Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας: Η ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων
  • [02] Με «μάτια κλειστά» στην αίθουσα του μουσείου που δεν υπάρχει
  • [03] Άγιοι Βασίληδες θα κατακλύσουν την πόλη των Χανίων
  • [04] Ρέσλερ: Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει περισσότερα από ό,τι αναμέναμε
  • [05] Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis
  • [06] Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 11/12, των δικαστικών υπαλλήλων
  • [07] Αλφάνο: Η εμπειρία της κυβέρνησης Μόντι τελείωσε

  • [01] Στουρνάρας: Η ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων

    Επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ θα στείλει το υπουργείο Οικονομικών καλώντας την να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

    Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως σήμερα θα κλείσει η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το φορολογικό ενώ σε ότι αφορά τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, αν και το βιβλίο προσφορών κλείνει σήμερα, εξέφρασε την εκτίμηση πως μια πλήρη εικόνα για το πως πήγε η όλη διαδικασία θα έχει το οικονομικό επιτελείο, αύριο το πρωί.

    [02] Με «μάτια κλειστά» στην αίθουσα του μουσείου που δεν υπάρχει

    «Στάσου!... Μείνε ακίνητος.. Κλείσε τα μάτια σου και προσπάθησε να δεις αυτό που δεν υπάρχει...». Αυτές είναι μερικές από τις οδηγίες που θα ακούσουν από μία ευγενική, αισθαντική σχεδόν απόκοσμη γυναικεία φωνή οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης, παρακολουθώντας μια ιδιότυπη ξενάγηση σε μια «αίθουσα που δεν υπάρχει» παρά μόνο στην φαντασία του θεατή.

    Στους χώρους του Μουσείου παρουσιάζεται από σήμερα και μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης MIR η πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση-περφόρμανς με τίτλο «Symphony of a missing room» (Συμφωνία για μια αίθουσα που δεν υπάρχει) των Κρίστερ Λούνταλ και Μαρτίνα Ζάιτλ. Ένα έργο τέχνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί αν δεν το βιώσει κανείς προσωπικά, μια παράξενη «περφόρμανς», ή μια αξέχαστη εμπειρία που εστιάζει «στη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη, το όραμα, τη μνήμη και το χρόνο».

    Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λούνταλ και Ζάιτλ- Σουηδοί που ζουν και δημιουργούν στη Βρετανία - έχει αρχίσει εδώ και καιρό να κατακτά την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα συναρπαστικά έργα του, που είναι αδύνατον να τα κατατάξεις σε κάποιο είδος. Με ρίζες τόσο στις εικαστικές όσο και στις παραστατικές τέχνες, οι Λούνταλ και Ζάιτλ έχουν αναπτύξει μια εντελώς δική τους καλλιτεχνική γλώσσα που ανατρέπει κάθε προηγούμενο στο χώρο της περφόρμανς.

    Με τα μάτια κλειστά, οι επισκέπτες αφήνονται σε μια εξηντάλεπτη περιήγηση μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης φορώντας ακουστικά και με οδηγούς μια γυναικεία φωνή και επτά οδηγητές- περφόμερ (έναν για κάθε θεατή), οι οποίοι με απαλές σχεδόν χορευτικές κινήσεις τους καθοδηγούν καθ' όλη την διάρκεια της ξενάγησης.

    [03] Άγιοι Βασίληδες θα κατακλύσουν την πόλη των Χανίων

    Φόρεσε την κόκκινη στολή του, τοποθέτησε προσεκτικά τη μακριά λευκή γενειάδα του και πήρε στον ώμο τον τεράστιο σάκο του. Αυτή τη φορά, όμως, η αποστολή του ήταν διαφορετική: να τρέξει σε αγώνα δρόμου για να βοηθήσει παιδιά με προβλήματα υγείας.

    Και δεν πρόκειται για έναν, αλλά για εκατοντάδες Άγιους Βασίληδες που θα φορέσουν τις στολές τους στις 21 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχουν σε ένα διαφορετικό αγώνα δρόμου, το «Santa Run», που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στα Χανιά.

    Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, από όπου θα ξεκινήσουν τον αγώνα και στη συνέχεια αφού διανύσουν μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων, διαμέσου του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης, θα καταλήξουν και πάλι στο ίδιο σημείο. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με τα συγκροτήματα «Σιγανά Ποτάμια» και «Vanila Swing».

    [04] Ρέσλερ: Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει περισσότερα από ό,τι αναμέναμε

    «Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, από ό,τι αναμενόταν πριν από μισό χρόνο», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στο πλαίσιο του γερμανικού οικονομικού φόρουμ στη Φρανκφούρτη.

    Αναφερόμενος στην διάσωση της Ελλάδας και του ευρώ, ο κ. Ρέσλερ σημείωσε ότι «ίσως χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα», αλλά διευκρίνισε ότι δεν εννοεί μακροοικονομικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας, «τα οποία πιθανόν να χρηματοδοτηθούν με τη δημιουργία επιπλέον χρεών» και έκανε και πάλι λόγο για την δημιουργία επενδυτικής τράπεζα στην Ελλάδα.

    [05] Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

    Με2,2% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis, για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 19,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, η Χρυσή Αυγή 9%, η ΔΗΜΑΡ 4,5%, το ΚΚΕ 4,1%. Σε ποσοστό 25,5% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, τα λευκά / άκυρα και εκείνοι που θέλησαν να απαντήσουν. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται επί της ΝΔ με 46% έναντι του 26% που συγκεντρώνει η ΝΔ.

    Κατά τα λοιπά, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον τo δικό τους και της χώρας. Σε ποσοστό 67% έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, αλλά μόλις ένας στους τρεις επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

    Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες δίνουν την πρώτη στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, με τα ίδια ποσοστά (20%), αλλά 39 στους 100 απαντούν «κανέναν».

    Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, 84% των ερωτηθέντων βλέπουν χειρότερη την κατάσταση της οικονομίας, ενώ 78% περιμένουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη χρονιά.

    Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει με το μνημόνιο, 64% δηλώνουν πως ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του, γιατί απέτυχε» και 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε». Εννέα στους 100 απαντούν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

    [06] Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 11/12, των δικαστικών υπαλλήλων

    Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 09.00 έως τις 12:00 της Τρίτης, 11 Δεκεμβρίου, κατεβαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Στο τρίωρο αυτό διάστημα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες.

    Οι δικαστικοί υπάλληλοι, σε σχετική ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την αντίθεσή τους «στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων» και υπενθυμίζουν τα οργανικά κενά δικαστικών υπαλλήλων, που υπάρχουν στις δικαστικές υπηρεσίες, τα οποία ξεπερνούν το 50% των οργανικών θέσεων.

    [07] Αλφάνο: Η εμπειρία της κυβέρνησης Μόντι τελείωσε

    «Η εμπειρία της κυβέρνησης Μόντι ολοκληρώθηκε. Δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση σχετικά με την ποινική ευθύνη των δικαστικών και για ένα νέο νόμο που έπρεπε να ρυθμίζει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με δικαστική εντολή», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Αντζελίνο Αλφάνο στη βουλή της Ρώμης.

    Σύμφωνα με τον Αλφάνο, «το κόμμα του θα εγγυηθεί μια ήρεμη ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου, με την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2013».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2012 - 15:30:33 UTC