Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κεντροδεξιά παύει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα ανέργων
  • [03] Ο Κόμπι Μπράιαντ, ο νεότερος παίκτης ΝΒΑ που έφτασε τους 30.000 πόντους
  • [04] Κεδίκογλου: Θιασώτες του "ναι σε όλες τις συντεχνίες"
  • [05] Μπουτάρης: Να σταματήσει η κατάληψη του δημαρχείου
  • [06] Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ
  • [07] Προς εκτόνωση η κατάσταση στο ΑΠΘ
  • [08] Ιταλία: Ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού, σε πτώση το χρηματιστήριο του Μιλάνου

  • [01] Η κεντροδεξιά παύει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι

    Ο Μαουρίτσιο Γκασπάρι, εκπρόσωπος του κόμματος "Λαός της Ελευθερίας" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Γερουσία, έκανε γνωστό ότι «το κόμμα του από εδώ και στο εξής επιλέγει την αποχή σε ό,τι αφορά τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι» .

    Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με παρατηρητές, μπορεί να ανοίξει άμεσα τον δρόμο για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2013.

    Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, το οποίο υποστηρίζει επίσης την κυβέρνηση τεχνοκρατών, δήλωσε ότι «απόψε θα συνεδριάσει με τους εκπροσώπους του κόμματός του στη βουλή και στη γερουσία και θα προσπαθήσει να καταλάβει αν υφίσταται ακόμη η κυβερνητική πλειοψηφία».

    Η Άννα Φινοκιάρο, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στην γερουσία, πρόσθεσε όμως πως «θεωρεί ότι ο Μάριο Μόντι θα έπρεπε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιταλία: Ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού, σε πτώση το χρηματιστήριο του Μιλάνου

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα ανέργων

    «Η νέα αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας τον Σεπτέμβρη σε εφιαλτικά για την κοινωνία επίπεδα ταιριάζει μόνο σε ιστορικές περιόδους που ακολούθησαν μεγάλες εθνικές ή πολεμικές καταστροφές», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με την νέα αύξηση της ανεργίας τον Σεπτέμβρη στο 26%.

    Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «πρωτοφανή» αύξηση της ανεργίας, που «επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών από την τρικομματική κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα ανέργων, φτωχών και απελπισμένων».

    [03] Ο Κόμπι Μπράιαντ, ο νεότερος παίκτης ΝΒΑ που έφτασε τους 30.000 πόντους

    Κανονικά ένα παιχνίδι των Λέικερς στη Νέα Ορλεάνη με τους νεανικούς Χόρνετς, που βρίσκονται σε στάδιο ανασυγκρότησης, θα ήταν απλά ένα ματς. Και όμως δεν ήταν απλά ένα ματς. Για τον κορυφαίο παίκτη των Λέικερς, ίσως και για ολόκληρο το ΝΒΑ, θα ήταν πιθανότατα ένα ματς που ο δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Αυτό γιατί πριν την αναμέτρηση, ο Κόμπι Μπράιαντ, που διανύει την 17η σεζόν της καριέρας του, αν και μόλις 34, καθώς δεν πήγε σε Κολλέγιο και μπήκε στο ΝΒΑ στα 18 του, είχε 29.987 πόντους.

    Τουτέστιν, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ όλων των εποχών χρειαζόταν 13 πόντους για να φτάσει τους 30.000 πόντους και να γίνει ο νεότερος που τα καταφέρνει, σε ηλικία 34 ετών και 104 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ από έναν άλλο «θρύλο» του ΝΒΑ, τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος είχε ξεπεράσει τους 30.000 πόντους σε ηλικία 35 ετών και 179 ημερών.

    Αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος, σε 19 αγώνες των Λέικερς, έχει μέσο όρο 28 πόντων ανά αγώνα, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα συνέβαινε. Και συνέβη 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τους Χόρνετς (που σύμφωνα με τις φήμες, σε λίγο καιρό θα ονομάζονται Πέλικανς).

    [04] Κεδίκογλου: Θιασώτες του "ναι σε όλες τις συντεχνίες"

    «Είναι προτιμότερο να σε λένε "ταλιμπάν" της αλλαγής, παρά θαλαμηπόλο στο λόμπυ της δραχμής» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην εφημερίδα BILD.

    Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «θιασώτες του "ναι σε όλες τις συντεχνίες" και του "όχι σε οποιαδήποτε αλλαγή"».

    Είναι αναμενόμενο, σημείωσε, «να αντιδρούν στον μετασχηματισμό της οικονομίας μας και στον τερματισμό της οικονομικής μας εξάρτησης».

    [05] Μπουτάρης: Να σταματήσει η κατάληψη του δημαρχείου

    Έκκληση στους εργαζόμενους να σταματήσουν την κατάληψη στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, καθώς δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών, απηύθυνε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου εδώ και τρεις εβδομάδες ο κ.Μπουτάρης είπε: "Έχει διαλυθεί ο δήμος και ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Πενήντα άτομα εμποδίζουν την είσοδο σε αυτούς που θέλουν να εργαστούν. Την επόμενη Δευτέρα και Πέμπτη έχουμε δύο σημαντικά δημοτικά συμβούλια. Τα θέματα τρέχουν και πρέπει να γίνουν κανονικά".

    Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα για να λήξει η κατάληψη ο δήμαρχος απάντησε: "Θα εξετάσουμε όλους τους νόμιμους τρόπους για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Αν αυτό περιλαμβάνει να είναι ο εισαγγελέας, ας είναι".

    Εξάλλου, για μία ακόμη φορά ανέφερε πως οι ημέρες των καταλήψεων δεν θα πληρωθούν, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την πλευρά του πρόσθεσε πως εάν δεν γίνουν τα προγραμματισμένα για την επόμενη εβδομάδα δημοτικά συμβούλια δεν θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να λάβουν το μισθό του Δεκεμβρίου.

    [06] Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ

    Απεργούν αύριο Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ).

    Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζητά να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του ιδρύματος οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει παράλληλα απεργιακή συγκέντρωση το πρωί στις 9.00 στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ιδρύματος στην Αθήνα (Αγ. Κωνσταντίνου 8), που τελούν υπό κατάληψη, με την συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ.

    [07] Προς εκτόνωση η κατάσταση στο ΑΠΘ

    Σε καταρχήν συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα φαίνεται να καταλήγουν οι εργολαβικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου πανεπιστημίου και οι πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν επίσημα από χθες, με πρωτοβουλία του εισαγγελέα πρωτοδικών, οδηγώντας προς εκτόνωση την ένταση των προηγούμενων ημερών, με την πολυήμερη απεργία και την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης.

    Οι εργολαβικοί υπάλληλοι έλαβαν δεσμεύσεις για την καταβολή δεδουλευμένων του Αυγούστου (εντός τριών ημερών) και του Σεπτεμβρίου (εντός δέκα ημερών) που οφείλονταν στους υπαλλήλους της καθαριότητας, καθώς και την επαναπρόσληψη με συμβάσεις των 368 απολυμένων (υπαλλήλων καθαριότητας και των τεχνικών υπηρεσιών). Τριμελής επιτροπή νομικών του ΑΠΘ και εκπροσώπου του ΕΚΘ θα εξετάσει το περιεχόμενο των συμβάσεων αυτών, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, αλλά και το κενό θέσεων που θα προκύψει για το πανεπιστήμιο από το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την προκήρυξη των νέων συμβάσεων και την πρόσληψη των υπαλλήλων.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται είναι τριμερείς και σε αυτές συμμετέχει το Σωματείο των Εργολαβικών με τους νομικούς του, το ΑΠΘ με τους νομικούς του και ο ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ. Όπως ανέφερε, το Σωματείο επιδιώκει νομοθετική ρύθμιση για την απομάκρυνση των εργολαβικών εταιρειών και την άμεση σχέση εργασίας των εργολαβικών υπαλλήλων με το πανεπιστήμιο.

    Πάντως, ένας μεγάλος αριθμός εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ (πάνω από 300 άτομα), που υπογράφει ως Επιτροπή Πλειοψηφίας, έχει διαχωρίσει σαφώς την θέση του από το Σωματείο Εργολαβικών του ΑΠΘ, καταλογίζοντάς στην διοίκησή του ευθύνες, αλλά και σκοπιμότητα για τις πολυήμερες απεργίες και την κατάληψη. Η ομάδα αυτή των εργολαβικών υπαλλήλων ζητούσαν εδώ και καιρό την λήξη της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης και της απεργίας, ενώ υποστηρίζουν ότι το σημερινό αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων δε διαφέρει σε τίποτα από τις αρχικές προτάσεις που έκανε η διοίκηση του πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχασαν μεροκάματα δύο μηνών, και οι απολυμένοι τις αποζημιώσεις τους.

    Οι διοικητικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο διοίκησης λειτουργούν από χθες κανονικά.

    [08] Ιταλία: Ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού, σε πτώση το χρηματιστήριο του Μιλάνου

    Η δήλωση του εκπροσώπου του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας στη γερουσία Μαουρίτσιο Γκασπάρι ότι το κόμμα του πρόκειται να πάψει να στηρίζει ενεργά την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι επιλέγοντας τη διαρκήαποχή προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του σπρεντ, το οποίο άγγιξε στιγμιαία τις 330 μονάδες, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε σταθεροποιηθεί περί τις 300, ενώ ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο του Μιλάνου υποχώρησε κατά 0,8%.

    Στη γερουσία, αν η κεντροδεξιά δεν αλλάξει στάση, η κυβερνητική συμμαχία θα διαθέτει τριανταπέντε ψήφους λιγότερους από όσους είναι αναγκαίοι για να εξασφαλίζει την πλειοψηφία.

    Το μέτρο που προκάλεσε την διαφοροποίηση της κεντροδεξιάς, ήταν το «διάταγμα για την ανάπτυξη» της κυβέρνησης Μόντι. Το μέτρο πάντως εγκρίθηκε από την γερουσία, με 127 ψήφους υπέρ, 17 κατά και 23 αποχές.

    Στην ψηφοφορία συμμετείχε και ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός -ο οποίος είναι ισόβιος γερουσιαστής.

    Το βράδυ αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Στις 19:00 ώρα Ιταλίας (20:00 ώρα Ελλάδας), ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι πρόκειται να συναντηθεί με τον κεντρώο Χριστιανοδημοκράτη Πιερφερντινάντο Καζίνι, για να εξετάσουν την νέα πολιτική κατάσταση που προέκυψε μετά την απόφαση του Λαού της Ελευθερίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 December 2012 - 15:30:26 UTC