Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε μισθωτούς και συνταξιούχους το βάρος της φορολογίας
  • [02] Τα 10 σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του 2012
  • [03] Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν πόνο στη μέση
  • [04] Δριμύ ψύχος στη Β. Ελλάδα, στους -17 το θερμόμετρο στη Φλώρινα
  • [05] Νέα ένταση Κίνας - Ιαπωνίας για τα αμφισβητούμενα νησιά
  • [06] Συναυλία αστέρων για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι
  • [07] Αισιόδοξη η Α. Μέρκελ ότι το Eurogroup θα εγκρίνει τη δόση για την Ελλάδα
  • [08] Συρία: Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

  • [01] Σε μισθωτούς και συνταξιούχους το βάρος της φορολογίας

    Τα μεγάλα προβλήματα του φορολογικού συστήματος της χώρας αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τα εισοδήματα του 2010 που δηλώθηκαν στην εφορία πέρυσι. Για άλλη μια φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εμφανίζονται να δηλώνουν το 70% του συνολικού εισοδήματος και να πληρώνουν το 55% του συνολικού φόρου, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες (και έμποροι) δηλώνουν το 19% του εισοδήματος, καταβάλλοντας το 15,4% των φόρων.

    Από το σύνολο των 5.681.066 φορολογουμένων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι 2.782.188 (ή το 49%) δήλωσε εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα δήλωσαν 38.549 φορολογούμενοι, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι εισόδημα μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ δήλωσαν 287 φορολογούμενοι και πάνω από 900.000 ευρώ μόλις 51 φορολογούμενοι.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή του δηλωθέντος εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι από το σύνολο των 355.982 ελεύθερων επαγγελματιών, οι 248.50 δήλωσαν εισόδημα έως 12.000 ευρώ και μόνο 64 ελεύθεροι επαγγελματίες εμφανίζονται να δηλώνουν περισσότερα από 500.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2011 (για τα εισοδήματα του 2010) στην τσιμπίδα των τεκμηρίων, που ήταν αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, «πιάστηκαν» 1.359.276 φορολογούμενοι εκ των οποίων οι 300.423 μισθωτοί, οι 57.262 ελεύθεροι επαγγελματίες, οι 451.067 εισοδηματίες ενώ 234.700 από αυτούς ήταν έμποροι και βιομήχανοι. Συνολικά με βάση τα τεκμήρια φορολογήθηκε επιπλέον εισόδημα περίπου 8 δισ. ευρώ.

    [02] Τα 10 σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του 2012

    «Ίσως η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 2012 να είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα εδώ», δηλώνουν χαριτολογώντας οι συντάκτες του αμερικανικού περιοδικού «Archaeology»- τεύχος Ιανουαρίου/ Φεβρουαρίου 2013- ως προς το πολυσυζητημένο ημερολόγιο των Μάγια που προφητεύει το τέλος του κόσμου σε λίγες μέρες. Αφορμή για το σχόλιο ήταν ο ετήσιος απολογισμός του περιοδικού για τις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της χρονιάς που σχεδόν πέρασε, ένα πλούσιο σε «σοδειά» έτος, όπως η αποκάλυψη για τις φαρμακευτικές γνώσεις των Νεάντερνταλ ή ο εντοπισμός ενός τεράστιου τελετουργικού πλοίου, μήκους 6 μέτρων, το αρχαιότερο πλοίο που έχει βρεθεί στην Αίγυπτο, καθώς χρονολογείται στο 2950 πΧ.

    Στα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της χρονιάς που μας φεύγει εντάσσονται σίγουρα οι εντυπωσιακές μάσκες των Μάγια, οι οποίες χρονολογούνται μεταξύ 350 και 400 μΧ και βρέθηκαν στην πόλη Ελ Ζοτζ στη Γουατεμάλα. Απεικονίζουν τον πλανήτη Ήλιο σε διάφορες φάσεις στον ουρανό, αλλά και πλανήτες όπως η Αφροδίτη, «μια ουράνια συμφωνία», όπως αποκάλεσαν τις αναπαραστάσεις οι αρχαιολόγοι. Οι μάσκες, ύψους περίπου 1,5 μέτρου, διακοσμούσαν έναν ναό στην κορυφή της πυραμίδας Ελ Ντιάμπλο, ήταν βαμμένες με φωτεινό κόκκινο χρώμα και απεικόνιζαν διάφορες θεότητες, μεταξύ των οποίων και τον θεό Ήλιο.

    [03] Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν πόνο στη μέση

    Μία φλεγμονώδη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει εφ΄ όρου ζωής αναπηρία από 67% έως 80% ενδέχεται να "κρύβει" ένας πόνος στη μέση ο οποίος επιμένει και δεν περνάει με την ξεκούραση. Η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι μία μορφή αρθρίτιδας άγνωστης αιτιολογίας που προσβάλει τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, καθιστώντας την σε προχωρημένο στάδιο σαν ένα καλάμι μπαμπού. Πλήττει κυρίως άτομα ηλικίας 15-45 ετών και η συχνότητα εμφάνισης της είναι τριπλάσια στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες.

    Η νόσος αυτή μπορεί να διαγνωστεί πολύ εύκολα και η έγκαιρη διάγνωση σε συνδυασμό με την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να αναχαιτίσει την εξέλιξή της και να εξασφαλίσει μια φυσιολογική ζωή στον ασθενή.

    Μία οσφυαλγία που συνεχίζει να υπάρχει για περισσότερο από τρεις μήνες και δεν περνά με φάρμακα και φυσιοθεραπεία δημιουργεί υποψίες για αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, επισήμανε ο συντονιστής διευθυντής της ρευματολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, Παναγιώτης Αθανασίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

    Τα συμπτώματα της νόσου στον αξονικό σκελετό είναι η φλεγμονώδης οσφυαλγία με ή χωρίς πόνο στους γλουτούς, που εμφανίζεται κατά τις νυχτερινές ώρες, προκαλεί προβλήματα στον ύπνο επιδεινώνεται με την ανάπαυση, βελτιώνεται με την άσκηση και χαρακτηρίζεται από πρωινή δυσκαμψία και κόπωση.

    [04] Δριμύ ψύχος στη Β. Ελλάδα, στους -17 το θερμόμετρο στη Φλώρινα

    Δριμύ ψύχος επικρατεί σε πολλές περιοχές τής Βόρειας Ελλάδας. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος το πρωί έκανε «βουτιά» στους -17 βαθμούς. «Ήλιος με δόντια» επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, όπου καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές πόλεις. Προβλήματα λόγω παγετού δημιουργήθηκαν το πρωί στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή οδό τής Θεσσαλονίκης.

    Οι χαμηλότερες τιμές του φετινού χειμώνα καταγράφηκαν το πρωί στη Δυτική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο το πρωί «έδειξε» -17 βαθμούς στη Φλώρινα, -16 στην Πτολεμαΐδα και -13 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 στις Σέρρες.

    Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία το πρωί να βρίσκεται στους 2 βαθμούς.

    Στο μεταξύ, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, καθίσταται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δρόμου της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.

    Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τής Φλώρινας.

    [05] Νέα ένταση Κίνας - Ιαπωνίας για τα αμφισβητούμενα νησιά

    Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία πρέπει να σταματήσει τις παραβιάσεις του θαλασσίου και εναέριου χώρου κοντά στα διαφιλονικούμενα νησιά της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας, μετά τη διαμαρτυρία της Ιαπωνίας για την πτήση πάνω από τα νησιά αυτά κινεζικού αεροσκάφους.

    Η ιαπωνική κυβέρνηση καταδίκασε την παραβίαση του εναέριου χώρου της από την Κίνα, την πρώτη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση ΝΗΚ. "Είναι η πρώτη παραβίαση του εναέριου χώρου μας από κινεζικό αεροσκάφος από όσο μπορώ να θυμηθώ", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου 'Αμυνας.

    Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι υποστήριξε ότι ήταν "απολύτως φυσιολογική" η πτήση του κινεζικού αεροσκάφους για την αναχαίτιση του οποίου απογειώθηκαν οχτώ ιαπωνικά αεροσκάφη F-15. 'Ενταση έχει προκληθεί στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις από τότε που η Ιαπωνία αγόρασε από ιάπωνα ιδιώτη, τον Σεπτέμβριο, τα νησιά Σενκάκου, τα οποία η Κίνα αποκαλεί Ντιαόγιου.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Συναυλία αστέρων για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι

    Ο Πολ Μακάρτνεϊ τραγούδησε με τους Νιρβάνα, ο Σπρίνγκστιν με τον Τζον Μπον Τζόβι, η Σούζαν Σαράντον με την Τσέλσι Κλίντον συγκέντρωναν τηλεφωνικά δωρεές: μια πλειάδα σταρ και προσωπικοτήτων ένωσαν χθες Τετάρτη τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν σε μια ιστορική συναυλία για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι.

    Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και το συγκρότημά του E street band άνοιξαν τη συναυλία που ονομάστηκε 12-12-12 με τα τραγούδια "Land of hope and dreams", "Wrecking Ball" και "My city in ruins". Ο διάσημος τραγουδιστής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο τελευταίο αυτό τραγούδι λέγοντας πως το έγραψε για το Ασμπουρι Παρκ στο Νιου Τζέρσι, "την πόλη που τον υιοθέτησε και υπέφερε από το πέρασμα του κυκλώνα".

    Η συναυλία την οποία παρακολούθησαν εκστασιασμένοι περισσότεροι από 13.000 θεατές διήρκεσε πέντε ώρες και έκλεισε με τον πρώην Beatle Πολ Μακάρτνεϊ και την Νταϊάν Κρολ στο πιάνο, αλλά και τα δύο μέλη των Νιρβάνα που ζουν ακόμα--Ντέιβ Γκρολ και Κριστ Νοβοσέλικ--σε ένα τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για τη συναυλία.

    Λίγο νωρίτερα, ο Ρότζερ Γουότερς πρώην μπασίστας των Pink Floyd βρέθηκε στη σκηνή με τον Μικ Τζάγγερ, ο οποίος αστειεύτηκε: "Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ηλικιωμένων βρετανών μουσικών στη σκηνή του Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν".

    Όλοι βρέθηκαν επί σκηνής: ο Ερικ Κλάπτον, ο Μπίλι Τζόελ, η Αλίσια Κις, ο Κρις Μάρτιν σε ένα εκπληκτικό ντουέτο με τον Μάικλ Στάιπ των R.E.M και ο ηθοποιός Ανταμ Σάντλερ που τραγούδησε με τον δικό του τρόπο την μπαλάντα του Λέοναρντ Κοέν "Hallelujah".

    Στο τηλεφωνικό κέντρο για τις δωρεές πρόσφεραν τη βοήθειά τους η Γούπι Γκόλντμπεργκ, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Κρίστεν Στούαρτ, ο Μπίλι Κρίσταλ και πολλοί άλλοι.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] Αισιόδοξη η Α. Μέρκελ ότι το Eurogroup θα εγκρίνει τη δόση για την Ελλάδα

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup θα αποφασίσει σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, είναι "ανεκτίμητης αξίας".

    "Ελπίζω ότι οι υπουργοί θα αποφασίσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Είναι επείγον", τόνισε η κ. Μέρκελ, η οποία εγκωμίασε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ.

    "Το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στο νομικό πλαίσιο και το περίγραμμα ενός μηχανισμού ενιαίας εποπτείας των τραπεζών, είναι ανεκτίμητης αξίας", τόνισε εξάλλου η Α. Μέρκελ στην ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματα της Γερμανίας.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την οικονομική κρίση απ΄ό,τι όταν εισήλθε σ΄αυτήν.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Συρία: Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

    Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 25 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Κατάνα, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, μετέδωσε η λιβανική τηλεόραση al-Manar.

    Η Κατάνα είναι μια από τις πόλεις και τα προάστια από τα οποία οι δυνάμεις του προέδρου αλ Ασαντ προσπαθούν να απωθήσουν τους αντάρτες.

    Η επίθεση σημειώνεται μια ημέρα μετά την έκρηξη τριών βομβών στο συριακό υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2012 - 9:30:29 UTC