Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών
  • [02] Στα 9,3 δισ.ευρώ εκτιμάται το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών
  • [03] Άνδρες, προσοχή στον καρκίνο!
  • [04] «Χρυσά» τα κορίτσια του πόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ
  • [05] Επί σκηνής Ξένια Καλογεροπούλου και Μ. Χατζησάββας στον «Δήμιο του Έρωτα»
  • [06] «Μαγνητικό» τρένο τρέχει με 361 χλμ την ώρα!
  • [07] Με αλυσίδες η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας
  • [08] Η θεραπεία υπογονιμότητας ίσως προκαλεί άσθμα στο παιδί
  • [09] Ανησυχεί για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία ο Μπαρόζο
  • [10] Δεύτερος διοικητής της Αλ Κάιντα νεκρός στο Πακιστάν από αμερικανική επίθεση

  • [01] Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

    «Το 2013 θα είναι έτος καμπής», δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

    «Από την αρχή θα υπάρξει κάποια ανακούφιση και στο δεύτερο μισό θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», εξηγεί ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως «αλλάζοντας το μείγμα πολιτικής - περισσότερα χρήματα μπαίνουν απ'αυτά που βγαίνουν - και δίνοντας έμφαση πια στις διαρθρωτικές αλλαγές, θα αλλάξει και η τάση της οικονομίας».

    Παράλληλα αναφέρει ότι τα χειρότερα για τους πολίτες πέρασαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από αύριο θα επιστρέψουμε εκεί που είμασταν πριν από τρία χρόνια ενώ ξεκαθαρίζει ότι το κράτος θα μειωθεί αλλά δεν θα διαλυθεί.

    «Το δημόσιο ισοπέδωνε για χρόνια και τους πολίτες αλλά και τους καλύτερους ανθρώπους του. Το νέο δημόσιο που θα προκύψει θα εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά και θα αναδεικνύει τον άξιο δημόσιο υπάλληλο. Θα είναι μικρότερο ασφαλώς αλλά θα είναι και πολύ πιο αποδοτικό», λέει συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς ενώ για το ενδεχόμενο απολύσεων αποσαφηνίζει πως δεν θα γίνει τίποτα παραπάνω από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί με την επισήμανση ότι «μείωση προσωπικού δεν γίνεται μόνο με απολύσεις αλλά και με προσλήψεις κάθε χρόνο λιγότερων απ'όσους συνταξιοδοτούνται».

    Σε ότι αφορά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια μείωσης των φορολογικών βαρών και των μισθωτών και των επιχειρήσεων χτυπώντας τη φοροδιαφυγή.

    «Είναι πιο απλό, πιο αναπτυξιακό, μπορεί να αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία και επανορθώνει σε μεγάλο βαθμό κάποιες από τις αδικίες που υπήρχαν πριν όπως η αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων», επεσήμανε.

    Επιπλέον συμπλήρωσε πως δόθηκε αρχικά στη δημοσιότητα ένα τεχνικό σχέδιο που δεν εξέφραζε τις απόψεις της κυβέρνησης, ούτε κανενός από τα κόμματα που τη στηρίζουν υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται μεγάλη έκταση σε φήμες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης».

    Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τις οποίες, λέει, δεν τις θέλει κανείς, ούτε κι αυτοί που υποτίθεται ότι τις ζητούν.

    «Το να μιλάμε πάλι για εκλογές - ακόμη και να το συζητάμε - είναι τρέλα», πρόσθεσε και υποστηρίζει πως «μόνο ως σενάριο καταστροφής θα μπορούσε να σταθεί».

    Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον εντάσσει στο «λόμπι της δραχμής».

    «Τι σημαίνει μονομερής κατάργηση του μνημονίου ή των εφαρμοστικών νόμων του; Αυτό, και που το είπαν ήταν βούτυρο στο ψωμί όσων, εκτός Ελλάδας ήθελαν να μας διώξουν από το ευρώ», δηλώνει ο κ. Σαμαράς ο οποίος επιτίθεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την δήλωσή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού.

    «Ακόμα και αν ο ίδιος δεν το κατάλαβε όταν το είπε, τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή», συνέχισε.

    Σχετικά με τη συνεργασία του με τους κυβερνητικούς εταίρους ο κ. Σαμαράς λέει ότι «όλοι μας - και ο Βαγγέλης και ο Φώτης κι εγώ - κατανοούμε ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ και που τις είχε ανάγκη η χώρα από πάντα» ενώ για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα «πρώτης γραμμής», τονίζει ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε κάτι που δεν έχει τεθεί...

    [02] Στα 9,3 δισ.ευρώ εκτιμάται το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών

    Μέχρι το απόγευμα η ειδική συντονιστική επιτροπή που μελετά την έκθεση του οίκου Πίμκο για τις τράπεζες αναμένεται να καταλήξει σε προκαταρκτικό συμπέρασμα για το ύψος του ποσού ανακεφαλαιοποίησης του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, από τη μέχρι τώρα μελέτη των δεδομένων της Πίμκο το ποσό αναμένεται να είναι γύρω στα 9.3 δισ.ευρώ κατ' ανώτατο όριο.

    Στο ποσό περιλαμβάνεται και το ποσό του 1.8 δισ.ευρώ που έχει ήδη δοθεί από το κράτος στη Λαϊκή Τράπεζα, το οποίο δεν θα έχει πρόσθετες επιπτώσεις στο δημόσιο χρέος.

    Η τρόικα είχε περιλάβει στο μνημόνιο ένα προκαταρκτικό ποσό 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες.

    Το ποσό ανακεφαλαιοποίησης, από το οποίο θα εξαρτηθεί κατά πόσο το δημόσιο χρέος θα είναι διαχειρίσιμο, δηλαδή κάτω από το επίπεδο του 120% του ΑΕΠ, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αύριο.

    [03] Άνδρες, προσοχή στον καρκίνο!

    Οι άνδρες είναι όχι μόνο πιο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά έχουν επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από τη νόσο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για τα περιστατικά καρκίνου στις ΗΠΑ μεταξύ των ετών 2003 - 2012 και βρήκαν ότι συστηματικά σε κάθε ένα από αυτά τα χρόνια οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο απ' ό,τι οι γυναίκες.

    Οι επιστήμονες μελέτησαν όλα τα είδη καρκίνου εκτός αυτών που εμφανίζονται μόνο σ' ένα φύλο (π.χ. του προστάτη στους άνδρες ή των ωοθηκών στις γυναίκες). Όπως διαπίστωσαν, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία η αναλογία των θανάτων σε σχέση με τις διαγνώσεις καρκίνων έχει μειωθεί κατά 10% περίπου, οι θάνατοι των ανδρών είναι σταθερά μεγαλύτεροι από τους θανάτους των γυναικών.

    Κατά μέσο όρο, οι καρκινοπαθείς άνδρες με οποιαδήποτε μορφή της νόσου είναι 6% πιθανότερο να πεθάνουν από την πάθησή τους σε σχέση με τις γυναίκες καρκινοπαθείς. Όταν γίνεται σύγκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών που έχουν την ίδια μορφή καρκίνου, τότε η ψαλίδα σε βάρος των ανδρών αυξάνεται έως 12%.

    Από τις δέκα πιο κοινές μορφές καρκίνου, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από τους άνδρες να πεθάνουν, μόνο στην περίπτωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

    Η νέα μελέτη δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τις αιτίες πίσω από αυτή τη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά ως πιθανές εξηγήσεις για τον αυξημένο κίνδυνο των ανδρών προβάλλονται το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών που καπνίζουν και πίνουν αλκοόλ.

    Παράλληλα, οι άνδρες κάνουν αραιότερες επισκέψεις στους γιατρούς σε σχέση με τις γυναίκες, με συνέπεια συχνά οι καρκίνοι των ανδρών να διαγιγνώσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο, άρα να έχουν και λιγότερες ελπίδες θεραπείας.

    Οι ορμόνες επίσης εκτιμάται ότι παίζουν ρόλο όσον αφορά το διαφορετικό τρόπο που αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα των δύο φύλων και λειτουργεί ο μεταβολισμός τους.

    Πάντως οι επιστήμονες έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους μέχρι να κατανοήσουν καλύτερα τι κάνει το υποτιθέμενα «ισχυρό» φύλο πιο ευάλωτο στον καρκίνο. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνδρες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με τα θέματα υγείας τους.

    [04] «Χρυσά» τα κορίτσια του πόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ

    Με μία επίδειξη ανωτερότητας που... δεν σήκωνε αμφισβητήσεις, η εθνική υδατοσφαίρισης των νεανίδων επικράτησε 9-5 της Ουγγαρίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ. Η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι είναι η κορυφαία σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, κατακτώντας μετά τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο τίτλο, και στις δύο περιπτώσεις με άνετες νίκες επί της Ουγγαρίας.

    Η άμυνα ήταν και πάλι το... σήμα κατατεθέν του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, υποχρεώνοντας τις Μαγυάρες σε βιαστικές επιθέσεις από την περιφέρεια και δίνοντας ελάχιστες αποβολές.

    [05] Επί σκηνής Ξένια Καλογεροπούλου και Μ. Χατζησάββας στον «Δήμιο του Έρωτα»

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα «συνάντηση» θα "στηθεί" στο Θέατρο του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από 21 Ιανουαρίου.

    Για πρώτη φορά θα συναντηθούν επί σκηνής η Ξενια Καλογεροπουλου και ο Μηνας Χατζησαββας ως πρωταγωνιστές της θεατρικής μεταφοράς του σπουδαίου διηγήματος του Ιρβιν Γιάλομ «Ο Δημιος του Ερωτα», σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη και μετάφραση της Ευαγγελίας Αδριτσάνου.

    Η εβδομηντάχρονη Θέλμα (Ξένια Καλογεροπούλου), χορεύτρια στο παρελθόν, διακατέχεται από μια έντονη ερωτική εμμονή για τον προηγούμενο και κατά πολύ νεότερο ψυχοθεραπευτή της, τον Μάθιου, με τον οποίο πριν 8 χρόνια είχε συνάψει μια σύντομη ερωτική σχέση. Οι εικοσιεφτά μέρες που διήρκεσε η σχέση αυτή έχουν καρφωθεί στο μυαλό της και την καθιστούν ανήμπορη να συνεχίσει τη ζωή της. Ο καινούριος της ψυχοθεραπευτής, ο Ίρβιν (Μηνάς Χατζησάββας) θα προσπαθήσει κατά τη διάρκεια των συνεδριών τους να ξεριζώσει με κάθε θεραπευτικό μέσο που διαθέτει αυτή την εμμονή.

    Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός θεάτρου και χοροθεάτρου, καθώς μια μπαλαρίνα (Έλενα Γεροδήμου) αναπαριστά χορογραφικά την ψυχή της Θέλμα, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μάθιου (Χρήστος Παπαδόπουλος) είναι ταυτόχρονα και χορευτής και αλληλεπιδρά με την μπαλαρίνα, ενώ και οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας μπαίνουν κι αυτοί σε μια κινησιολογική περιπέτεια μαζί τους.

    Τα γηρατειά, ο έρωτας, η δύσκολη επικοινωνία προσεγγίζονται με λεπτό χιούμορ και ταχείς ρυθμούς, οι οποίοι εξυπηρετούν το στόχο της παράστασης να «σπάσει τη σοβαροφάνεια που καραδοκεί όποτε θέτουμε μεγάλα ερωτήματα για τη ζωή».

    «Ο δήμιος του έρωτα» με συγκινεί πάρα πολύ ως ιστορία. Αυτό που με μαγεύει γενικά στα βιβλία του Γιάλομ είναι ότι δεν νιώθεις την ψυχρότητα και την απόσταση εκ μέρους του θεραπευτή αλλά ένα βαθύ ανθρώπινο ενδιαφέρον, ένα πάθος για επικοινωνία και ουσιαστική προσφορά», αναφέρει ο Κώστας Γάκης.

    Για τον ίδιο, το συγκεκριμένο κείμενο του Γιάλομ έχει πολλά να μας πει για τις εμμονές του έρωτα, για το γήρας, για την έλλειψη επικοινωνίας στις σχέσεις μας και για τις επιφανειακές μας βεβαιότητες που είναι καλό που και που να τις ταρακουνάμε.

    Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Παναγιώτα Κοκορού, τις χορογραφίες η Έλενα Γεροδήμου και ο Χρήστος Παπαδόπουλος και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.

    Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Έλενα Γεροδήμου, Χρήστος Παπαδόπουλος.

    [06] «Μαγνητικό» τρένο τρέχει με 361 χλμ την ώρα!

    Μαγνητικά αιωρούμενο πρωτότυπο τρένο που φτάνει σε ταχύτητα τα 361 χιλιόμετρα / ώρα σχεδίασε η Central Japan Railway.

    Το πρωτότυπο τρένο φέρει την ονομασία Series Lo.

    Χωρίς να ακουμπάει στην πραγματικότητα τις ράγες, το υπερσύγχρονο τρένο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σαφώς πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα.

    Η κατασκευάστρια Central Japan Railway σκοπεύει να πραγματοποιήσει σειρά δοκιμών έως το τέλος του 201. Η εταιρεία υπολογίζει ότι το πρώτο τρένο που θα βγει στην παραγωγή θα είναι έτοιμο το 2027.

    Το μαγνητικά αιωρούμενο τρένο θα είναι σε θέση να καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο Τόκιο και το Αΐτσι σε 40 λεπτά, την ώρα που τα σημερινά τρένα απαιτούν 90 λεπτά για την ίδια απόσταση.

    [07] Με αλυσίδες η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας

    Αντιολισθητικές αλυσίδες θα χρειαστούν τα οχήματα που θα κινηθούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρα, Βιτσίου και Βασιλίτσας, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, καθώς και προς το Νεστόριο, εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

    Συγκεκριμένα, δυσκολίες στην κυκλοφορία από τα χιόνια αντιμετωπίζουν τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισας ? Βόρρα, από το 9ο χιλιόμετρο και πάνω, καθώς και στις οδούς Φλώρινας ? Καστοριάς, μέσω Βίγλας, και Φλώρινας ? Κρυσταλλοπηγής, καθώς επίσης στην επαρχιακή οδό Καστοριάς ? Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, και προς το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας Γρεβενών.

    Τα ξημερώματα χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο οχημάτων στο Νεστόριο Καστοριάς.

    [08] Η θεραπεία υπογονιμότητας ίσως προκαλεί άσθμα στο παιδί

    Το άσθμα είναι συχνότερο στα παιδιά που γεννιούνται μετά από κάποια θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε σχέση με τα παιδιά που συλλαμβάνονται και γεννιούνται με τον φυσιολογικό τρόπο, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα προηγούμενων μελετών.

    Οι επιστήμονες βρήκαν ότι στην ηλικία των πέντε ετών, όσα παιδιά είχαν γεννηθεί από γονείς με προβλήματα γονιμότητας (που είτε είχαν καταφύγει στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, είτε είχαν καθυστερήσει πολύ να πιάσουν παιδί), είχαν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης άσθματος (39%) και γενικότερων αναπνευστικών δυσκολιών (27%), με συνέπεια να έχουν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα (90%) να καταφύγουν σε αντι-ασθματική θεραπεία.

    Το 24% των παιδιών που είχαν γεννηθεί με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εμφάνιζαν άσθμα στα πέντε τους χρόνια, έναντι ποσοστού 15% για τα παιδιά, των οποίων οι γονείς δεν είχαν τέτοια προβλήματα. Αυξημένη ήταν η πιθανότητα άσθματος και στα επτά χρόνια, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

    Πάντως οι βρετανοί ερευνητές δήλωσαν ότι οι γονείς που γέννησαν μετά από θεραπεία υπογονιμότητας, δεν πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς, αν και η συσχέτιση είναι σαφής, δεν έχει αποδειχτεί ακόμα ότι όντως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι η αιτία για τον αυξημένο κίνδυνο άσθματος.

    Όπως είπαν οι ερευνητές, πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες για να βρεθεί η αιτία και ο συγκεκριμένος βιολογικός μηχανισμός που εμπλέκεται. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισαν, το άσθμα στην εποχή μας είναι πλέον διαχειρίσιμο και δεν εμποδίζει τα παιδιά να ζουν μια κανονική και δραστήρια ζωή.

    Μεταξύ των πιθανών εξηγήσεων για τη σχέση υπογονιμότητας - άσθματος περιλαμβάνεται η επίδραση της σχετικής θεραπείας στους υπογόνιμους γονείς, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστοί.

    Οι ερευνητές συνεχίζουν τη μελέτη τους για να δουν σε ποιό βαθμό η αυξημένη πιθανότητα άσθματος συνεχίζεται και μέχρι την ηλικία των 11 ετών, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν έρευνα σε μεγαλύτερο δείγμα παιδιών.

    [09] Ανησυχεί για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία ο Μπαρόζο

    Οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία δεν πρέπει να θέσουν εν αμφιβόλω την ατζέντα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, γιατί ο κίνδυνος μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

    Στη συνέντευξη ο Μπαρόζο τόνισε ότι η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης εξακολουθεί να κινδυνεύει από ένα νέο ξέσπασμα χρηματοπιστωτικής κρίσης, παρότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών τους τελευταίους μήνες.

    "Οι προσεχείς εκλογές δεν πρέπει να χρησιμεύσουν ως πρόσχημα για να αμφισβητηθεί πόσο απαραίτητα είναι τα μέτρα αυτά", είπε ο Μπαρόζο, την επομένη της ανακοίνωσης του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι ότι προτίθεται να παραιτηθεί νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του, μόλις στις αρχές του έτους εγκριθεί ο προϋπολογισμός.

    "Η σχετική ηρεμία στις αγορές δεν σημαίνει ότι είμαστε έξω από την κρίση", πρόσθεσε ο Μπαρόζο.

    [10] Δεύτερος διοικητής της Αλ Κάιντα νεκρός στο Πακιστάν από αμερικανική επίθεση

    Ένας διοικητής της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σήμερα από την επίθεση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης που χάνει τη ζωή του τις τελευταίες τρεις ημέρες.

    Από τη σημερινή επιδρομή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που πραγματοποιήθηκε σε ένα χωριό κοντά στην Μιρανσάχ, την κεντρική πόλη του Βόρειου Ουαζιριστάν, σκοτώθηκε ο Μοχάμαντ Άχμεντ Αλμάνσουρ και τρεις ακόμη άνδρες.

    Το αεροσκάφος έριξε πυραύλους εναντίον ενός σπιτιού στο οποίο βρισκόταν ο Αλμάνσουρ με αποτέλεσμα να καταστρέψει δύο δωμάτια και ένα αυτοκίνητο. Στη διάρκεια της επίθεσης οι κάτοικοι της περιοχής είδαν να πετούν στον ουρανό τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 December 2012 - 11:30:25 UTC