Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: "Μεγάλο στοίχημα" η ανάπτυξη
  • [02] Ενδεχόμενο μικρής παράτασης στην επαναγορά ομολόγων
  • [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δικαστές, εισαγγελείς, φαρμακοποιοί
  • [04] Σε τροχιά πρόωρων εκλογών η Ιταλία
  • [05] Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων
  • [06] Στα ορφανά της Ελλάδος επικεντρώνεται πλέον το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης
  • [07] Οι light τροφές περιορίζουν τη γονιμότητα

  • [01] Σαμαράς: "Μεγάλο στοίχημα" η ανάπτυξη

    "Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα κλείνουμε το πρώτο κεφάλαιο. Περάσαμε σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να γυρίσουμε τη σελίδα και να προχωρήσουμε στην ανάκαμψη", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Αρχηγό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της χώρας.

    Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι με το δάνειο και την έγκριση της ΕΕ και του ΔΝΤ θα καταστεί δυνατή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες και η εθνική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να γίνουν μεγάλα έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν και πολλές θέσεις εργασίας. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, "το 50% στην οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας" και πρόσθεσε ότι "όταν αυτή αλλάξει και ο κόσμος αντιληφθεί ότι έχουμε πια φύγει από την δραχμοφοβία, όταν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα προχωρά αποφασιστικά για να είναι ένα κανονικό, όπως όλες οι άλλες χώρες, μέλος της Ευρωζώνης", τότε θα μπορεί η Ελλάδα να φθάσει και στο επόμενο βήμα, την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό και τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις. "Όλα αυτά θα βοηθήσουν να γυρίσουμε την καμπύλη και η Ελλάδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Είναι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και η ιστορία επιτυχίας της Ελλάδας θα αποδείξει ότι η Ευρώπη στάθηκε στα δύσκολα με σωφροσύνη και αλληλεγγύη", δήλωσε.

    Κατά την συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους θα αναπτυχθεί συνεργασία. Ο κ. Ζεεχόφερ αναφέρθηκε ενδεικτικά στην εκπαίδευση και κυρίως στην επαγγελματική κατάρτιση. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σκοπός είναι, όταν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, να υπάρχουν απτά αποτελέσματα

    Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Όσλο, όπου μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες θα παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης που δώθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [02] Ενδεχόμενο μικρής παράτασης στην επαναγορά ομολόγων

    Το ενδεχόμενο παράτασης στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και η Wall Street Journal.

    Το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέουσήμερα το Βιβλίο Προσφορών είναι πιθανόν, καθώς μέχρι την Παρασκευή προσφέρθηκαν συνολικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 26 με 27 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από το στόχο των 30 δισ. ευρώ, ενώ τα 16 δισ. αντιστοιχούσαν σε ξένους επενδυτές και περίπου 10 δισ. στις ελληνικές τράπεζες.

    [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δικαστές, εισαγγελείς, φαρμακοποιοί

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους. Συγκεκριμένα, θα κατέρχονται από τις έδρες από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ μέχρι σήμερα κατέβαιναν από τις έδρες από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κατά την τακτική Γενική Συνέλευσή τους ακολουθώντας την ίδια απόφαση, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ειδικότερα, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεων τους μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Συνέχιση της πανελλαδικής αναστολής, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), επισημαίνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (θεσμικά, χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ κλπ).

    Τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

    Στο μεταξύ,αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν την Κυριακή οι 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών.

    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που είχαν την Κυρακή, οι ιδιοκτήτες φορτηγών, εκτιμώντας ότι μια ενδεχόμενη απεργία τους μέσα στην εορταστική περίοδο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά, ανέστειλαν τις προγραμματισμένες απεργίες διαρκείας που θα ξεκινούσαν απόσήμερα Δευτέρα.

    [04] Σε τροχιά πρόωρων εκλογών η Ιταλία

    «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, οι οποίες, αντιθέτως, χρειάζονται σταθερότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

    O Σούλτς πρόσθεσε ότι «πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας είναι αποτέλεσμα των δέκα ετών της πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι, ενώ, σε σχέση με την απόφασή του Καβαλιέρε να ηγηθεί και πάλι της κεντροδεξιάς, τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα προβλήματά του».

    Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της πολιτικής κρίσης, δήλωσε ότι «θα εκφρασθεί αναλυτικά σε οκτώ ημέρες, επ΄ευκαιρία των ευχών των Χριστουγέννων προς τους ιθύνοντες των ιταλικών θεσμών».

    Σε σχέση με τυχόν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, ο Ναπολιτάνο περιορίσθηκε να υπογραμμίσει: «θα δούμε πως θα αντιδράσουντη Δευτέραοι αγορές».

    Όσο για τον Μάριο Μόντι, τέλος, στην συνομιλία του με τον διευθυντή της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, δήλωσε ότι μετά τη ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησής του «νιώθει πως είναι σαφώς πιο ελεύθερος».

    Kατά την άποψη πολλών αναλυτών μέσα στην εβδομάδα ο Μόντι θα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να δεχθεί την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού Κέντρου να συνεχίσει να λαμβάνει ενεργά μέρος στα πολιτικά δρώμενα.

    Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έπλεξε την Κυρακή το εγκώμιο του Μάριο Μόντι, ο οποίος ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτησή του, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του "είναι άξια σεβασμού", ενώ αντιθέτως μίλησε ειρωνικά για τον απολογισμό του προκατόχου του Μόντι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    "Ο κ. Μόντι και η κυβέρνησή του ξανάδωσαν στην Ιταλία, η οποία είναι ένας σπουδαίος λαός και ένα σπουδαίο έθνος, την ακτινοβολία της και την τιμή της", δήλωσε ο Φαμπιούς στην εκπομπή Le grand jury RTL-Le Figaro-LCI.

    [05] Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων

    Έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα στο πεδίο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών, που λειτουργούν στο Κατάκολο, σε δύο κτίρια που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Πύργου γι' αυτόν τον σκοπό προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

    Ο λόγος για τον Κώστα Κοτσανά, πολλές έρευνες, μελέτες και ανακατασκευές του οποίου, που αφορούν την αρχαιοελληνική τεχνολογία, έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις με επιτυχία.

    Στα μουσεία εκτίθενται περίπου 350 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Όλα τα εκθέματα, προϊόν 25ετούς έρευνας και μελέτης, καθώς και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο, χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

    Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα, παρουσιάζονται στους χώρους του «Κουρσούμ Τζαμί» των Τρικάλων, όπου λειτουργεί η κινητή έκθεση του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος δράσεων του «Μύλου των Ξωτικών».

    Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο κ. Κοτσανάς, η κινητή αυτή έκθεση του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας περιλαμβάνει μια επιλογή από 50 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος, που αποτελούν παγκόσμιες πρωτιές (από το ρομπότ -υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από την ύδραυλη και το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον υπολογιστικό μηχανισμό των Αντικυθήρων).

    [06] Στα ορφανά της Ελλάδος επικεντρώνεται πλέον το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

    Στις ανάγκες της Ελλάδας και των κατοίκων της, αυτή τη δύσκολη περίοδο, επικεντρώνουν πλέον τις περισσότερες προσπάθειές τους πολλές ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που για πολλά χρόνια δραστηριοποιούντο στο εξωτερικό και στήριζαν ανθρώπους που είχαν ανάγκη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

    Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης (ΕΚΑ), στα περίπου 20 χρόνια ύπαρξής του, έχει οικονομικά «υιοθετήσει» πάνω από 22.000 ορφανά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά αυτά είναι ορφανά, από πολέμους, φυσικές καταστροφές και κοινωνικές κρίσεις, από την Αϊτή έως την Παλαιστίνη, από τη Γιουγκοσλαβία έως τη Σρι Λάνκα και τη Σομαλία.

    «Όλα αυτά, χωρίς ούτε ένα ευρώ από εθνική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Όλα γίνονταν από Έλληνες δωρητές που είχαν αναλάβει ένα ορφανό παιδί κάπου στον κόσμο», λέει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Παπαδιγεννόπουλος και τονίζει: «Μετά τη μεγάλη κρίση που βιώνει η Ελλάδα, το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης κλείνει τα προγράμματά του παντού στον κόσμο και συγκεντρώνει τις προσπάθειές του μόνο στην Ελλάδα».

    Ο στόχος του προγράμματος οικονομικής υιοθεσίας ορφανών παιδιών στην Ελλάδα, που υλοποιεί το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, είναι να βοηθηθούν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τα ορφανά, τα οποία δεν βρίσκονται σε κάποιο ίδρυμα, αλλά τα συντηρούν ο παππούς ή η γιαγιά τους.

    [07] Οι light τροφές περιορίζουν τη γονιμότητα

    Οι γυναίκες που επιμένουν σε light τροφές και παρατεταμένες βασανιστικές δίαιτες περιορίζουν σημαντικά τη γονιμότητά τους και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Αυτό υποστηρίζει η ομογενής γιατρός Νάταλι Κριγκούδη που είναι ειδική σε θέματα γυναικείας γονιμότητας.

    Η δρ Κριγκούδη μαζί με την 'Αντι Λιού, παρουσιάστρια της αυστραλιανής τηλεόρασης έγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο «Eat Fat, Be Thin» όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν πως, όταν μία γυναίκα είναι έγκυος συνηθίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή της καθώς γνωρίζει ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την υγεία του μωρού της και της ίδιας.

    Γυναίκες με σωματικό βάρος χαμηλότερο από το φυσιολογικό έχουν λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν, αναφέρουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν γυναίκες που έχουν ακολουθήσει στερητικές δίαιτες, πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής ή έχουν χάσει βάρος λόγω ασθένειας.

    «Οι τροφές light», λένε, «οδηγεί σε μείωση της γονιμότητας ανδρών και γυναικών, όπως έχουν αποδείξει επιστημονικές μελέτες». Συμπληρώνουν δε, πως οι γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει να τρώνε «κανονικές τροφές με όλα τα συστατικά τους» και κυρίως αυγά, άπαχο κρέας, ξηρούς καρπούς και πολλά λαχανικά και φρούτα.

    «Αυτό προτείνουν οι γιατροί. Επί πλέον οι τροφές αυτές ενισχύουν και το ανοσοποιητικό σύστημα», λέει η Δρ. Κριγκούδη.

    Μαζί της συμφωνεί και η 'Αμπερ Χόκινς που προσπαθούσε επί 18 μήνες να μείνει έγκυος και έκανε και μια αποτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση. Πήγε στην δρ. Κριγκούδη η οποία της συνέστησε την σωστή διατροφή και τώρα όπως λέει είναι 20 εβδομάδων έγκυος και «τρισευτυχισμένη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 December 2012 - 7:30:26 UTC