Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Το 2013 θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης
  • [02] Ολυμπιακός-Αρσεναλ 2-1 στο 73'
  • [03] Απάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου στον Θ. Αναστασιάδη
  • [04] Παράνομοι μετανάστες πλήρωσαν 54.000 ευρώ σε λαθροδιακινητές
  • [05] Ecofin: Εγκρίθηκε η διετής επιμήκυνση για την Ελλάδα
  • [06] Ολυμπιακός-Αρσεναλ 0-1 στο 38΄

  • [01] Σαμαράς: Το 2013 θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης

    Μήνυμα αισιοδοξίας ότι «περνάμε δύσκολες ώρες αλλά θα πετύχουμε» έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και πρόσθεσε ότι το 2013 είναι έτος καμπής καθώς θα φανούν για πρώτη φορά σημάδια ανάκαμψης.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στο φορολογικό και ανέπτυξε τους άξονες της πολιτικής του, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν για φορολογικό συντελεστή 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ.

    Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σε τέσσερα πράγματα συνοψίζεται η στρατηγική μας στο φορολογικό:

    -Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, για να έχουν κίνητρο οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

    -Απλούστερο φορολογικό σύστημα, για να παρακολουθείται πιο εύκολα και να μειωθεί η σχέση εφόρου-φορολογούμενου.

    -Εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και να μειωθούν οι τρύπες και της φοροδιαφυγής και οι εστίες της διαφθοράς.

    -Και αυστηρή τιμωρία - δηλαδή άμεσες και σκληρές ποινές - όσων επιμένουν να μην πληρώνουν, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα στη φοροδιαφυγή.

    »Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους συζητάμε τη φορολογική μεταρρύθμιση. Και η πρότασή μας, μετά από τον απαραίτητο διάλογο, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες».

    Διαβάστε επίσης:

    Σε νέα συνάντηση Σαμαρά - Στουρνάρα το φορολογικό

    [02] Ολυμπιακός-Αρσεναλ 2-1 στο 73'

    Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου ο Ολυμπιακός προηγείται από το 73 λεπτό με 2-1 της Άρσεναλ.Οι "κανονιέρηδες" άνοιξαν το σκορ στο 38ο λεπτό με γκολ του Ροζίτσκι, ενώ για τους "ερυθρόλευκους ισοφάρισε οΓιάννης Μανιάτης στο 64ο λεπτό.

    Ο αγώνας διεξάγεται στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο πλαίσια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [03] Απάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου στον Θ. Αναστασιάδη

    «Ο κ.Αναστασιάδης επιχειρεί να εμφανίσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ως πολιτική δίωξη και να ρίξει την μπάλα στην κερκίδα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του ο εκδότης - δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης, στη δήλωσή του, αναφέροντας παράλληλα ότι κλήθηκε στη Βουλή - σε ερώτηση της κας Μπακογιάννη -τον Φεβρουάριο του 2011 να απαντήσει στο γιατί η σχετική έρευνα διαρκούσε ήδη 3,5 χρόνια.

    «Η έρευνα αυτήγινόταν με εισαγγελική παραγγελία και άρατο ΣΔΟΕ αναφερόταν απευθείας στον εισαγγελέα και όχι στον υπουργό. Ξεκίνησε πριν πάω στο υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε αφότου έφυγα», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «έκτοτεφυσικά οκ. Αναστασιάδης χρησιμοποιεί την εφημερίδατουγιανα με συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία καιέχωπροσφύγειστη δικαιοσύνη γι αυτό".

    Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Ωραία λοιπόν τα μεγάλα λόγιαγια "το ΣΔΟΕ τουκ. Παπακωνσταντίνου" καιηπροσπάθεια αποπροσανατολισμού αλλά δεν πείθει».

    [04] Παράνομοι μετανάστες πλήρωσαν 54.000 ευρώ σε λαθροδιακινητές

    Το χρηματικό ποσό των 54.000 ευρώ κατηγορούνται ότι εισέπραξαν από 18 παράνομους μετανάστες, Έλληνες λαθροδιακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για πέντε άτομα, ηλικίας 27, 37, 21, 24 και 44 ετών (εκ των οποίων μία γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «προώθηση- διευκόλυνση παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας».

    Συγκεκριμένα, στον κόμβο της Ασπροβάλτας της Εγνατίας οδού, εντοπίστηκε όχημα, τύπου VAN, στο οποίοι οι δράστες φέρονται ότι είχαν επιβιβάσει τους 18 αλλοδαπούς (13 άνδρες και 5 γυναίκες).

    Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες επρόκειτο να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό, μέσω Ελλάδας, προεισπράττοντας το παραπάνω χρηματικό ποσό.

    [05] Ecofin: Εγκρίθηκε η διετής επιμήκυνση για την Ελλάδα

    Τη χορήγηση διετούς επιμήκυνσης στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, σε συνέχεια της απόφασης του Γιούρογκρουπ της 26ης Νοεμβρίου.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετικό ανακοινωθέν του Συμβουλίου, η Ελλάδα οφείλει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2016, αντί για το 2014 που ήταν ο αρχικός στόχος. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η απόφαση της 26ης Νοεμβρίου θα επιτρέψει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

    Με την απόφασή του, το Συμβούλιο έκρινε ότι η Ελλάδα «έλαβε αποφασιστική δράση» μειώνοντας το διαρθρωτικό έλλειμμα κατά 13,9 ποσοστιαίες μονάδες, από 14,7% το 2009 σε περίπου 1,5% το 2012. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η οικονομική δραστηριότητα την περίοδο 2012-2013 αναμένεται να είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Αυτό, όπως υπογραμμίζει το ΕΚΟΦΙΝ, οφείλεται κυρίως στις αβεβαιότητες που χαρακτηρίζουν την κατάσταση της Ελλάδας το 2012, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν την εσωτερική ζήτηση αλλά και την δυναμική των εξαγωγών. Τέλος, το Συμβούλιο αναφέρει ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάγκη βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους οι στόχοι που τίθενται σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι ακόλουθοι: 0,0% το 2013, 1,5% το 2014, 3% το 2015 και 4,5% το 2016.

    [06] Ολυμπιακός-Αρσεναλ 0-1 στο 38΄

    Ο Τόμας Ροζίτσκι ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 38'
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 December 2012 - 21:30:27 UTC