Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ταχυδακτυλουργίες τα νέα φορομπηχτικά μέτρα» λέει το ΚΚΕ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Αναξιόπιστος και επικίνδυνος ο πρωθυπουργός
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί
  • [04] Την Κυριακή η απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών για την απεργία

  • [01] «Ταχυδακτυλουργίες τα νέα φορομπηχτικά μέτρα» λέει το ΚΚΕ

    «Η συγκυβέρνηση προσπαθεί με ταχυδακτυλουργίες να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, ισχυριζόμενη ότι τα νέα φορομπηχτικά μέτρα τα οποία συνθλίβουν συνολικά τα λαϊκά στρώματα θα ανακουφίσουν τα πιο φτωχά. Στόχος της είναι να στρέψει το ένα τμήμα εργαζομένων ενάντια στο άλλο ώστε να γίνουν εύκολο θύμα της ληστείας του μεγάλου κεφαλαίου που απολαμβάνει προκλητικές φοροαπαλλαγές» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «για το νέο φορολογικό».

    «Οι εργαζόμενοι μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου πρέπει να αντιτάξουν μια ισχυρή συμμαχία οργανωμένης μαζικής ανυπακοής και αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    Επίσης, σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ, το ΚΚΕ, σε άλλη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα απαιτώντας από τη ΔΕΗ να συνεχίσει να στέλνει και να εισπράττει το χαράτσι.

    Η κυβέρνηση και αυτοί που βρίσκονται από πίσω της - η ελληνική πλουτοκρατία και η ΕΕ - πρέπει να πληρώσουν και για το θράσος τους και για τον ωμό εκβιασμό του λαού με πιο οργανωμένη και αποφασισμένη λαϊκή ανυπακοή».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Αναξιόπιστος και επικίνδυνος ο πρωθυπουργός

    Με υψηλούς τόνους σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε γερμανική εφημερίδα, χαρακτηρίζοντάς τον «αναξιόπιστο» και «επικίνδυνο» και εκτιμώντας, παράλληλα, ότι «δεν αργεί η στιγμή που θα φύγει».

    «Ο Πρωθυπουργός, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, δηλώνει πίστη στη μνημονιακή πολιτική. Οι δε προβλέψεις του για ανάπτυξη την επόμενη χρονιά, αποδεικνύουν ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, καθώς οι επιπτώσεις από την ακραία λιτότητα είναι τραγικές για την ελληνική κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί

    Το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, διότι έχουν συμφωνήσει τα τρία κόμματα στα βασικά σημεία και μένουν κάποια λίγα για συζήτηση, η επαναγορά ομολόγων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί η διαφορά καθώς θα πέσει χρήμα στην αγορά, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης.

    «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ναρκοπέδιο, αλλά δεν υπάρχει και καλύτερη λύση», είπε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως λέει ψέματα και κρύβει την αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλη λύση. Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την Κύπρο, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να βρει κεφάλαια από την Κίνα, τη Ρωσία και αλλού. Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης-και κυρίως τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-τόνισε πως όποιος δίνει υποσχέσεις για επάνοδο στο παρελθόν ή λύση χωρίς θυσίες και περικοπές, θα τις βρει μπροστά του, διότι ο λαός «θα του ζητήσει τα ρέστα» αργότερα. Ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα κάποιοι που πιστεύουν ότι υπάρχει άλλη λύση, όμως κανείς τους δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό, παρατήρησε.

    [04] Την Κυριακή η απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών για την απεργία

    Σε γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης για την απεργία διαρκείας που έχουν εξαγγείλει από τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.

    Η μαραθώνια συνάντηση, που είχαν χθες το βράδυ, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς το υπουργείο δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τις σχετικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι αποτελούν «μνημονιακή υποχρέωση».

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Ν. Σταθόπουλος, υπήρξε μια διεξοδική συζήτηση πάνω στα αιτήματά τους, ωστόσο οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή και αποτελούν νόμο σαφώς και δεν μπορούν να αναιρεθούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 December 2012 - 13:30:27 UTC