Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στουρνάρας: Έρευνα του ΣΔΟΕ για καταθέτες στο Λουξεμβούργο
  • [02] Συμπληρωματικές καταθέσεις για το διογκωμένο έλλειμμα
  • [03] Ιερώνυμος: Να μην χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος
  • [04] Η Μπούντεσταγκ ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα

  • [01] Στουρνάρας: Έρευνα του ΣΔΟΕ για καταθέτες στο Λουξεμβούργο

    Από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας καλύπτεται η έρευνα του ΣΔΟΕ για πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο και διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη και Βασίλη Οικονόμου σχετικής με καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων σε Λιχτενστάϊν και Λουξεμβούργο.

    Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ειδικότερα ότι «τα στοιχεία που αφορούν τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο περιήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία το Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, η οποία κατά τα λοιπά καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας».

    [02] Συμπληρωματικές καταθέσεις για το διογκωμένο έλλειμμα

    Συμπληρωματικές εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων, καλούνται να δώσουν στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου και άλλα δύο πρώην μέλη του Δ.Σ., για την υπόθεση της καταγγελόμενης τεχνητής διόγκωσης του χρέους του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

    Οι κλήσεις αφορούν την έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, για τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτριας Οικονομετρίας, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης εμφάνισης ως διογκωμένου του αναθεωρημένου χρέους της χώρας για το 2009, με απώτερο σκοπό την ένταξη της σε ευρωπαϊκό μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

    Η κ. Γεωργαντά η οποία έχει δώσει πολύωρη κατάθεση στους Εισαγγελείς, ισχυρίζεται ότι με μη αποδεκτή επιστημονικά μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν δυσμενέστερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και να τεθεί η χώρα υπό αυστηρή επιτήρηση.

    [03] Ιερώνυμος: Να μην χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος

    Την ανάκληση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε σχετική υπουργική απόφαση και αναφέρεται στη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος ζητείο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με επιστολή του προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

    Ο κ. Ιερώνυμος που είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα και στον Γιάννη Ραγκούση όταν το 2010 ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνει στην επιστολή του:

    «Ουδέποτε χρησιμοποίησα ούτε επιθυμώ να χρησιμοποιώ κρατικό όχημα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως».

    Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος υπενθυμίζει ότι ούτε ο προκάτοχος του, αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, είχε κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας.

    [04] Η Μπούντεσταγκ ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα

    Την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα ενέκρινε νωρίτερα απόψε η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Η απόφαση της Επιτροπής εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ψηφίσει στο αυριανό Eurogroup υπέρ της απελευθέρωσης της δόσης.

    Σε έγγραφο που έθεσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπ' όψιν της Επιτροπής, η γερμανική κυβέρνηση εξέφραζε την στήριξή της στην εκταμίευση της δόσης, αναγνωρίζοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους. «Με φόντο τις αλλαγές στο πρόγραμμα, την κατάσταση της εφαρμογής του προγράμματος, την επιτυχώς εκτελεσθείσα επαναγορά χρέους και την βάσει αυτής ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων. Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική υπηρεσία του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, το έγγραφο του κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι επιπλέον 3,3 δισεκατομμύρια θα δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 στα 52.4 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν και το ποσό είναι υψηλότερο από τον αρχικό σχεδιασμό, το πλήρες πρόγραμμα για την Ελλάδα, προσθέτει το υπουργείο Οικονομικών, θα παραμείνει περιορισμένο στα 144.6 δισεκατομμύρια. Οι δε επόμενες δόσεις θα είναι χαμηλότερες, σε αντιστάθμισμα των δόσεων που θα καταβληθούν άμεσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 December 2012 - 21:30:27 UTC