Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποζημιώσεις 7,5 εκατ. ευρώ σε 7.367 αγρότες
  • [02] "Απαιτείται μεγαλύτερη ενίσχυση της ρευστότητας "
  • [03] Διαδικτυακή «επίθεση» δέχθηκαν η NASA, το FBI και η Ιντερπόλ
  • [04] Στην κοινοπραξία ΟΠΑΠ πέρασαν τα κρατικά λαχεία
  • [05] Ένταση έξω από την κυπριακή Βουλή, καθώς συζητούνται τα εφαρμοστικά νομοσχέδια
  • [06] Αποκλείστηκε η Άρσεναλ από τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ
  • [07] Οι θησαυροί των αρχαιολογικών μουσείων της Σάμου
  • [08] Ιταλία: Η κεντροαριστερά προηγείται στην πρόθεση ψήφου

  • [01] Αποζημιώσεις 7,5 εκατ. ευρώ σε 7.367 αγρότες

    Αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ καταβάλει σήμεραο ΕΛΓΑ σε 7.367 δικαιούχους αγρότες για ζημιές που υπέστησαν το 2012.

    Πρόκειται κυρίως για ζημιές στη φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια, κυρίως στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Φθιώτιδας, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.

    Η επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ έχει προγραμματιστεί για τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ προγραμματίζεται για το τέλος Δεκεμβρίου η καταβολή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

    Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά και το επόμενο έτος, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους, το αργότερο, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.

    [02] "Απαιτείται μεγαλύτερη ενίσχυση της ρευστότητας "

    Στις ομοιότητες ανάμεσα στο πώς εκτιμήθηκε η κατάσταση που επικρατούσε στην ανατολική Γερμανία μετά την ένωση των Γερμανιών και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχεμπαχ, στην εκδήλωση «Κτίζοντας μια νέα Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ξενοδοχείο Χίλτον, στην Αθήνα.

    Ο κ. Ράιχεμπαχ είπε ότι έχουν δοθεί στη χώρα μας πολλά χρήματα, αλλά χρειάζονται περισσότερα ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα, καθώς και περισσότερες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

    «Όταν έπεσε το τείχος» ο τότε καγκελάριος Κολ είχε προβλέψει ότι πολύ σύντομα η εικόνα του τοπίου θα είναι πολύ διαφορετική. Παρά το γεγονός όμως ότι έγιναν σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση και επενδύθηκαν πολλά κεφάλαια, η ανεργία στην ανατολική Γερμανία παραμένει και σήμερα σε υψηλά επίπεδα» ανέφερε ο κ. Ράιχεμπαχ, ενώ παρατήρησε ότι υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

    Ο κ. Ράιχεμπαχ, αναφέρθηκε επισταμένα στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ομάδα Δράσης για την ενίσχυση της χρηματοδότησης, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις αναγκαίες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

    Απαντώντας σε ερώτηση του συντονιστή του πάνελ στο οποίο συμμετείχε, Νίκου Χατζηνικολάου, για το αν κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Μανώλη Γλέζο τέθηκε το θέμα του κατοχικού γερμανικού δανείου, ο Γερμανός επίτροπος απάντησε ότι επρόκειτο για μια συνάντηση συναισθηματικά φορτισμένη αλλά υπάρχουν δύο θέματα διαφορετικά μεταξύ τους. Η σχέση μεταξύ δύο κρατών στην οποία μπορεί να υπάρχει μια ηθική πλευρά που δεν έχει επιλυθεί και η σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έχει καθεαυτή τη δική της αξία.

    [03] Διαδικτυακή «επίθεση» δέχθηκαν η NASA, το FBI και η Ιντερπόλ

    Ηλεκτρονικά δεδομένα από 1,6 εκατομμύρια λογαριασμούς διεθνών οργανισμών και κυβερνητικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών από όλο τον κόσμο, «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, το γκρουπ ακτιβιστών- χάκερς, Ghost Shell, σύμφωνα με το BBC.

    Οι χάκερς γνωστοποίησαν ότι συγκέντρωσαν τα δεδομένα έπειτα από σειρά κυβερνοεπιθέσεων στη NASA, το FBI, την Ιντερπόλ, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), καθώς και πολλές άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αμερική και την Ευρώπη.

    Ανάμεσα στα δεδομένα που αντέγραψαν οι χάκερς περιλαμβάνονται κωδικοί και ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικά εργαζομένων, καθώς και περιεχόμενο από τις βάσεις δεδομένων των οργανισμών.

    Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι οι διαδικτυακές επιθέσεις είναι μέρος της καμπάνιας της, με τίτλο «ProjectWhiteFox», για περισσότερη ελευθερία στις διαδικτυακές πληροφορίες.

    [04] Στην κοινοπραξία ΟΠΑΠ πέρασαν τα κρατικά λαχεία

    Αποδεκτή έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η νέα βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η κοινοπραξία ΟΠΑΠ- Scientific Games- Intralot για την 12ετή διαχείριση των κρατικών λαχείων.

    Η κοινοπραξία είχε καταθέσει τη Δευτέρα την πρώτη οικονομική προσφορά, η οποία αυξήθηκε μετά από απαίτηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.

    Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το μεσημέρι.

    [05] Ένταση έξω από την κυπριακή Βουλή, καθώς συζητούνται τα εφαρμοστικά νομοσχέδια

    Ένταση επικρατεί έξω από το κτίριο της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρία της ολομέλειας του Σώματος για συζήτηση και έγκριση 25 νομοσχεδίων για εφαρμογή των προνοιών του μνημονίου, υπό το φως της κατ' αρχήν συμφωνίας κυβέρνησης- τρόικας.

    Πολύτεκνοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του επιδόματος μητρότητας και τις μειώσεις στα επιδόματα τέκνου και τη φοιτητική χορηγία, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κτίριο. Κάποιοι από τους διαδηλωτές έριξαν πέτρες στους υαλοπίνακες.

    Πορείες από το υπουργείο Οικονομικών προς τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα και η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία, κατά μία ώρα την εβδομάδα, που όπως υποστηρίζουν θα οδηγήσει σε ανεργία μέχρι και χίλιους εκπαιδευτικούς.

    [06] Αποκλείστηκε η Άρσεναλ από τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ

    Ο αποκλεισμός της Αρσεναλ από την ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Αγγλίας, ήταν το σημαντικότερο αποτέλεσμα από τους πρώτους δύο προημιτελικούς της διοργάνωσης.

    Οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν στα πέναλτι με 3-2 από την Μπράντφορντ, καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

    [07] Οι θησαυροί των αρχαιολογικών μουσείων της Σάμου

    «Αν όλοι εμείς οι Έλληνες πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, τότε είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των άλλων. Τότε θα πιστέψουν και οι άλλοι σε εμάς».

    Με την ευκαιρία της παρουσίασης του τόμου «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία» του ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, η Μαριάννα Λάτση μίλησε για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τόνισε ότι «η συμβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να είναι καθοριστική και για την κατάκτηση ενός μεγάλου ζητούμενου: Στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης».

    Η έκδοση που παρουσιάστηκε στο Παλλάς Αθηνά, έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, εκθέτει τους θησαυρούς που βρίσκονται στα δύο αρχαιολογικά μουσεία του νησιού, στο Πυθαγόρειο και το Βαθύ.

    Στην έκδοση του ιδρύματος Ιωάννη Λάτση και του ομίλου Eurobank ζωντανεύουν με κάθε λεπτομέρεια, τα μοναδικά ευρήματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Σάμου, ενώ ο αναγνώστης μπορεί να βρει στοιχεία για την αρχαία ιστορία του νησιού και να αντιληφθεί το μέγεθος του πολιτισμού που αναπτύχθηκε.

    «Κορυφαία πράξη πολιτισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» χαρακτήρισε την έκδοση ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

    [08] Ιταλία: Η κεντροαριστερά προηγείται στην πρόθεση ψήφου

    Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 36,4% της πρόθεσης ψήφου των ιταλών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που μετέδωσε χθες βράδυ εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre.

    Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται στο 18,2%, και η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, το Κόμμα Λαός της Ελευθερίας, στο 15,5%.

    Το κόμμα του μεγιστάνα του Τύπου τις τελευταίες ημέρες --από όταν ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος-- σημείωσε άνοδο 1,5%.

    Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συνεχίζει να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι με 30,2%, ακολουθεί ο Μάριο Μόντι με 26%, ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το 20% των ψήφων.

    Σε σχέση με την επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή του Μπερλουσκόνι, το 44% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι «με τον τρόπο αυτό φροντίζει τα συμφέροντά του», το 31% πιστεύει ότι «αποτελεί μια απειλή για την χώρα» και το 15% ότι «πρόκειται για χρήσιμη εφεδρεία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 December 2012 - 11:30:33 UTC