Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση Στουρνάρα για το φορολογικό
  • [02] Αποφασίζουν σήμερα οι τραπεζίτες
  • [03] Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΓΣΕΕ για τις μειώσεις μισθών
  • [04] «Γιατί στο χωριό του Αϊ-Βασίλη δεν έχει σήμα;»
  • [05] "Fly me to the moon" προτείνει εταιρεία στους πελάτες της
  • [06] Ελληνικά αρχαία «ταξιδεύουν» στη Μασσαλία
  • [07] Φταίει ο διαβήτης που δεν ακούμε;
  • [08] Ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εγκαινίασε η Microsoft
  • [09] Σύλληψη 15 ατόμων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα
  • [10] "Συνεπής φορολογούμενος" δηλώνει ότι θα γίνει η αλυσίδα Starbucks
  • [11] Δύο φορές θα ορκιστεί πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [12] Έκθεση «Τέχνη και Ανακύκλωση» εγκαινιάζεται σήμερα στην Έδεσσα
  • [13] Εμβολιασμοί σε παιδιά ανασφάλιστων το Σαββατοκύριακο, στο δήμο Πειραιά
  • [14] Άγριο έγκλημα με δύο νεκρούς στο Μώλο Φθιώτιδας

  • [01] Νέα συνάντηση Στουρνάρα για το φορολογικό

    Νέα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί σήμερα για το φορολογικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το τέλος επιτηδεύματος οι μισθωτοί με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, όπως προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη.

    Μείωση στις φορολογικές κλίμακες και επέκταση του αφορολογήτου, με ένταξη στη φορολογητέα μάζα αγροτών και επαγγελματιών, και μείωση των συντελεστών για τις επιχειρήσεις προβλέπουν οι προτάσεις της κυβέρνησης για το φορολογικό, τις οποίες συζητά με τους κυβερνητικούς εταίρους ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

    [02] Αποφασίζουν σήμερα οι τραπεζίτες

    Το πρωί θα συνέλθουν τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών, για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων με το 100% των χαρτοφυλακίων που διαθέτουν. Αναλόγως με τη συμμετοχή των hedge funds, θα κριθεί αν θα γίνει αποδεκτή η προσφορά των ομολόγων στο σύνολό της.

    Αντιπαράθεση σημειώθηκε χθές το απόγευμα στην Βουλή, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου το σχετικό νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε επί της αρχής από τα κόμματα της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.

    [03] Εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΓΣΕΕ για τις μειώσεις μισθών

    Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ).

    Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζητά να μην απολυθούν με δικαστική απόφαση 500 εργαζόμενοι του ιδρύματος οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει παράλληλα απεργιακή συγκέντρωση το πρωί στις 9.00 στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ιδρύματος στην Αθήνα (Αγ. Κωνσταντίνου 8), που τελούν υπό κατάληψη, με την συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ.

    Στο μεταξύ, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή της ΓΣΕΕ, κατά της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία επιβλήθηκαν μειώσεις μισθών και αλλαγές σε ρυθμίσεις του εργατικού δικαίου.

    Στην προσφυγή της η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι αντίθετα με το συνταγματικό πλαίσιο της χώρας και με διεθνείς συμβάσεις, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων».

    [04] «Γιατί στο χωριό του Αϊ-Βασίλη δεν έχει σήμα;»

    Μια σειρά από εορταστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια διοργανώνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το ειδικό εορταστικό αφιέρωμα στην τεχνολογία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ένα διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, στο οποίο τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν «Γιατί στο χωριό του Αϊ-Βασίλη δεν έχει σήμα;»

    Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, στις 26 - 30 Δεκεμβρίου και στις 2 - 6 Ιανουαρίου. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:

  • Επίδειξη Πειραμάτων Τεχνολογίας - Ώρα: 13:30 - 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες).

  • Διαδραστικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι: «Αϊ-Βασίλης... η κλήση σας προωθείται» - Ώρα 15:3- 17:00 (για παιδιά από πέντε έως δέκα ετών).

  • Διαδραστική αφήγηση: Αρχαία ελληνική τεχνολογία - Ώρα 17:30 - 18:30 (για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες).

    Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, αλλά σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδυάσουν τις δραστηριότητες της ενότητας «Επιστήμη ή σενάρια καταστροφής;» που πραγματοποιούνται στη Διαδραστική Έκθεση, με την πλανηταριακή προβολή «Το Μυστήριο της Ζωής».

    [05] "Fly me to the moon" προτείνει εταιρεία στους πελάτες της

    Πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας ιδιωτικής εταιρείας που, για πρώτη φορά, θα πουλάει πτήσεις για τη Σελήνη σε ιδιώτες.

    Η πρώτη αποστολή θα απαιτήσει μια επένδυση 7 δισεκατομμυρίων ως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια τα κόστη θα μειωθούν. Μια πτήση μετ' επιστροφής για δύο επιβάτες με ένα περίπατο στη Σελήνη θα κοστίζει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, διευκρίνισαν οι ιδρυτές σε ανακοίνωσή τους.

    "Η Golden Spike Company είναι η πρώτη επιχείρηση που προβλέπει να προσφέρει τακτικές αποστολές εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης και αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας", διευκρίνισαν.

    Η επιχείρηση υπολογίζει σε πυραύλους που ήδη υπάρχουν και σε νέα διαστημικά σκάφη μεταφορά προσώπων από τον ιδιωτικό τομέα που θα μειώσουν σημαντικά τα κόστη των εμπορικών πτήσεων εξερεύνησης της Σελήνης, εξηγούν οι επιχειρηματίες αυτοί, οι οποίοι έκαναν την ανακοίνωση την παραμονή της 40ης επετείου της τελευταίας σεληνιακής αποστολής Απόλλων 17.

    Οι τιμές που προτείνονται είναι της ίδιας τάξης με τους προϋπολογισμούς που έχουν ήδη διατεθεί από χώρες για ρομποτικές επιστημονικές αποστολές στη Σελήνη, υπογραμμίζουν.

    [06] Ελληνικά αρχαία «ταξιδεύουν» στη Μασσαλία

    Στην έκθεση «Μεσόγειος. Από τις μεγάλες πόλεις του χθες στους ανθρώπους του σήμερα», που θα πραγματοποιηθεί στη Μασσαλία στο πλαίσιο της ανακήρυξης της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2013, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα με έξι αρχαία έργα κι ένα εκμαγείο. Πρόκειται για τέσσερα όστρακα οστρακισμού του 5ου αι. π. Χ., δύο χάλκινες δικαστικές ψήφους του 4ου αι. π. Χ. κι ένα εκμαγείο τμήματος κληρωτηρίου, όλα από το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, τα οποία θα «ταξιδέψουν» στη γαλλική πόλη και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

    Η έκθεση, που θα διαρκέσει από 12 Ιανουαρίου ως 18 Ιουνίου 2013, έχει σκοπό να αναδείξει τις ναυτικές σχέσεις μεταξύ των μεσογειακών πολιτισμών, ενώ σημείο - κλειδί της αποτελεί ένας επινοημένος σύγχρονος Οδυσσέας, ο οποίος ταξιδεύει σε διάφορα λιμάνια, όσα και οι ενότητες. Μέσα από τα αντικείμενα, που θα εκτεθούν, θα παρουσιαστούν τα λιμάνια - σταθμοί σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και ταυτόχρονα ένα θεματικό βίντεο θα προβάλλει τη σύγχρονη ζωή στην αντίστοιχη πόλη.

    Αρχίζοντας από την Τροία, ο σύγχρονος ήρωας -σύμβολο όλων των θαλασσινών- ταξιδεύει με ένα παραδοσιακό μασσαλιώτικο καραβάκι και συνεχίζει στην Τύρο και στην Καρχηδόνα, όπου οι πληροφορίες αφορούν στον φοινικικό «εξωστρεφή» αποικισμό (10ος - 8ος αι. π. Χ.), ενώ το σύγχρονο βίντεο αναφέρεται στη Βηρυτό του σήμερα, καθώς και στην «Αθήνα του Περικλή: Μια δημοκρατία της θάλασσας (5ος αι. π.Χ.)», όπως τιτλοφορείται η 3η ενότητα, η οποία εκτός από αντικείμενα που «μιλούν» για τη θεά Αθηνά, τον Περικλή και τη δημοκρατία της θάλασσας, περιλαμβάνει επίσης ένα βίντεο για τη σημερινή Αθήνα και τη ζωή των νέων την εποχή της κρίσης.

    Στην τέταρτη ενότητα «Η Αλεξάνδρεια των Πτολεμαίων: Η ουτοπία της παγκόσμιας γνώσης (4ος-3ος αι. π.Χ.)», ο ήρωας περνά από την κοσμοπολίτικη αιγυπτιακή πόλη, το δε βίντεο «διηγείται» τη ζωή μιας γυναίκας σε ισλαμική χώρα. Ακολουθούν η Ρώμη (1ος -3ος αι. μ.Χ.») και η προβολή βίντεο για τη ζωή μιας γυναίκας στην «μπερλουσκονική» Ιταλία, η Κόρδοβα και τα λιμάνια της (9ος-11ος αι. μ.Χ.), με στοιχεία για τη μετάδοση της γνώσης από την Ανατολή στη Δύση, την Αστρονομία, την Ιατρική και τη Γεωγραφία, καθώς και ένα «Ανέφικτο ταξίδι», όπως τιτλοφορείται η 7η ενότητα, η οποία παρουσιάζει ένα βίντεο-εγκατάσταση της γάλλο-μαροκινής καλλιτέχνιδος Bouchra Khalili.

    Η Βενετία της περιόδου από τον 12ο ως τον 15ο αιώνα, η Γένοβα του 16ου αιώνα, η Κωνσταντινούπολη του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, το Αλγέρι, η Τύνιδα και η Τρίπολη του 16ου και 17ου αιώνα και η Μασσαλία του 19ου αιώνα, συμπληρώνουν τους σταθμούς, στη δε τελευταία ενότητα, που φέρει τον τίτλο «Τα εμπορεύματα φεύγουν, οι άνθρωποι μένουν», παρουσιάζονται έργα του Βρετανού φωτογράφου Brian Griffin.

    [07] Φταίει ο διαβήτης που δεν ακούμε;

    Ο διαβήτης έχει ήδη αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης νεφρικών και καρδιαγγειακών προβλημάτων, νευρικής βλάβης και απώλειας της όρασης, αλλά τώρα μια ιαπωνική μελέτη έρχεται να διαπιστώσει ότι οι πάσχοντες από τη νόσο διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό να υποστούν και εξασθένηση της ακοής.

    Εξετάζοντας παλαιότερες έρευνες πάνω στο θέμα που δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι νεότεροι διαβητικοί κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο σε σχέση με τους μεγαλύτερους σε ηλικία διαβητικούς, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες εντοπίζουν μία σχέση ανάμεσα στον διαβήτη και την απώλεια της ακοής.

    Το 2008 ερευνητές από τα Αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) είχαν καταγράψει τον συσχετισμό σε δείγμα άνω των 11.000 ατόμων.

    Σ' εκείνη τη μελέτη οι πάσχοντες από διαβήτη είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν απώλεια ακοής, συγκριτικά με τους υγιείς.

    Ο επικεφαλής της νέας αυτής έρευνας δρ Τσίκα Χορικάβα και οι συνεργάτες του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νιιγκάτα της Ιαπωνίας θεωρούν ότι τα αυξημένα επίπεδα του σακχάρου λόγω διαβήτη μπορεί να συντελέσουν σε απώλεια ακοής καταστρέφοντας τα αιμοφόρα αγγεία των αυτιών.

    Οι επιστήμονες μελέτησαν 13 προηγούμενες μελέτες που διερευνούσαν τη σχέση διαβήτη και ακοής και είχαν δημοσιευθεί στο διάστημα 1977-2011. Τα στοιχεία αφορούσαν συνολικά 7.377 άτομα με διαβήτη και 12.817 χωρίς τη νόσο.

    Τελικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πάσχοντες από διαβήτη είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες, συγκριτικά με τους υγιείς, να έχουν απώλεια ακοής. Όταν τα αποτελέσματα εξετάστηκαν ανά ηλικία, τα άτομα κάτω των 60 ετών είχαν 2,61 φορές περισσότερο κίνδυνο, συγκριτικά με τα άτομα άνω των 60 που είχαν 1,58 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο.

    [08] Ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εγκαινίασε η Microsoft

    Μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών, η Microsoft παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία Socl.

    Το δίκτυο λειτουργεί ήδη δοκιμαστικά και το κοινό έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί και να ανταλλάξει μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο κ.α.

    Τα ανεπίσημα «εγκαίνια» του Socl έγιναν τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο, η ιστοσελίδα ήταν ανοικτή μόνο για υπαλλήλους της εταιρείας και φοιτητές πανεπιστημίων με ειδικές «προσκλήσεις».

    Το Socl, πέρα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, διαθέτει και μηχανή αναζήτησης. Πλέον, είναι προσβάσιμο σε οποιονδήποτε επισκέπτη έχει λογαριασμό στη Microsoft ή στο Facebook.

    Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή. Για να ενταχθεί κανείς στο νέο κοινωνικό δίκτυο, το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνδέσει το λογαριασμό του - είτε πρόκειται για e - mail είτε για προφίλ στο Facebook - με το Socl.

    Ακολούθως, έχει άμεσα τη δυνατότητα να «ανεβάσει» στην προσωπική του σελίδα οπτικοακουστικό υλικό, χρήσιμους συνδέσμους (links) αλλά και να σχολιάσει δημοσιεύσεις άλλων μελών του δικτύου.

    [09] Σύλληψη 15 ατόμων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα

    Δέκα πέντε άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

    Συνολικά προσήχθησαν 69 άτομα από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα 54.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

    [10] "Συνεπής φορολογούμενος" δηλώνει ότι θα γίνει η αλυσίδα Starbucks

    Η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων Starbucks, η οποία είχε επικριθεί στη Βρετανία διότι είχε αρνηθεί να καταβάλει φόρους, ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τα δύο προσεχή έτη φόρους περίπου 20 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.

    "Σάς ανακοινώνω αλλαγές: η Starbucks θα πληρώνει περισσότερο εταιρικό φόρο στη Βρετανία, πέραν των νομίμων σημερινών υποχρεώσεών της", στέλεχος της αλυσίδας λιανικής, που διαθέτει καφέ, τρόφιμα και άλλα είδη.

    [11] Δύο φορές θα ορκιστεί πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα

    Δύο τελετές ορκωμοσίας θα οργανωθούν για την έναρξη της δεύτερης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ: η πρώτη τελετή θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου στο Λευκό Οίκο και η δεύτερη μια ημέρα μετά μπροστά σε εκατομμύρια Αμερικανούς.

    Οι δύο τελετές είναι αναγκαίες διότι σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα, η θητεία του Ομπάμα τελειώνει το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου. Ομως η κανονική τελετή ορκωμοσίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί Κυριακή, έτσι μετατίθεται για την επομένη, την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου μπροστά στο Καπιτώλιο.

    Και στην αρχή της πρώτης του θητείας το 2009, ο αμερικανός πρόεδρος είχε ορκιστεί δύο φορές επειδή ο Τζον Ρόμπερτς πρώτος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε μπερδέψει τα λόγια του όρκου που επαναλάμβανε ο Ομπάμα στο Καπιτώλιο.

    Ο δικαστής Ρόμπερτς αναγκάστηκε να μεταβεί αμέσως μετά στον Λευκό Οίκο για να επαναληφθεί η διαδικασία, χωρίς λάθη αυτήν την φορά.

    [12] Έκθεση «Τέχνη και Ανακύκλωση» εγκαινιάζεται σήμερα στην Έδεσσα

    Μία έκθεση εικαστικών έργων, φτιαγμένα με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, διοργανώνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας με τίτλο «Τέχνη και Ανακύκλωση».

    Η έκθεση της Ιωάννας Αραμπατζή πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου στην Έδεσσα και θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 14 Δεκεμβρίου.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερααπό τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

    [13] Εμβολιασμοί σε παιδιά ανασφάλιστων το Σαββατοκύριακο, στο δήμο Πειραιά

    Σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι ανασφάλιστες οικογένειες, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών τους, ο Δήμος Πειραιά, προχωρά αυτό το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου, σε μια σημαντική δράση. Στα Πολυιατρεία του δήμου Πειραιά, στην οδό Αγχιάλου 104 στην Αγία Σοφία θα πραγματοποιούνται δωρεάν εμβολιασμοί και προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών.

    Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιάς (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου».

    [14] Άγριο έγκλημα με δύο νεκρούς στο Μώλο Φθιώτιδας

    Διπλό φονικό τάραξε το Μώλο στη Φθιώτιδα. Ένας 18χρονος, που συγκατοικούσε με την 89χρονη γιαγιά του, για άγνωστους λόγους ήρθε σε διαπληκτισμό μαζί της και σε κατάσταση αμόκ την μαχαίρωσε με συνέπεια η 89χρονη να χάσει τη ζωή της.

    Ένας 74χρονος γείτονας που άκουσε τις φωνές πήγε να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο 18χρονος μόλις τον είδε όρμισε επάνω του και τον τραυμάτισε θανάσιμα με το ίδιο μαχαίρι.

    Η γυναίκα του γείτονα έτρεξε και αυτή να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο δράστης της επιτέθηκε προκαλώντας της σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

    Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν περισσότερο από μισή ώρα να απομονώσουν τον 18χρονο δράστη ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας σε κατάσταση αμόκ, όπου και παραμένει φρουρούμενος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2012 - 7:30:30 UTC