Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαταγή για προσωρινή αναστολή διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων
  • [02] Στο 6,9% η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ έναντι πρόβλεψης 7,2%
  • [03] Ακυρώνονται πτήσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών λόγω χιονόπτωσης
  • [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σχέδιο για τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας
  • [05] Συνελήφθησαν για παθητική δωροδοκία δύο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων
  • [06] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τρίτη με στόχο άντληση 3,375 δισ. ευρώ
  • [07] Προτάσεις ΣΕΒΤ προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την υπέρβαση της κρίσης
  • [08] Ανακλήθηκαν μαρμελάδες που περιείχαν σορβικό οξύ

  • [01] Διαταγή για προσωρινή αναστολή διαθεσιμότητας δημοτικών υπαλλήλων

    Στο δρόμο που χάραξαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης είναι αποφασισμένοι να βαδίσουν και οι δημοτικοί υπάλληλοι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Καβάλας καταθέτοντας το συντομότερο δυνατόν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αναστολή της διαθεσιμότητας των έντεκα συναδέλφων τους, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γερακίνης.

    Να σημειωθεί ότι πριν από δυο 24ώρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης μετά από ανάλογη αίτηση που κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης εξέδωσε προσωρινή διαταγή εκτέλεσης των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία αναστέλλεται προσωρινά η διαθεσιμότητα των δεκατεσσάρων εργαζομένων στο Δήμο Ξάνθης.

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι «προσωρινά διατάσει το Δήμο Ξάνθης να απασχολεί προσωρινά και σύμφωνα με τους όρους της εργασιακής τους σχέσης, τους αιτούντες και να αποδεχθεί προσωρινά την εργασία τους με όρους πλήρους απασχόλησης και στην ίδια θέση εργασίας με το ίδιο αντικείμενο απασχόλησης».

    Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ εμφανίζεται απόλυτα αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης επισημαίνοντας ότι «και τα ασφαλιστικά μέτρα θα είναι θετικά και θα συμβαδίζουν με την προσωρινή εντολή που κάνει λόγο για αναστολή που σημαίνει ότι εφόσον υπάρχει θετική απόφαση από τα ασφαλιστικά μέτρα οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους άσχετα αν προχθές βγήκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

    [02] Στο 6,9% η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ έναντι πρόβλεψης 7,2%

    Σε ύφεση της τάξης του 6,9% βρέθηκε η ελληνική οικονομία το γ΄ τρίμηνο εφέτος, ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης τόσο των επενδύσεων, όσο και της κατανάλωσης.

    Τα προσωρινά στοιχεία, που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), είναι ελαφρώς βελτιωμένα σε σύγκριση με την πρώτη εκτίμηση (14 Νοεμβρίου) για μείωση του ΑΕΠ κατά 7,2% το γ΄ τρίμηνο, καθώς τώρα είναι διαθέσιμα τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, όπως και τα στοιχεία γ΄ τριμήνου για τον τζίρο στον κλάδο των υπηρεσιών.

    Με βάση τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση στην ελληνική οικονομία ανέρχεται σε 6,63% για το 9μηνο του έτους και εάν κατά το δ΄ τρίμηνο η μείωση του ΑΕΠ είναι στο επίπεδο του 6,1%, τότε θα προσεγγισθεί ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για ύφεση 6,5% στο σύνολο του 2012. Σύμφωνα, επίσης, με το Μεσοπρόθεσμο, το 2013 το ΑΕΠ θα μειωθεί περαιτέρω κατά 4,5%, για να αυξηθεί οριακά κατά 0,2% το 2014 (το 2010 σημειώθηκε ύφεση της τάξης του 4,85% και το 2011 της τάξης του 7,15%).

    Οι βασικές αιτίες για την πτώση του ΑΕΠ κατά 6,9% το γ΄ τρίμηνο εφέτος (το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές διαμορφώθηκε σε 51,483 δις. ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2005, που ήταν 50,9 δις. ευρώ), είναι η δραματική μείωση σε επενδύσεις και εξαγωγές, ενώ εν μέρει η μείωση αντισταθμίστηκε από τη βελτίωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο.

    [03] Ακυρώνονται πτήσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών λόγω χιονόπτωσης

    Περίπου σαράντα πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων σε όλο το Βέλγιο.

    Προβλήματα στις πτήσεις προκλήθηκαν εξαιτίας του χιονιού, της ομίχλης και των ισχυρών ανέμων με αποτέλεσμα να ακυρωθούν ή να αναβληθούν πτήσεις κυρίως προς ορισμένες πόλεις της Ευρώπης, όπως η Λιόν και η Μαδρίτη, ανακοίνωσαν οι αεροπορικές αρχές.

    Οι χιονοπτώσεις πλήττουν ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Ευρώπης και στο Βέλγιο το χιόνι αναμένεται να φτάσει τα δέκα εκατοστά στη μέση της ημέρας.

    Στο μεταξύ, η αστυνομία στο καντόνι Βαλέ της Ελβετίας εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων στις ελβετικές Άλπεις.

    Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι μέσα σε πέντε ημέρες το χιόνι έχει φτάσει τα δύο μέτρα και πως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το σαββατοκύριακο.

    Οι σφοδροί άνεμοι ευνοούν την πτώση χιονοστιβάδων και ο κίνδυνος, σύμφωνα με της αρχές έχει χαρακτηριστεί ως "αυξημένος" που σημαίνει ότι ακόμα και το πέρασμα ενός σκιέρ μπορεί να προκαλέσει την πτώση χιονοστιβάδας.

    Το 2011 στο καντόνι του Βαλέ σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι από χιονοστιβάδες και το 2012 τέσσερις.

    Επιμέλεια:Μ. Φαράκου

    [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σχέδιο για τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας

    Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, απέστειλε σήμερα προς υπογραφή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση στην Ελληνική Αστυνομία Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, ύστερα από τη νομοτεχνική του επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Όπως προβλέπεται στο Σχέδιο, που είχε παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο ο υπουργός, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατόπιν σε όλη την επικράτεια, δημιουργούνται αντίστοιχα τμήματα και γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, που έχουν ως αποστολή την πρόληψη και δίωξη αδικημάτων, τα οποία διαπράττονται σε βάρος προσώπων ή ομάδας προσώπων αποκλειστικά και μόνο λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής ή του θρησκεύματός τους.

    Στα τμήματα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και τα γραφεία (υπόλοιπη Ελλάδα) λειτουργεί ενιαίος αριθμός τηλεφωνικών καταγγελιών και ενημέρωσης, μέσω του οποίου είναι δυνατή η άμεση υποβολή καταγγελιών για περιστατικά ρατσιστικής βίας και η παροχή σχετικής ενημέρωσης στους ενδιαφερόμενους.

    Η ισχύς του διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    [05] Συνελήφθησαν για παθητική δωροδοκία δύο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων

    Δυο υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων συνελήφθησαν την Πέμπτηαπό την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφθορά. Οι δύο υπάλληλοι, ένας εργοδηγός και ένας εργατοτεχνίτης της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων Χώρων του τμήματος Αυτεπιστασίας, σύμφωνα με καταγγελίες, απαίτησαν από ιδιώτη 300 - 500 ευρώ, προκειμένου να προβούν σε θετική αυτοψία σχετικά με πεζοδρόμιο του δήμου. Οι δυο υπάλληλοι ζήτησαν χρήματα για να πιστοποιήσουν ότι το πεζοδρόμιο δεν είχε υποστεί φθορές από εργασίες, που γινόταν σε παρακείμενο κτίριο.

    Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος παρότρυνε τον πολίτη που έκανε την καταγγελία να συνεργαστεί με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

    [06] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τρίτη με στόχο άντληση 3,375 δισ. ευρώ

    Τη διενέργεια δημοπρασίας εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου τεσσάρων και 26 εβδομάδων προγραμματίζει για τις 11 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την άντληση συνολικού ποσού 3,375 δισ. ευρώ.

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, διάρκειας:

    - 4 εβδομάδων, ποσού 2.125 εκατ. ευρώ λήξεως 11 Ιανουαρίου 2013.

    - 26 εβδομάδων, ποσού 1.250 εκατ. ευρώ λήξεως 14 Ιουνίου 2013.

    Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

    Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

    [07] Προτάσεις ΣΕΒΤ προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την υπέρβαση της κρίσης

    Σε σημαντικές ανακατατάξεις στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων εκτιμάται, από τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ότι θα οδηγήσει η σημαντική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου.

    Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευάγγελος Καλούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημαντικό πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις του κλάδου αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας καθώς λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωπες με πελάτες οι οποίοι καθυστερούν να πληρώσουν, οι τράπεζες μειώνουν τις πιστώσεις ενώ παράλληλα αυξάνεται το κόστος των πρώτων υλών και το φορολογικό καθεστώς συνεχίζει να παραμένει ασταθές.

    Με στόχο να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση της καινοτομίας της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, ο ΣΕΒΤ έχει υποβάλει στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων υπόμνημα στο οποίο αναλύονται οι θέσεις της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων στη μάχη για την ανάπτυξη.

    Σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ, ουσιαστική προϋπόθεση για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση είναι η ανάπτυξη. Προς αυτή τη κατεύθυνση, κρίσιμο ρόλο θα διαδραματίσει η βελτίωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αυτή ασκείται, μέσα από ουσιαστικές διαρθωτικές και δημοσιονομικές αλλαγές, ώστε να μπορεί ο κλάδος να λειτουργεί σε ένα σταθερό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο για να συνεχίσει την εκσυγχρονιστική του πορεία.

    [08] Ανακλήθηκαν μαρμελάδες που περιείχαν σορβικό οξύ

    Διακίνηση μαρμελάδας, στην οποία ανιχνεύθηκε το μη επιτρεπόμενο, για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος, συντηρητικό "σορβικό οξύ" διαπίστωσε ο Ενιαίος Φοράς Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας.

    Πρόκειται για το προϊόν «μαρμελάδα δαμάσκηνο», με την εμπορική ονομασία «Ανεμώνα Γαρδικίου», σε συσκευασίες των 500g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 31/12/2012. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γαρδικίου» που εδρεύει στην Πηγή Τρικάλων.

    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2012 - 11:30:25 UTC