Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το ελληνικό χρέος
  • [02] Στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών
  • [03] Εκταμιεύονται κονδύλια 750,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα
  • [04] Χωρίς δασκάλους και καθηγητές τα σχολεία σήμερα 11.00- 14.00
  • [05] Τα φώτα των Χριστουγέννων ανάβουν απόψε στην πλατεία Συντάγματος
  • [06] Κατέληξαν στην έρημο λόγω ... iPhone
  • [07] Όλι Ρεν: Η ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
  • [08] Ματαίωσε ταξίδι στο Μαρόκο η Χίλαρι Κλίντον, λόγω ασθενείας

  • [01] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για το ελληνικό χρέος

    Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης θα έχουν σήμερατηλεφωνική συνδιάσκεψη για να συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους -η διαδικασία της οποίας έχει παραταθεί μέχρι και αύριο- ενόψει της συνόδου τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

    "Θα συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

    Η τηλεφωνική συνδιάσκεψη θα γίνει "αργά το απόγευμα", διευκρίνισε. Την Πέμπτη οι υπουργοί αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει ως όρο για την αποδέσμευση του ποσού αυτού την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς του χρέους. Οι Ευρωπαίοι ωστόσο έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκρίνουν την καταβολή της δόσης.

    [02] Στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών

    Από σήμερα το πρωί στις 11, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων πολιτικών, για το οικονομικό έτος 2011 τα οποία θα παραμείνουν στο διαδίκτυο για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2013.

    Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, Αθανάσιου Νάκου στα «πόθεν έσχες» που θα αναρτηθούν συμπεριλαμβάνονται:

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, οι βουλευτές και ευρωβουλευτές καθώς και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.

    Υπόχρεοι για δήλωση πόθεν έσχες είναι και όλοι οι πρώην πολιτικοί που έληξε η θητεία τους τα τελευταία τρία χρόνια.

    Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης θα αναρτηθούν στην διεύθυνση:

    http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epiropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/

    [03] Εκταμιεύονται κονδύλια 750,5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Ελλάδα

    Ξεκινάει από σήμερα, η χορήγηση κονδυλίων συνολικού ύψους 750,5 εκ. ευρώ, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, από το πρόγραμμα εκταμιεύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς τη χώρα μας. Η εκταμίευση θα έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 21/12/2012.

    Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκταμίευσης έχει ως εξής:

    Σήμερα , 11/12/2012, θα εκταμιευτούν 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013.

    Την Τετάρτη, 12/12/2012, και την Παρασκευή, 14/12/2012, θα εκταμιευτούν 148 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση πέντε δανείων στη ΔΕΗ.

    Τη Δευτέρα, 17/12/2012, θα εκταμιευτούν 250 εκατ. ευρώ προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Την Τρίτη, 18/12/12, θα εκταμιευτούν 50 εκατ. ευρώ προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

    Την Τετάρτη, 19/12/2012, θα εκταμιευτούν 30 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΣΦΑ.

    Την Πέμπτη, 20/12/2012, θα εκταμιευτούν 60 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Την Παρασκευή, 21/12/2012, θα εκταμιευτούν 12,5 εκατ. ευρώ προς την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Αναμένεται, επίσης, η εκταμίευση, εντός Δεκεμβρίου, 140 εκατ. ευρώ προς την Alpha Βank για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Το ποσό των εκταμιεύσεων από την ΕΤΕπ προς τη χώρα μας, εντός του 2012, θα ανέλθει συνολικά σε 908,2 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος που αρχίζει σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη εντός του έτους, δόθηκαν 17,7 εκατ. ευρώ σε παραχωρησιούχο για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τσακώνα-Καλαμάτα.

    Επιπλέον, για το 2013, αναμένεται να εκταμιευτούν 250 εκατ. ευρώ, προς την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για το Μετρό της Αθήνας, ενώ το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα υπογραφεί σύμβαση 300 εκατ. ευρώ με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του έτους, θα εκταμιευτούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ και η υπογραφή των συμβάσεων θα γίνει εντός Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου.

    Επίσης, θα γίνει η υπογραφή σύμβασης 100 εκατ. ευρώ για τον ΟΣΚ και θα αρχίσει η σταδιακή εκταμίευση προς τις τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και EUROBANK για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και η εκταμίευση 650 εκατ. ευρώ για τους αυτοκινητόδρομους, με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι συμφωνίες του ελληνικού δημοσίου με τους παραχωρησιούχους και επιπλέον θα γίνει και η εκταμίευση 42,2 εκατ. ευρώ σε παραχωρησιούχο για τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τσακώνα-Καλαμάτα.

    [04] Χωρίς δασκάλους και καθηγητές τα σχολεία σήμερα 11.00- 14.00

    Τρίωρες στάσεις εργασίας κηρύττουν οι Ομοσπονδίες των Καθηγητών και των Δασκάλων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή και ειδικότερα εναντίον των διατάξεων που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και πρόκειται να ψηφισθεί. Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), σε έκτακτη συνεδρίασή της, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας γιασήμερα 11 Δεκεμβρίου από τις 11:00 ως τις 14:00. Στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

    Από τις 11:00 ως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί και η τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην παράσταση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, τις οποίες εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής χαρακτηρίζουν «ψευδέστατες και κατασυκοφαντικές».

    Οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά κλείνουν σήμερα τα φαρμακεία τους, ενώ οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά συγκαλούν την Τετάρτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και να λάβουν αποφάσεις για την πορεία του κλάδου.

    Πάντως σύμφωνα με δήλωση στο ΑΜΠΕ του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστα Κούβαρη η εισήγηση θα είναι για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

    Τέλος, τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταλήψεις θα συνεχισθούν στις διευθύνσεις Προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες εκτιμά το κάθε σωματείο.

    Συγχρόνως, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

    Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    [05] Τα φώτα των Χριστουγέννων ανάβουν απόψε στην πλατεία Συντάγματος

    Μουσική, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, κάλαντα, κλόουν, ακροβάτες, ζογκλέρ, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, χορό, ξωτικά και παραμύθια, κουκλοθέατρο και το γνωστό μίμο Ρολαν Ζε (Roland Zee) που έχει μυηθεί στην τέχνη της μιμικής από τη σχολή του Μαρσέλ Μαρσό, επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα ο δήμος Αθηναίων σε μικρούς και μεγάλους.

    Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος. Μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δένδρων, που δημιούργησαν σπουδαστές της ΑΚΤΟ, πάνω σε σιδερένια πλατφόρμα, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας.

    Μπροστά από τη σύνθεση θα στηθεί ένα παγοδρόμιο 200 τ.μ., που θα λειτουργεί δωρεάν, καθημερινά την περίοδο των εορτών.

    Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα παίζουν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

    Στο Μοναστηράκι ομάδες χορού και μουσικοί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

    Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το νέο χρόνο από τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους «Μπλε».

    Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου, 550 μουσικοί θα διασκεδάζουν τον κόσμο σε 30 πλατείες και Λέσχες Φιλίας της πρωτεύουσας. (Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων).

    Οι παιδικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος 12.00-14.00 εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών.

    Στην πλατεία Συντάγματος, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 25 και 26 Δεκεμβρίου), ο Ρολάν Ζε θα διασκεδάζει με το κοινό και θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της παντομίμας 12.00-16.00.

    Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνονται από τις 22 Δεκεμβρίου και έως τις 5 Ιανουαρίου με θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια και αφήγηση παραμυθιών.

    [06] Κατέληξαν στην έρημο λόγω ... iPhone

    Οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας εξέδωσαν τη Δευτέρα ανακοίνωση προειδοποιώντας τους ταξιδιώτες για τη χρήση του λογισμικού χαρτογράφησης του κινητού τηλεφώνου iPhone της Apple, αφού πολλοί ήταν οι αυτοκινητιστές που κατέληξαν σε μια περιοχή της ερήμου, η οποία είναι γεμάτη με δηλητηριώδη φίδια.

    Οι αρχές στη νοτιοανατολική πολιτεία Βικτώρια, ανακοίνωσαν ότι πολλές ήταν οι περιπτώσεις όπου αναγκάστηκαν να στείλουν αστυνομικούς προκειμένου να διασώσουν αυτοκινητιστές που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή για περισσότερες από 24 ώρες «χωρίς τροφή ή νερό», αφού αντί να φτάσουν στην τουριστική πόλης της Μιλντούρα, κατέληξαν 70 χιλιόμετρα μακριά στο Εθνικό Πάρκο Μάρεϊ Σάνσετ.

    «Ο τελευταίος που χρειάστηκε διάσωση, ήταν την Παρασκευή το βράδυ. Το αυτοκίνητό του σταμάτησε και ήταν πολύ φοβισμένος να βγει από το όχημά του. Όπως μας είπε αργότερα, είδε ένα φίδι, μια κατσίκα και μια αλεπού» δήλωσε την Τρίτη ο Επιθεωρητής της αστυνομίας στη Μιλντούρα, Σάιμον Κλέμενς.

    Το Εθνικό Πάρκο Μάρεϊ Σάνσετ, είναι μια σχετικά παρθένα περιοχή, προσβάσιμη μόνο με τη χρήση τετρακίνητων αυτοκινήτων. Ο Κλέμενς δήλωσε ότι τουλάχιστον έξι οχήματα είχαν κολλήσει σε αμμώδης περιοχές του Πάρκου, μετά τις οδηγίες που ακολούθησαν από το λογισμικό χαρτογράφησης του iPhone.

    «Η διάσωση των ατόμων που αποκλείστηκαν με τα οχήματά τους στις αμμώδης περιοχές ήταν σχετικά εύκολη. Αλλά οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεβαίνουν πολύ. Σήμερα, παραδείγματος χάρη, είχαμε 46 βαθμούς Κελσίου. Αν βρίσκονταν εκτός των οχημάτων τους, υπό αυτές τις θερμοκρασίες και δεν είχαν σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο, τότε η κατάσταση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί δραματικά».

    Ο Κλέμενς δήλωσε ότι οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν με την εταιρεία Apple για το θέμα. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει πλέον διορθώσει την τοποθεσία της Μιλντούρα για όσους ταξιδεύουν από τη Νότια Αυστραλία, όμως οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούν αναζήτηση για τη διαδρομή από την Μελβούρνη, εξακολουθούν να λαμβάνουν λανθασμένες οδηγίες.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ζήτησε τον Σεπτέμβριο δημόσια συγνώμη από τους πελάτες της, για τα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί στο νέα εφαρμογή χαρτογράφησης, ενώ πρότεινε τη χρήση της αντίστοιχης υπηρεσίας της ανταγωνιστικής εταιρείας, Google, έως ότου επιλυθεί το θέμα.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] Όλι Ρεν: Η ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

    Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει με τις «εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που έχουν συμβάλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας της οικονομία στην ευρωζώνης, δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, στην εφημερίδα Financial Times.

    «Προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση και να αποκατασταθεί η αυτοπεποίθηση, πρέπει να συνεχίσουμε την απομάκρυνση των διαρθρωτικών εμποδίων και να δώσουμε χώρο στη βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση, πρέπει να επιδιώξουμε μια συνετή δημοσιονομική εξυγίανση και να μετατρέψουμε τις τολμηρές ιδέες σε πειστικές ενέργειες, παράλληλα με τον επανασχεδιασμό και την ανασύνταξη της οικονομικής και νομισματικής μας ένωσης», είπε.

    «Με λίγα λόγια, πρέπει να κρατήσουμε μια σταθερή πορεία και να επιδιώξουμε καθοριστικές μεταρρυθμίσεις στα κράτη μέλη μας και τη βαθύτερη ενοποίηση στη ζώνη του ευρώ».

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [08] Ματαίωσε ταξίδι στο Μαρόκο η Χίλαρι Κλίντον, λόγω ασθενείας

    Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ματαίωσε εξαιτίας ασθενείας το προγραμματισμένο ταξίδι της στο Μαρόκο, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στη διάσκεψη των Φίλων της Συρίας, και στη συνέχεια στην Τυνησία και το Αμπου Ντάμπι, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών είχε ανακοινώσει αρχικά την Κυριακή ότι η Χίλαρι Κλίντον θα καθυστερήσει την αναχώρησή της για τη Μέση Ανατολή εξαιτίας ίωσης.

    Την αμερικανίδα υπουργό Εξωτειρκών θα αντικαταστήσει στη διάσκεψη του Μαρακές για τη Συρία ο υφυπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς.

    Στην 4η Διάσκεψη των Φίλων της Συρίας συμμετέχουν εκπρόσωποι εκατό περίπου χωρών και καλούνται να αποφασίσουν για την αύξηση της βοήθειας προς τον Συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης στο καθεστώς της Δαμασκού και την πλήρη του αναγνώριση, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2012 - 7:30:31 UTC