Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο πρωθυπουργός
  • [02] "Μάχη" στη Βουλή για το Μνημόνιο
  • [03] Κλειστές σήμερα και αύριο οι εφορίες
  • [04] Ξενάγηση στην "αίθουσα που δεν υπάρχει"
  • [05] Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα...
  • [06] Μικροπροβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων
  • [07] Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη έως τώρα μαύρη τρύπα
  • [08] Θερίζουν οι καρκίνοι από το κάπνισμα
  • [09] Ο Μπραντ Πιτ θέλει την ησυχία του στη ...Γαλλία
  • [10] Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αποθήκη πλαστικών στου Ρέντη
  • [11] Ελληνικές ταινίες στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου

  • [01] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει ο πρωθυπουργός

    Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει στις 11:00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

    Χθες, ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου έδωσε εντολές στους υπουργούς για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, τόνισε πως προτεραιότητα πλέον είναι η αλλαγή του κλίματος στο εσωτερικό και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που κυρίως πλήττονται από την κρίση, χαρακτήρισε απαραίτητη την αλληλεγγύη και το συντονισμό μεταξύ των μελών της κυβέρνησης και έδωσε σαφείς οδηγίες για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

    Στο μεταξύ, με τη φράση «εμείς όμως οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα» κλείνει ο Αντώνης Σαμαράς το μήνυμά του που απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες και έχει ανέβει στην προσωπική του σελίδα στο «Facebook».

    [02] "Μάχη" στη Βουλή για το Μνημόνιο

    Συζητείται σήμερα στη Βουλή, η πρόταση που κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και 70 Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και για την αναζήτηση των ευθυνών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και κάθε ενεχομένου προσώπου.

    [03] Κλειστές σήμερα και αύριο οι εφορίες

    Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στις εφορίεςσήμερα Πέμπτη29 και αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις μισθολογικές μειώσεις και ττις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ.

    [04] Ξενάγηση στην "αίθουσα που δεν υπάρχει"

    Μια διαφορετική ξενάγηση στην "αίθουσα που δεν υπάρχει", παρά μόνο στη φαντασία του θεατή, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2012.

    Στο πλαίσιο της πολιτικής του να υποστηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες νέων δημιουργών και να προσφέρει μία διαφορετική μουσειακή εμπειρία στους επισκέπτες του, το Μουσείο θα φιλοξενήσει το MIRfestival 2012, ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης που εστιάζει στο σημείο συνάντησης των παραστατικών τεχνών και των οπτικοακουστικών νέων μέσων.

    Συγκεκριμένα, στους χώρους του Μουσείου θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση-περφόρμανς με τίτλο «Symphony of a missing room» των Σουηδών καλλιτεχνών Κρίστερ Λουντάλ (Christer Lundahl) και Μαρτίνα Σέιτλ (Martina Seitl). Το καλλιτεχνικό αυτό δίδυμο έχει ξεκινήσει πρόσφατα να κατακτά την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα παράξενα έργα του, τα οποία είναι αδύνατον να καταταχθούν σε κάποιο είδος.

    Η ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης θα μετατραπεί σε μια μοναδική περιπέτεια στην «αίθουσα που δεν υπάρχει», ένα έργο τέχνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί, μια παράξενη «περφόρμανς» που αφορά τη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και τον χρόνο.

    Με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, που το Μουσείο είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται πέντε παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012. Η είσοδος στο Μουσείο για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την τηλεφωνική κράτηση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία, Τηλ. 6932 055101, Email: leonie@mirfestival.gr).

    [05] Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα...

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στα δυτικά και αργότερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη νότια Πελοπόννησο.

    Οι άνεμοι πνέουν νότιοι θυελλώδεις στα πελάγη και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 21 βαθμούς.

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και αργότερα καταιγίδες και θερμοκρασία στους 21 και στους 18 βαθμούς, αντίστοιχα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    [06] Μικροπροβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων

    Μικροπροβλήματα σημειώνονται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές περιοχές, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο βορειανατολικό Αιγαίο «αγγίζουν» έως και τα 9 .

    Το πρωί, απαγορεύτηκε ο απόπλους των υδροπτέρυγων για Αίγινα, Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

    Επίσης, το πλοίο «Ταξιάρχης» παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, λόγω απαγορευτικού και δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο για τη Καβάλα.

    Το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια στις γραμμές Στύρα-Αγ.Μαρίνα, Κυλλήνη-Ζάκυνθο, Πρίνου-Καβάλα και Σαμοθράκη-Αλεξανδούπολη.

    [07] Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη έως τώρα μαύρη τρύπα

    Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια γιγάντια μαύρη τρύπα, πιθανότατα την μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, η οποία έχει μάζα 17 δισεκατομμύρια φορές περισσότερο από τη μάζα του Ήλιου μας. Είναι τόσο μεγάλη, που ανατρέπει τα θεωρητικά μοντέλα των επιστημόνων, καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα σχετικά μικρό γαλαξία, σε απόσταση 220 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Περσέα.

    Η τερατώδης μαύρη τρύπα, που φιλοξενείται στο κέντρο του γαλαξία NGC 1277 (ο οποίος είναι περίπου το ένα δέκατο του δικού μας γαλαξία) καταλαμβάνει το 14% της συνολικής μάζας του γαλαξία της, ενώ συνήθως οι μαύρες τρύπες δεν ξεπερνούν το 0,1% της μάζας του γαλαξία τους. Η διαπίστωση αυτή ανατρέπει την έως τώρα αντίληψη ότι οι μεγαλύτεροι γαλαξίες έχουν μεγαλύτερες τρύπες και το αντίστροφο.

    Σχεδόν κάθε γαλαξίας στο σύμπαν εκτιμάται ότι έχει στην κεντρική περιοχή του μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα. Στην περίπτωση του δικού μας γαλαξία, αυτή έχει μάζα περίπου όσο τέσσερις εκατομμύρια Ήλιοι.

    Οι αστρονόμοι δεν είναι σίγουροι σε ποιό βαθμό αποτελεί εξαίρεση στο σύμπαν η δυσαναλογία ανάμεσα στα μεγέθη της συγκεκριμένης μαύρης τρύπας και του γαλαξία της. Ήδη όμως υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις -μη επιβεβαιωμένες ακόμα- για άλλους πέντε σχετικά μικρούς γαλαξίες, οι οποίοι φαίνεται επίσης να διαθέτουν ασυνήθιστα μεγάλες μαύρες τρύπες. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε οι αστρονόμοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν θεμελιωδώς τα μοντέλα τους για το σχηματισμό των γαλαξιών και των μαύρων οπών στο πρώιμο σύμπαν.

    [08] Θερίζουν οι καρκίνοι από το κάπνισμα

    Περίπου σε 270.000 ανθρώπους, γίνεται κάθε χρόνο διάγνωση κάποιου τύπου καρκίνου, που προκαλείται από το κάπνισμα αναφέρει ιατρική μελέτη που διεξήχθη σε ευρωπαϊκές και σκανδιναβικές χώρες.

    Το κάπνισμα είναι γνωστό ότι έχει σημαντική «συμβολή» σε μια ποικιλία τύπων καρκίνου μεταξύ των οποίων είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστεως, όμως τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι σημαντικά για την ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης, δήλωσε ο Αντόνιο Αγκούντο επικεφαλής εισηγητής της μελέτης.

    «Τα αποτελέσματα αυτά μας λένε ότι η "συμβολή" του καπνού στον καρκίνο είναι σημαντική, και ότι, παρά τις προσπάθειες για τη μείωση του καπνίσματος στις Ευρωπαϊκές χώρες, ο κίνδυνο3 εμφάνισης καρκίνου λόγω τσιγάρου, εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία, και παραμένει προτεραιότητα από την άποψη της πρόληψης», δήλωσε ο Αγκούντο που είναι ερευνητής στο L'Hospitalet de Llobregat της Ισπανίας στο τμήμα Ογκολογίας.

    Άλλοι τύποι καρκίνου που σχετίζονται με το κάπνισμα αλλά εμφανίστηκαν λιγότερο συχνά στη μελέτη, ήταν ο καρκίνος του στομάχου, του τραχήλου της μήτρας, του στόματος, των νεφρών, του παγκρέατος και μια μορφή λευχαιμίας.

    Σύμφωνα με τη μελέτη για ορισμένους τύπους καρκίνων, όπως του πνεύμονα και του λάρυγγα, η συντριπτική πλειοψηφία - πάνω από το 80% - προκλήθηκε από το κάπνισμα. Μικρότερο ήταν το ποσοστό για τον καρκίνο στα νεφρά 8% και στο πάγκρεας 13%.

    [09] Ο Μπραντ Πιτ θέλει την ησυχία του στη ...Γαλλία

    Το ζευγάρι Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, θα περνά περισσότερο χρόνο στη βίλα του στη γαλλική Ριβιέρα, καθώς νιώθει «μεγαλύτερη αίσθηση της ομαλότητας » από τους παπαράτσι, σύμφωνα με δηλώσεις του διάσημου ηθοποιού.

    Σε συνέντευξη για το τηλεοπτικό πρόγραμμα Good Morning America του ABC, ο Μπραντ Πιτ σημείωσε ότι το ζευγάρι με τα έξι παιδιά, σχεδιάζει να μοιράσει το χρόνο του ανάμεσα στα σπίτια που διαθέτει στη Νέα Ορλεάνη, στο Λος Άντζελες και στο Μιραβάλ της νότιας Γαλλίας.

    «Αισθανόμαστε περισσότερο την αίσθηση της ομαλότητας. Δεν νιώθουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου εκεί» είπε ο Πιτ συμπληρώνοντας ότι, «στη Γαλλία υπάρχουν κανόνες σχετικά με την φωτογράφηση των παιδιών. Και νομίζω ότι είναι περισσότερο ευαίσθητοι και αποτελεσματικοί μετά την τραγωδία με την Νταϊάνα », όπως είπε επίσης ο διάσημος ηθοποιός.

    Κατά τον Μπραντ Πιτ στη Γαλλία «νιώθει ότι είναι τόσο άνετος όσο σε κανένα άλλο τόπο».

    Το ζευγάρι που χαϊδευτικά στον διεθνή τύπο αποκαλείται "Brangelina" θεωρείται ως ένα από τα πλέον δημοφιλή στον χώρο της βιομηχανίας του θεάματος, με τις φωτογραφικές μηχανές και τις τηλεοπτικές κάμερες, να είναι μονίμως στραμμένες επάνω τους.

    [10] Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αποθήκη πλαστικών στου Ρέντη

    Κανείς δεν κινδύνεψε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε αποθήκη ανακύκλωσης πλαστικών υλικών, στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη 66 στου Ρέντη.

    Η πυρκαγιά που τέθηκε, πριν λίγο, υπό έλεγχο δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών, λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονταν μέσα στην αποθήκη, ενώ επεκτάθηκε και σε παρακείμενη μάντρα οικοδομικών υλικών στην οδό Θεσσαλονίκης 61, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

    Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 10 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 25 πυροσβέστες, οι οποίοι παραμένουν στο σημείο για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

    [11] Ελληνικές ταινίες στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου

    Δυναμική είναι η παρουσία των ελληνικών ταινιών που διαγωνίζονται αυτές τις ημέρες στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου, το οποίο επανέρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών ταινιών από όλο τον κόσμο, μετά από διακοπή ενός έτους, λόγω των πρόσφατων πολιτικών συγκρούσεων στη χώρα.

    Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου και συμμετέχουν οι ελληνικές ταινίες «Τρεις Μέρες ευτυχίας του Δημήτρη Αθανίτη- (Διεθνές Διαγωνιστικό) και Attractive Illusion «Ελκυστική ψευδαίσθηση» του Πέτρου Σεβαστίκογλου (διαγωνιστικό «Ανθρώπινα Δικαιώματα»). Στην ίδια κατηγορία διαγωνίζεται και η ταινία «Unknown Land» του Μάνουελ ντε Κόκο.

    Στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου θα προβληθούν οι ταινίες «Η πόλη των παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέκα, «Ο Αννίβας προ των πυλών» της Ελισάβετ Χρονοπούλου και ο «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου.

    Επίσης, στο Cairo Film Connection θα συμμετάσχει o Αδριανός Γεωργαντάς με το project του «Άγγελοι της Αιγύπτου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 November 2012 - 7:30:40 UTC