Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε νέα συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα το φορολογικό
  • [02] Πρώτη η Βιέννη παγκοσμίως σε ποιότητα ζωής
  • [03] Ο Πάπας στο twitter
  • [04] «Στρατοπέδευσαν» τα ΜΜΕ έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η Κέιτ
  • [05] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον πρέσβη της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
  • [06] Δεν αποκλείει κινητοποιήσεις η ΠΝΟ αν αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης των ναυτικών
  • [07] Συνελήφθη 18χρονος για την κλοπή της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη
  • [08] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ο εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΑΠΘ
  • [09] 77χρονη με οφειλές 5.300.000 ευρώ
  • [10] Φονικός τυφώνας στις Φιλιππίνες

  • [01] Σε νέα συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα το φορολογικό

    Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μετά τη συνάντηση που είχαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό, συζητήθηκαν και οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και, όπως είπε, το φορολογικό θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Αύριο, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    [02] Πρώτη η Βιέννη παγκοσμίως σε ποιότητα ζωής

    Η αυστριακή πρωτεύουσα προσφέρει στους κατοίκους της την καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με όλες τις άλλες πόλεις στον υπόλοιπο κόσμο και η Βαγδάτη τη χειρότερη, ενώ στη δυτική Ευρώπη η Αθήνα έχει αρνητική πρωτιά εξαιτίας της κρίσης χρέους, σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer.

    Η Βιέννη με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκεται για τέταρτο συναπτό έτος στην κορυφή του καταλόγου καθώς διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές -πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων.

    Η πολυτελής αρχιτεκτονική της από την εποχή της αυτοκρατορίας των Αψβούργων την καθιστούν πόλο έλξης των τουριστών.

    Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό. Η εταιρεία βασίζεται σε 39 κριτήρια (αξιολόγησης των πόλεων) όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

    Παρά την κρίση χρέους, η Ευρώπη συμμετέχει στη λίστα του 2012 σε 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της. Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα. Στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης από τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

    [03] Ο Πάπας στο twitter

    Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' θα αποκτήσει λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης twitter την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η παρουσία της καθολικής εκκλησίας στο Διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ποντίφικας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του @pontifex στο twitter από τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που γιορτάζει η Παναγία της Γουαδελούπης.

    «Η επιλογή για το όνομα του λογαριασμού είναι καλή. Σημαίνει "πάπας", αλλά και "δημιουργός γεφυρών"», δήλωσε ο Γκρεγκ Μπερκ, ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας του Βατικανού.

    «Ο πάπας θέλει να απευθυνθεί σε όλους», πρόσθεσε ο Μπερκ.

    Τα πρώτα μηνύματα του πάπα μέσω twitter θα είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν στείλει πιστοί στον λογαριασμό #askpontifex.

    Τα tweets του πάπα θα στέλνονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

    Ο ποντίφικας θα στείλει το πρώτο του μήνυμα στις 12 Δεκεμβρίου, όμως στη συνέχεια τα περισσότερα μηνύματα θα γράφονται από βοηθούς του, όμως θα τα ελέγχει ο ίδιος προτού σταλούν.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [04] «Στρατοπέδευσαν» τα ΜΜΕ έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η Κέιτ

    Εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο εγκαταστάθηκαν σήμερα έξω από την ιδιωτική κλινική στο Λονδίνο όπου η Κέιτ, δούκισσα του Κέμπριτζ, νοσηλεύεται λόγω αδιαθεσίας που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη της.

    Η 30χρονη δούκισσα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο King Edward VII μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας για την εγκυμοσύνη της.

    Πάσχει από υπερέμεση της κύησης, μία πάθηση που συνδέεται με την υπερβολική ναυτία, τους εμετούς, την απώλεια βάρους και την αφυδάτωση και απαιτεί την τοποθέτηση ορού.

    Σήμερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η Κέιτ μπορεί να κυοφορεί δίδυμα, κάτι που ενδεχομένως να δικαιολογεί την οξύτητα των συμπτωμάτων.

    Η Κέιτ, που θεωρείται ότι είναι περίπου δύο μηνών έγκυος, μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο, ύστερα από ένα σαββατοκύριακο που πέρασε στους γονείς της, Μάικλ και Κάρολ Μίντλετον, στο Μπέρκσαϊρ.

    [05] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον πρέσβη της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

    Συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φράνκλιν Γκονζάλες, είχε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του πολιτικού φορέα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους, "οι οποίες διεξάγονται σε πολύ καλό κλίμα, ώστε να εμβαθύνουν την πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο λαών".

    [06] Δεν αποκλείει κινητοποιήσεις η ΠΝΟ αν αυξηθούν οι συντελεστές φορολόγησης των ναυτικών

    Το θέμα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών και η πιθανή αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους, που φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, κυριάρχησαν στο διήμερο συνέδριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που επανεξέλεξε για πέμπτη διαδοχική φορά το Γιάννη Χαλά, στη θέση του Γενικού Γραμματέα, ενώ υπερψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της διοίκησης, για το επόμενο διάστημα.

    Ανώτερα στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών καταβάλλονται προσπάθειες από το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην υπάρξει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο προειδοποίησαν ότι, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αύξηση της φορολογικής κλίμακας στους Έλληνες ναυτικούς, δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις.

    [07] Συνελήφθη 18χρονος για την κλοπή της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

    Ένας 18χρόνος από τη Σούδα Χανίων συνελήφθη από την αστυνομία, ως δράστης της κλοπής της προτομής του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, στα Χανιά.

    Ο νεαρός επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα, τα οποία τον οδήγησαν στην απόφαση να αφαιρέσει την προτομή, προκειμένου να την πουλήσει σε κάποια από τις μάντρες ανακύκλωσης μετάλλων, που υπάρχουν στα Χανιά.

    Ωστόσο, θορυβημένος από τη διάσταση που πήρε το θέμα και τις έρευνες των αστυνομικών στα πιθανά σημεία διάθεσης, αποφάσισε να την πετάξει στην περιοχή των Καλυβών, όπου χθες το μεσημέρι την εντόπισε ο ιδιώτης που ενημέρωσε τις αρχές.

    Η προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη θα επανατοποθετηθεί στην επιτύμβια στήλη στη θέση «μπαλκόνι» των Χανίων, αφού συντηρηθεί, καθώς ο 18χρονος στην προσπάθεια του να την αφαιρέσει προκάλεσε φθορές στο αριστερό μέρος της βάσης της.

    [08] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ο εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΑΠΘ

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους «μέχρι τελικής δικαίωσης» δηλώνουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΑΠΘ, καταγγέλλοντας την καταδικαστική απόφαση σε βάρος έντεκα συναδέλφων τους, ως «απόφαση που προκαλεί το σύνολο των εργαζομένων». Χαρακτηρίζουν τη στάση του πρύτανη ως «υποκριτική» και επαναλαμβάνουν ότι αρνείται το διάλογο μαζί τους.

    Εξάλλου, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη «στοχοποίηση από πλευράς κυβέρνησης και πρυτανείας του ΑΠΘ» των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και καλεί το υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημά τους, ενώ χαρακτηρίζει «εκδικητική» την έφεση κατά της αθώωσης των τριών συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΔΟΕ για τη διαμαρτυρία στην 3η ελληνογερμανική συνέλευση στη ΔΕΘ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Θεσσαλονίκης που καταγγέλλουν «προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων».

    [09] 77χρονη με οφειλές 5.300.000 ευρώ

    Μία 77χρονη συνελήφθη σήμερα στην Πάτρα, η οποία κατηγορείται για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύψος των οφειλών της 77χρονης, η οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, στους χώρους μεταφορών, διανομών, εμπορίας βιομηχανικών σιδηρικών και διαχείρισης ακινήτων, ανέρχονται στο ποσό των 5.370.524,53 ευρώ.

    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

    [10] Φονικός τυφώνας στις Φιλιππίνες

    Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον τυφώνα Μπόπα, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, αλλά και οι επικοινωνίες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABS-CBN.

    Εξαιτίας του τυφώνα Μπόπα, που είναι ο πιο ισχυρός που έχει πλήξει φέτος τις Φιλιππίνες με ανέμους που φτάνουν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, έχουν προκληθεί κατολισθήσεις, έχουν ξεριζωθεί δέντρα και έχουν καταστραφεί στέγες σπιτιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 December 2012 - 15:30:23 UTC