Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Ανάπτυξη από το β' εξάμηνο του 2013
  • [02] Ανησυχεί ο πρόεδρος της Bundesbank για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας
  • [03] Αποφασίζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών για κινητοποιήσεις
  • [04] Σε κρίσιμη καμπή η Ιταλία
  • [05] Γίνετε πιο νοσταλγικοί για να ...ζεσταθείτε!
  • [06] Οι μαθηματικοί αναλαμβάνουν δράση για τη σωτηρία του πλανήτη
  • [07] Οι Βρετανοί απαιτούν από την "Στάρμπακς" να πληρώσει φόρους
  • [08] Στη δημοσιότητα οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του κόμματος
  • [09] Διαμαρτυρίες για τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή
  • [10] Οι Ρουμάνοι εκλέγουν σήμερα νέα κυβέρνηση
  • [11] Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα άνδρα μέσα σε αυτοκίνητο

  • [01] Α. Σαμαράς: Ανάπτυξη από το β' εξάμηνο του 2013

    Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα βάζει μπρος τις μηχανές για ανάπτυξη από το β' εξάμηνο του 2013, τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αποκλειστική συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγεί από την κρίση πιο δυνατή και εξωστρεφής και δηλώνει ότι Ελλάδα και Κύπρος μαζί μπορούν, αξιοποιώντας τους ενεργειακούς τους πόρους, να καταστούν ακόμα πιο δυναμικές, πιο αναπτυξιακές και ανταγωνιστικές.

    Πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι η Κύπρος θα καταφέρει να ξεπεράσει πιο γρήγορα και με λιγότερες ζημιές απ' ό,τι η Ελλάδα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ένταξης της στον μηχανισμό Στήριξης.

    «Όνειρο μου είναι να ξεδιπλώσουμε μαζί τις αρετές μας για την ευημερία, την ασφάλεια και την ακτινοβολία του Ελληνισμού. Για την σταθερότητα και την ασφάλεια όλης της περιοχής μας», υπογραμμίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    Στην συνέντευξη του ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι ο λαϊκισμός στην Ελλάδα δεν κατάφερε να αποσταθεροποιήσει την χώρα και προσθέτει ότι, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, οι ίδιες οι σφυγμομετρήσεις έδειξαν πως «ο Ελληνικός λαός εκτιμά την δουλειά που κάναμε και δεν βλέπει να υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση».

    Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της οικογένειας του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, προκειμένου να μιλήσεισήμερα, στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνό του.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, χθες, παρακάθισε σε γεύμα που του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όπου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

    Οκ. Σαμαράς θα έχει σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.

    Ο πρωθυπουργός, το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό τουτης Βαυαρίας.

    [02] Ανησυχεί ο πρόεδρος της Bundesbank για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

    O πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο γερμανικό Τύπο εξέφρασε την ανησυχία του για την μερική χρηματοδότηση προς την Ελλάδα από κεντρικές τράπεζες.

    «Η Ελλάδα θα πρέπει να χρηματοδοτεί ένα μέρος των πρόσθετων αναγκών της μέσω των βραχυπρόθεσμων τίτλων, για τους οποίους δεν υπάρχει ουσιαστικά αγορά», δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Welt am Sonntag».

    Οι τίτλοι αυτοί θα πρέπει συνεπώς να αγοραστούν «κυρίως από εθνικές τράπεζες, που χρηματοδοτούνται με τη σειρά τους σε μεγάλο βαθμό από πόρους της κεντρικής τράπεζας», πρόσθεσε εκφράζοντας τέλος «ανησυχία που οι κεντρικές τράπεζες καλύπτουν ένα μέρος των αναγκών χρηματοδότησης της Ελλάδας».

    Στη συνέντευξη ο Βάιντμαν επανέλαβε την αντίθεσή του σε κάθε διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

    «Η μείωση των επιτοκίων που αποφασίστηκε και το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων αντιπροσωπεύουν ήδη μια περικοπή του χρέους», εκτιμά ο γερμανός οικονομολόγος σύμφωνα με τον οποίο, μια διαγραφή του χρέους «θα επιβράβευε τα λάθη προηγούμενων προγραμμάτων, χωρίς να επιλύσει τα βασικά προβλήματα της Ελλάδας».

    [03] Αποφασίζουν σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών για κινητοποιήσεις

    Σε γενική συνέλευση,σήμερα, θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης για την απεργία διαρκείας που έχουν εξαγγείλει από τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.

    Η μαραθώνια συνάντηση, που είχαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς το υπουργείο δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τις σχετικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι αποτελούν «μνημονιακή υποχρέωση».

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Ν. Σταθόπουλος, υπήρξε μια διεξοδική συζήτηση πάνω στα αιτήματά τους, ωστόσο οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή και αποτελούν νόμο σαφώς και δεν μπορούν να αναιρεθούν.

    [04] Σε κρίσιμη καμπή η Ιταλία

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, σκοπεύει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ιταλού προέδρου, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μετά από δίωρη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μόντι έχει πρόθεση να παραιτηθεί εφόσον όμως ελέγξει πρώτα κατά πόσο το κοινοβούλιο είναι σε θέση να περάσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

    Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μόντι πρόκειται να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

    Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κοινοποίησε ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

    [05] Γίνετε πιο νοσταλγικοί για να ...ζεσταθείτε!

    Όσο αγριεύει ο χειμώνας και το πετρέλαιο ακριβαίνει, ίσως πρέπει να γίνουμε πιο νοσταλγικοί, γιατί μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι τα νοσταλγικά αισθήματα δεν ζεσταίνουν μόνο την καρδιά μεταφορικά, αλλά και το σώμα κυριολεκτικά.

    Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια σειρά πειράματα με εθελοντές για να μελετήσουν επίδραση της νοσταλγίας πάνω στη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος.

    Έτσι, συμπέραναν ότι η γλυκιά νοσταλγία δεν καταπολεμά μόνο τη μοναξιά και άλλα αρνητικά συναισθήματα, αλλά επιπλέον μπορεί αρκετά αποτελεσματικά να δημιουργήσει ένα πολύ σωματικό αίσθημα θερμότητας σε κάποιον.

    Η μελέτη διαπίστωσε κατ΄ αρχήν ότι οι άνθρωποι τείνουν να γίνονται πιο νοσταλγικοί, όταν οι ημέρες είναι πιο κρύες ή όταν ζουν σε πιο κρύους χώρους, επειδή ενδόμυχα αισθάνονται ότι έτσι ζεσταίνονται. Ακόμα, σε ένα κρύο δωμάτιο, εκείνοι που νιώθουν νοσταλγικά, νιώθουν υποκειμενικά ότι ο χώρος είναι πιο ζεστός από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

    Σε ένα άλλο από τα πειράματα, οι εθελοντές έπρεπε να βουτήξουν το χέρι τους σε παγωμένο νερό. Όσοι κλήθηκαν να ανακαλέσουν νοσταλγικά κάποιο γεγονός του παρελθόντος, είχαν μεγαλύτερη αντοχή στο κρύο νερό σε σχέση με όσους δεν διακατέχονταν από ανάλογη νοσταλγική διάθεση.

    Τέλος, ένα άλλο πείραμα με νοσταλγική μουσική έκανε τους ανθρώπους που την άκουγαν, να νιώθουν πιο ζεστά, όχι μόνο ψυχικά, αλλά και σωματικά.

    Οι ψυχολόγοι σχεδιάζουν κι άλλα πειράματα για να δουν αν η νοσταλγία είναι σε θέση, εκτός από την χαμηλή θερμοκρασία, να καταπολεμήσει και άλλες δυσάρεστες σωματικές αισθήσεις.

    [06] Οι μαθηματικοί αναλαμβάνουν δράση για τη σωτηρία του πλανήτη

    Περισσότεροι από 100 ακαδημαϊκοί φορείς και επιστημονικές εταιρίες από το πεδίο των μαθηματικών ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια φιλόδοξη παγκόσμια πρωτοβουλία με τίτλο «Μαθηματικά του Πλανήτη Γη 2013».

    Στόχος τους είναι να κινητοποιήσουν τους μαθηματικούς του πλανήτη και, παράλληλα, να ενθαρρύνουν τη συνεισφορά των μαθηματικών για την επίλυση των παγκοσμίων προβλημάτων, όπως των φυσικών καταστροφών, της κλιματικής αλλαγής, της βιοποικιλότητας και των πανδημιών.

    Η «καμπάνια», που θα διαρκέσει καθ΄ όλο το επόμενο έτος, θα περιλαμβάνει επιστημονικά συνέδρια, εργαστήρια, διαλέξεις και άλλα «χάπενιγκ» για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

    Κάθε χώρα θα αναλάβει να φιλοξενήσει μια σημαντική εκδήλωση.

    Η όλη πρωτοβουλία γίνεται υπό την αιγίδα της Unesco, η γενική διευθύντρια της οποίας Ιρένα Μπόκοβα δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών «υποστηρίζει σθεναρά την εξαιρετική συνεργασία των μαθηματικών από όλο τον κόσμο, προκειμένου να προωθήσουν την έρευνα πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν τον πλανήτη Γη, να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των παγκόσμιων προβλημάτων, να συμβάλλουν στην πληροφόρηση του κοινού και να εμπλουτίσουν το σχολικό πρόγραμμα, αναδεικνύοντας το ζωτικό ρόλο των μαθηματικών για την αντιμετώπιση των πλανητικών προκλήσεων».

    Την ιδέα γι'αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία είχε ο Κριστιάν Ρουσό, καθηγητής μαθηματικών του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.

    Η δημιουργία πιο αξιόπιστων προβλέψεων για την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές στο μέλλον, η ανάπτυξη μοντέλων που θα κάνουν πιο βιώσιμη την οικονομία και λιγότερη επιρρεπή σε κρίσεις (ιδίως χρηματοπιστωτικές), η προστασία της βιοποικιλότητας, η ταχεία πρόβλεψη της εμφάνισης και εξάπλωσης νέων ασθενειών, η καλύτερη αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης, η αποτελεσματικότερη δημιουργία νέων φαρμάκων κ.α., είναι μεταξύ των προκλήσεων που οι μαθηματικοί μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν περισσότερο, μέσα από νέα μοντέλα πολυπλοκότητας, τα οποία θα συλλαμβάνουν καλύτερα τις ποικίλες αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των άβιων και έμβιων συστημάτων της Γης.

    [07] Οι Βρετανοί απαιτούν από την "Στάρμπακς" να πληρώσει φόρους

    Εκατοντάδες Βρετανοί πραγματοποίησανχθες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έξω από την αμερικανική αλυσίδα καφετεριών, Στάρμπακς, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή εταιρικών φόρων, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση πραγματοποιεί περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, εξαιτίας της μείωσης των εσόδων.

    Ακτιβιστές κατά των μέτρων λιτότητας, συγκεντρώθηκαν έξω από ένα κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας στο Λονδίνο εις ένδειξη διαμαρτυρίας, φωνάζοντας επανειλημμένα το σύνθημα «Στάρμπακς πλήρωσε τους φόρους». Λίγο αργότερα κατέφθασαν περιπολικά της αστυνομίας και διέλυσαν το πλήθος.

    Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 40 υποκαταστήματα των Στάρμπακς, όπως στο Λίβερπουλ, το Μπέρμιγχαμ και το Κάρντιφ. Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια λίρες σε φόρους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

    Η πολυεθνική Στάρμπακς έκανε την εν λόγω ανακοίνωση μετά από εβδομάδες επικρίσεων που δεχόταν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε καταβάλει φόρους στη Βρετανία τα τελευταία τρία έτη, ενώ παράλληλα ενημέρωνε τους επενδυτές ότι η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρα.

    Η προσφορά της Στάρμπακς για καταβολή 20 εκατομμυρίων λιρών στο κράτος ήταν απλά «ένα διαφημιστικό κόλπο», είπε η Ρόζι Ρότζερς, 26 ετών, η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. «Αν η Στάρμπακς, αν όλοι οι φοροφυγάδες πλήρωναν τους απαιτούμενους φόρους, τότε η οικονομία της χώρας θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα».

    «Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι. Ελπίζουμε με την πάροδο του χρόνου, μέσα από τις δράσεις μας και τη συμβολή μας, να μας δοθεί η ευκαιρία να σας αποδείξουμε ότι χρήζουμε της εμπιστοσύνης σας», δήλωσε ο Κρις Ένγκσκοβ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    [08] Στη δημοσιότητα οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του κόμματος

    Τις Θέσεις της για το 19ο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2013 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΚΕ του ΚΚΕ.

    Το κείμενο των Θέσεων συνοδεύεται από το Σχέδιο Προγράμματος του ΚΚΕ και από Σχέδιο Καταστατικού του κόμματος.

    Το κείμενο των Θέσεων αποτελείται από τρία μέρη:

    Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τον απολογισμό δράσης του ΚΚΕ από το 18ο Συνέδριο και την εκτίμηση της ΚΕ που εκλέχθηκε στο 18ο Συνέδριο. Περιλαμβάνει, επίσης, σε γενικές γραμμές τα πολιτικά καθήκοντα του κόμματος έως το επόμενο 20ό Συνέδριο.

    Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει το Σχέδιο Προγράμματος του ΚΚΕ που αποφασίστηκε στο 15ο Συνέδριο το 1996 και εμπλουτίστηκε με βάση τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις στο 16ο, 17ο και 18ο Συνέδριο του κόμματος.

    Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει το σχέδιο Καταστατικού, στο οποίο αξιοποιήθηκε η παλαιότερη και πρόσφατη εμπειρία.

    Στον πρόλογο του κειμένου των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρονται εν τάχει οι ιστορικές ρίζες του κόμματος και υπογραμμίζεται ότι «το ΚΚΕ είναι το οργανωμένο πρωτοπόρο συνειδητό τμήμα της εργατικής τάξης. Παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Είναι πιστό στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού. Παλεύει για την ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος ύστερα από την υποχώρηση και την κρίση που γνώρισε, ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης το 1989 - 1991».

    «Το καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, δεν πρόκειται να καταρρεύσει από μόνο του, λόγω των αντιθέσεών του. Η μεγάλη όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων θα οδηγήσει σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης, σε συνθήκες μεγάλης όξυνσης της ταξικής πάλης κι ενώ θα έχει ωριμάσει και αναδειχτεί μέσα από τους καθημερινούς αγώνες ένα πανίσχυρο εργατικό κίνημα σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν» επισημαίνεται στον πρόλογο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [09] Διαμαρτυρίες για τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή

    Ένταση μικρής διάρκειας σημειώθηκε, χθες, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές και φώναζαν συνθήματα "κατά του ρατσισμού και του φασισμού".

    Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να εκτονώσουν την κατάσταση και να αποφευχθούν τα επεισόδια.

    [10] Οι Ρουμάνοι εκλέγουν σήμερα νέα κυβέρνηση

    Οι Ρουμάνοι ψηφίζουν σήμερα για τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες ο κυβερνών κεντροαριστερός συνασπισμός δείχνει να εξασφαλίζει ευρεία νίκη, με τους φόβους ωστόσο να παραμένουν για μια δύσκολη συγκατοίκηση με τον κεντροδεξιό πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου.

    Τουλάχιστον 18,2 εκατομμύρια εκλογείς αναμένονται στις κάλπες που άνοιξαν στις 07.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 21.00 γι αυτήν την πρώτη εθνική ψηφοφορία, μετά την πολιτική κρίση που προκάλεσε η διαδικασία αποπομπής του αρχηγού του κράτους φέτος το καλοκαίρι, με τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ να καταγγέλλουν προσβολή στο κράτος δικαίου.

    Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη Σοσιαλφιλελεύθερη Ένωση (USL), στην οποία μετέχουν οι σοσιαλδημοκράτες του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα, οι φιλελεύθεροι και οι συντηρητικοί ποσοστό 48 έως 61% των προθέσεων ψήφου. Μετά την ανακατανομή των ψήφων, η USL μπορεί να διαθέτει μια πλειοψηφία των δύο τρίτων στο κοινοβούλιο, που αποτελείται από δύο νομοθετικά σώματα: τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

    Το στρατόπεδο του Μπασέσκου, που μετέχει στους κόλπους της Δεξιάς Συμμαχίας της Ρουμανίας (ARD), λαμβάνει 15 με 23% των προθέσεων ψήφου.

    Το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να κυμανθεί στο 40%.

    Μια νίκη της USL δεν σημαίνει ωστόσο ότι ο Πόντα αυτομάτως θα συνεχίσει μια ακόμη θητεία στην πρωθυπουργία, ενώ ο Μπασέσκου άφησε να εννοηθεί ότι θα κάνει τη δική του επιλογή, προκαλώντας ανησυχία για νέες πολιτικές αναταράξεις στη δεύτερη κατά σειρά φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Βουλγαρία. Η Ρουμανία εντάχθηκε στην ΕΕ το 2007 ύστερα από ευρείες μεταρρυθμίσεις.

    [11] Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα άνδρα μέσα σε αυτοκίνητο

    Το απανθρακωμένο πτώμα ενός άνδρα, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, εντοπίστηκε χθες στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

    Στο αυτοκίνητο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ διενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Σίνδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 December 2012 - 9:30:28 UTC