ελλάδα

    Το iPad mini έρχεται σήμερα στην Ελλάδα.

    Η νέα μίνι-ταμπλέτα θα είναι διαθέσιμη σε λευκό-ασημί και μαύρο-γκρι χρώμα, σε μοντέλα με ασύρματη σύνδεση και σύνδεση με κινητή τηλεφωνία, στα 16GB, 32GB και 64GB, ξεκινώντας από την τιμή των 359 ευρώ.

    Επίσης, σήμερα γίνεται εμπορικά διαθέσιμο και το iPad με οθόνη Retina (τέταρτης γενιάς), το οποίο θα διατίθεται σε άσπρο ή μαύρο χρώμα και με τιμή από 529 ευρώ.

    Το νέο iPad mini διαθέτει οθόνη 7,9 ιντσών, τον επεξεργαστή της Apple Α5Χ, κάμερα FaceTime και iSight και μπαταρία διάρκειας έως δέκα ωρών. Το iPad Retina διαθέτει υψηλής ευκρίνειας οθόνη, κάμερες FaceTime HD και iSight και το νέο επεξεργαστή Α6Χ, ενώ η μπαταρία έχει επίσης διάρκεια έως δέκα ώρες.

    [04] Το ΝΑΤΟ εξετάζει πιθανούς τόπους ανάπτυξης των Patriot στην Τουρκία

    Εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ, οι οποίοι έφθασαν στις αρχές της εβδομάδας στην Τουρκία, άρχισαν να επιθεωρούν από σήμερα τις περιοχές στις οποίες είναι πιθανό να εγκατασταθούν οι πύραυλοι Patriot, την ανάπτυξη των οποίων στα σύνορά της με τη Συρία έχει ζητήσει η τουρκική κυβέρνηση.

    Ηαποστολή των εμπειρογνωμόνων αναμένεται σήμερα σε στρατιωτική βάση της επαρχίας Μαλάτια, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου βρίσκεται ήδη ένα ραντάρ του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

    Οι υπόλοιπες 27 χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να εγκρίνουν επισήμως εντός των προσεχών ημερών το αίτημα της Τουρκίας.

    Ανύσυχη για τον κίνδυνο επέκτασης της συριακής κρίσης, η 'Αγκυρα ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από το ΝΑΤΟ την ανάπτυξη πυραύλων Patriot κοντά στα σύνορά της με τη Συρία, προκαλώντας την οργή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, ενώ δέχθηκε και προειδοποιήσεις από την πλευρά των δυο κυριοτέρων συμμάχων της, της Ρωσίας και του Ιράν.

    Η τουρκική κυβέρνηση όπως και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν επανειλημμένα διαβεβαιώσει τις τελευταίες εβδομάδες για τον αυστηρά "αμυντικό" χαρακτήρα της ανάπτυξης των πυραύλων αυτών.

    Σύμφωνα με τουρκική πηγή, τέσσερις με έξι συστοιχίες είναι πιθανό να αναπτυχθούν στη Μαλάτια, το Ντιγιάρμπακιρ και τη Σανλιούρφα (νότια Τουρκία), γεγονός που καθιστά αναγκαία την αποστολή στην Τουρκία περίπου 400 στρατιωτών της Συμμαχίας, από τις τρεις χώρες που διαθέτουν το σύστημα Patriot (ΗΠΑ, Ολλανδία και Γερμανία).

    [05] Επίθεση στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Πετρούπολη

    Βανδαλισμοί από ομάδα χούλιγκαν σημειώθηκανχθες απόγευμα στην Πετρούπολη.

    Περίπου 20 άτομα, που επέβαιναν σε δίκυκλα και δεν έφεραν χαρακτηριστικά κάποιας ομάδας, επιτέθηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Ελ. Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια της εισόδου και να προξενήσουν φθορές σε εννέα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    Τα γραφεία της ομάδας δεν υπέστησαν ζημιές γιατί βρίσκονται στον δεύτερο όροφο.

    [06] Καύσωνας με 44 βαθμούς, πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι στην Αυστραλία

    Μπορεί επίσημα το καλοκαίρι να μην έχει ξεκινήσει ακόμα στην Αυστραλία, αλλά αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Αύριο (Πέμπτη) σε κάποιες περιοχές της Βικτώριας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής, η ανώτατη θερμοκρασία θα φθάσει τους 44 βαθμούς και ίσως σημειωθεί νέο ρεκόρ. Στη Μελβούρνη, η ανώτερη προβλεπόμενη θερμοκρασία για αύριο είναι 38 βαθμοί.

    Ο καύσωνας που αναμένεται την Πέμπτη έχει θέσει σε επιφυλακή την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία επικεντρώνει κυρίως την προσοχή της στη βόρεια Βικτώρια όπου υπάρχει ξηρή βλάστηση και βρίσκεται στα σύνορα της Ν.Ν. Ουαλλίας όπου ήδη έχουν σημειωθεί αρκετές πυρκαγιές.

    Το κύμα καύσωνα έρχεται μετά από τις χθεσινές σφοδρές καταιγίδες στη Μελβούρνη, όπου δημιουργήθηκε χάος με καθυστερήσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και πάνω από 3.000 κεραυνούς.

    [07] Ο μπαμπάς φοβάται πιο πολύ από τα παιδιά τον οδοντίατρο!

    Αποτελεί κοινό μυστικό ότι μικροί και μεγάλοι φοβούνται τον οδοντίατρο και οι μέχρι τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι ο φόβος αυτός μεταδίδεται συνήθως από τους γονείς στα παιδιά τους. Μια νέα ισπανική έρευνα, για πρώτη φορά, αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα, είναι ο μπαμπάς (όταν φοβάται ο ίδιος) που παίζει τον ρόλο-κλειδί για τη μετάδοση του οδοντιατρικού φόβου στα παιδιά.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Μαδρίτης «Χουάν Κάρλος», με επικεφαλής την Αμέρικα Λάρα-Σασίδο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό παιδοδοντιατρικής "International Journal of Paediatric Dentistry", μελέτησαν 183 παιδιά ηλικίας επτά έως 12 ετών, καθώς και τους γονείς τους, αναφορικά με τις φοβίες τους για τον οδοντίατρο.

    Οι Ισπανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι όσο υψηλότερος είναι ο φόβος για τον οδοντίατρο σε ένα μέλος της οικογένειας, ιδίως σε έναν από τους δύο γονείς, τόσο περισσότερο ο φόβος αυτός μεταδίδεται και στα άλλα μέλη. Αυτό που αποκάλυψε η έρευνα, είναι ότι ο φόβος του πατέρα μετράει πολύ περισσότερο από τον φόβο της μητέρας.

    «Τα παιδιά φαίνεται να δίνουν πρωτίστως προσοχή στις συναισθηματικές αντιδράσεις των πατέρων τους, όταν σχηματίζουν τη δική τους άποψη για το πόσο πρέπει να τους αγχώνει ο οδοντίατρος», δήλωσε η Λάρα-Σασίδο.

    Συνεπώς, όπως ανέφερε η ίδια, ακόμα κι αν η μητέρα περνάει καθησυχαστικά μηνύματα στα παιδιά για τον οδοντίατρο, αν ο πατέρας φοβάται, τότε η δική του αντίδραση είναι τελικά αυτή που θα επηρεάσει περισσότερο και τις ανάλογες αντιδράσεις των παιδιών.

    [08] Έλεγχος για τις συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές και τα ψυχιατρεία

    Έλεγχο, για τις συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές και τα ψυχιατρεία, θα πραγματοποιήσει το 2013, η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης και Τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Την Ελλάδα, την Κύπρο, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, το Σαν Μαρίνο, τη Σλοβακία, την Τουρκία και την Ουκρανία, πρόκειται να επισκεφθεί μέσα στο 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που στερούνται της ελευθερίας τους ή βρίσκονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

    Μέσω της σχετικής ανακοίνωσης καλούνται όσοι βρίσκονται σε φυλακές ή ψυχιατρεία των παραπάνω χωρών, να ενημερώσουν την Επιτροπή, για φαινόμενα κακομεταχείρισης, βασανισμών ή εξευτελιστικής μεταχείρισης.

    Σημειώνεται ότι τα μέλη των αντιπροσωπειών της CPT έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε φυλακές, φυλακές ανηλίκων, αστυνομικά τμήματα, κέντρα κράτησης μεταναστών, ψυχιατρικά νοσοκομεία, ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας, κλπ.

    [09] Συνελήφθησαν οι τρεις υπεύθυνοι της βιοτεχνίας ενδυμάτων στο Μπανγκλαντές

    Τρεις υπεύθυνοι του βιοτεχνίας ενδυμάτων στην Ντάκα πρωτεύουσα Μπανγκλαντές, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 110 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα μετά τις καταθέσεις εργατών, οι οποίοι τόνισαν ότι τους είχαν πει να μην εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και πως οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές.

    Ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας Tazreen Fashion, Ντελουάρ Χοσάιν συνελήφθη χθες Τρίτη και ανακρίνεται σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά το βράδυ του Σαββάτου στη βιομηχανική ζώνη Ασούλια, κοντά στη Ντάκα.

    Ο ίδιος ανακρίνεται για το θέμα των παραβιάσεων των κανονισμών οικοδόμησης. Το κτίριο που στεγαζόταν η βιοτεχνία είχε εννιά ορόφους, ενώ θα έπρεπε να έχει μόνο τρεις.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ντάκα Χαμπιμπούρ Ραχμάν οι συλληφθέντες είπαν στους πανικόβλητους εργάτες να παραμείνουν στο εσωτερικό του εργοστασίου γιατί δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

    [10] Τρίτος νεκρός λύκος σε τροχαίο στη Φλώρινα το 2012

    Ένας ακόμη λύκος- ο τρίτος για φέτος -σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και της φύσης «Αρκτούρος».

    Το τροχαίο συνέβη την περασμένη Κυριακή, πολύ κοντά στον οικισμό Βαλτόνερα του νομού Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Πτολεμαΐδας. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο θάνατος επήλθε ακαριαία για το ζώο, το οποίο και εγκατέλειψε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

    Με αφορμή τον τρίτο θάνατο λύκου για το 2012, σε τροχαίο, ο «Αρκτούρος» υπενθυμίζει στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στις επαρχιακές οδούς ημιορεινών και δασικών περιοχών και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Προτείνει, δε, στην Πολιτεία τη λήψη των ενδεδειγμένων προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών και της άγριας πανίδας στους μεγάλους οδικούς άξονες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 November 2012 - 9:30:39 UTC