Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ χρειάζονται αύξηση εσόδων και μείωση δαπανών
  • [02] Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0 / Αστέρας Τρίπολης-Αρης 1-1 / Πλατανιάς Χανίων-Βέροια 0-0
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Δεν απομένει πολύς χρόνος στον αναξιόπιστο πρωθυπουργό
  • [04] Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει δημοσιεύματα για τις νέες προτάσεις Νίμιτς
  • [05] Βενιζέλος: Σκληρή διαπραγμάτευση για το φορολογικό
  • [06] Πλατανιάς Χανίων-Βέροια 0-0

  • [01] Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ χρειάζονται αύξηση εσόδων και μείωση δαπανών

    Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη μια ισορροπημένη, ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των οικονομικών τους προβλημάτων, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα μείγμα μειώσεων δαπανών και αύξησης εσόδων, δήλωσε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

    «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουν είναι να έχουν μια ισορροπημένη προσέγγιση που θα προβλέπει τόσο την αύξηση των εσόδων, κάτι που σημαίνει είτε αύξηση φόρων είτε δημιουργία νέων πόρων εσόδων, όσο και τη μείωση των δαπανών», σημείωσε η Λαγκάρντ σε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή της για την εκπομπή State of the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CNN, που μεταδόθηκε σήμερα.

    Η Λαγκάρντ στη συνέντευξή της ανέλυσε τις απόψεις της για το «δημοσιονομικό βάραθρο» με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Ουάσινγκτον, δηλαδή τα μέτρα λιτότητας τα οποία πρέπει να εφαρμόσουν οι ΗΠΑ από τις αρχές του 2013 για τη δημοσιονομική τους εξυγίανση, αν δεν επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.

    [02] Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0 / Αστέρας Τρίπολης-Αρης 1-1 / Πλατανιάς Χανίων-Βέροια 0-0

    Με νίκη συνδυάστηκε η επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της Ξάνθης. Οι «ακρίτες» επικράτησαν εύκολα 4-0 του Πανιωνίου στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επέστρεψαν στις νίκες μετά από τέσσερα «στείρα» παιχνίδια και «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ σημείωσαν οι Μαρίν (31΄), Γούτας (38΄) και Ονουάτσι (41΄ και 80΄).

    Αστέρας Τρίπολης-Αρης 1-1

    Την πρώτη ισοπαλία στην έδρα του μετά από 6 νίκες σε ισάριθμα ματς, παραχώρησε ο σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, που αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Άρη 1-1. Ο Άρης προηγήθηκε με πέναλτι του Γιαννιώτα στο 23΄ για να ισοφραρίσει ο Αστέρας με αυτογκόλ του Γιαννίτση στο 78΄. Ο Αστέρας έχασε και πέναλτι με τον Έγκον στο 83΄.

    Πλατανιάς Χανίων-Βέροια 0-0

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πλατανιά και τη Βέροια. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κανακούδη στο 80΄, ενώ η Βέροια έχασε πέναλτι με τον Ιωάννου στο 81΄.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Δεν απομένει πολύς χρόνος στον αναξιόπιστο πρωθυπουργό

    Αποτελεί «θράσος», σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά ότι θα υπάρξει ανάπτυξη την επόμενη χρονιά από τη στιγμή που θα συνεχιστεί η ύφεση, θα αυξηθεί η ανεργία και θα πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις.

    Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «το Έθνος», το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκτιμά ότι ο κ. Σαμαράς «προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση από τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του στην κοινωνία και την οικονομία. Η πραγματικότητα, ωστόσο, τον διαψεύδει οικτρά και δεν μπορεί να πείσει κανέναν».

    Αποτελεί πρόκληση, προσθέτει, να εξετάζεις για πολλοστή φορά αύξηση των φορολογικών βαρών σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και την ίδια στιγμή να μειώνεις τους φόρους του μεγάλου επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου, καλύπτοντας παράλληλα τη φοροδιαφυγή των «ημετέρων της διαπλοκής.

    Εκτιμά δε ότι «δεν απομένει πολύς χρόνος στον αναξιόπιστο Πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του και σε όσους εκπροσωπούν από κοινού το λόμπι της καταστροφής. Ο λαός θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τη δημοκρατική ανατροπή τους».

    [04] Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει δημοσιεύματα για τις νέες προτάσεις Νίμιτς

    Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα περιοδικού των Σκοπίων περί του περιεχόμενου των τελευταίων ιδεών του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

    «Είναι ανεύθυνο να υπερθεματίζουμε για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες και πτυχές σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα (σ.σ. της ονομασίας), υψίστης κρατικής και εθνικής σημασίας. Μπορώ να πω ότι δεν ισχύει αυτό που παρουσιάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού των Σκοπίων, σχετικά με το περιεχόμενο των τελευταίων προτάσεων του Μάθιου Νίμιτς, στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναμεταδόθηκε και από άλλα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Νίμιτς πρότεινε την ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Northern Republic of Macedonia).

    Σύμφωνα με το περιοδικό, η πρόταση του κ. Νίμιτς για την εθνικότητα και γλώσσα της ΠΓΔΜ είναι: πολίτες της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Adjective / Nationality: of the Northern Republic of Macedonia) και γλώσσα της Βόρειας Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Language: the official language of the Northern Republic of Macedonia).-

    [05] Βενιζέλος: Σκληρή διαπραγμάτευση για το φορολογικό

    Στη σκληρή διαπραγμάτευση από μέρους του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος στις Σέρρες.

    «Στο φορολογικό, που είναι επείγον, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, κάναμε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, για να προστατέψουμε τους πιο σημαντικούς στόχους που είχαμε, τις οικογένειες με παιδιά και την προστασία των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, τους νέους επαγγελματίες που τα τρία πρώτα χρόνια θα έχουν ευνοϊκή φορολογική επιβάρυνση και τους αγρότες να μην ενταχθούν στο νέο φορολογικό καθεστώς των βιβλίων εσόδων και εξόδων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ενώ τόνισε ότι «όλα αυτά τα μέτρα είναι διορθώσεις μέσω μίας μεταβατικής ρύθμισης που συνδέεται με την κρίση και είναι τμήμα του πακέτου των δύσκολων μέτρων που πρέπει να παρουσιάσει η χώρα για να μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της».

    Κατά την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος άσκησε έντονη κριτική στους Ευρωπαίους επισημαίνοντας παράλληλα ότι η χώρα πορεύεται στην έξοδο από την κρίση. «Η Ελλάδα είναι δυστυχώς το εργαστήριο της αποτυχίας του τρόπου με τον οποίο η Ευρώπη προσπάθησε να χειριστεί την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ενώ τόνισε την «αυστηρή και σκληρή αντίληψη», όπως την χαρακτήρισε, των Ευρωπαίων που ζήτησαν, όπως είπε, «μέτρα σκληρά άμεσης δημοσιονομικής προσαρμογής την ώρα που οι χώρες του νότου βρίσκονται σε ύφεση».

    [06] Πλατανιάς Χανίων-Βέροια 0-0

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πλατανιά και τη Βέροια για την 14η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κανακούδη στο 80΄, ενώ η Βέροια έχασε πέναλτι με τον Ιωάννου στο 81΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 December 2012 - 17:30:29 UTC