Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Σήμερα τελείωσαν οι εκβιασμοί για την έξοδο από το ευρώ
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος
  • [03] Συνελήφθη ο Λ. Λαυρεντιάδης
  • [04] ΚΚΕ: Μνημείο θράσους οι θριαμβολογίες
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Επανάληψη του ίδιου έργου

  • [01] Σαμαράς: Σήμερα τελείωσαν οι εκβιασμοί για την έξοδο από το ευρώ

    «Σήμερα τελειώνει μια μεγάλη και δύσκολη περίοδος αγωνίας για την Ελλάδα και σταματούν οι φήμες και οι εκβιασμοίγια έξοδο της χώρας από το ευρώ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup να αποδεσμεύσει 49,1 δισεκ. ευρώ για την Ελλάδα.

    Ο Α. Σαμαράς ανέφερε πως η Ελλάδα κέρδισε μια μεγάλη ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη, ισχυρότερη και όχι απομονωμένη. "Τα χρήματα που εκταμιεύονται αποτελούν δικαίωση και αφετηρία" δήλωσε χαρακτηριστικά, δικαίωση για την πολιτική των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της, που πίστεψαν στην Ελλάδα της Ευρώπης και όχι σε μια Ελλάδα απομονωμένη.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κανείς δεν είχε τολμήσει να προβλέψει ότι θα καταβληθούν στην Ελλάδα συνολικά 52,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 δισ. θα μείνουν στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 11 δισ. σβήνουν χρέος της τάξεως των 20 δισεκ. ευρώ.

    «Τους επόμενους μήνες το ελληνικό κράτος θα ξεχρεώσει όλα όσα χρωστάει στους Έλληνες πολίτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι με την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισεκ. ευρώ, τις επόμενες ημέρες, θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες που έχουν παραλύσει, θα αποκατασταθεί η ρευστότητα της οικονομίας, και θα τονωθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένεται να προσελκυστούν νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Να πέσει η ανεργία. Αυτό είναι πάντα το μεγάλο ζητούμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος

    Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε ώστε άνθρωποι με εμπειρία αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και νέοι άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στους αγώνες, να κατανοήσουν τις αιτίες των βασάνων τους, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι αν δεν γίνουν κατανοητές αυτές οι αιτίες, υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του κόμματος που θα συγκληθεί από τις 11 ως τις 14 Απριλίου 2013.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ανταποκριθεί στα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα του λαού «με ανυποχώρητο αγώνα στη διαμόρφωση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα κινητοποιήσει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και θα δρομολογήσει με συνειδητή επιλογή τη ριζική ανατροπή που εξ αντικειμένου ταυτίζεται με την εργατική λαϊκή εξουσία και την λαϊκή οικονομία».

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «ο λαός θα χειραφετηθεί, όταν δεν βλέπει μόνο τον ένα ή τον άλλο κρίκο του συστήματος, αλλά ολόκληρη την αλυσίδα» και υπογράμμισε ότι με μια τέτοια οπτική το λαϊκό κίνημα μπορεί και να αποτρέπει τα χειρότερα με την πάλη του, αλλά και να ανοίγει δρόμο για την ανατροπή που σημαίνει αλλαγή τάξης στην εξουσία.

    Η Λαϊκή Συμμαχία συγκροτείται συνειδητά από τα πιο πολιτικοποιημένα τμήματα της εργατικής τάξης και των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, συγκεντρώνει πριν απ? όλα κοινωνικές δυνάμεις, ενώ το ΚΚΕ δεν βάζει ως όρο αποδοχής για τη Συμμαχία την αποδοχή του προγράμματός του, είπε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν φοβάται από την είσοδο στην Συμμαχία έμπειρων εργατικών μαζών.

    Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τόνισε ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος, ενώ, απαντώντας αργότερα σε σχετική ερώτηση, είπε ότι στην Ελλάδα κυριαρχούν τα μονοπώλια, η εργασία έχει κοινωνικοποιηθεί -«δεν έχεις πια μικρομάγαζα» είπε χαρακτηριστικά- υπάρχει η αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας όπου το κεφάλαιο για να επιβιώσει πρέπει να φτωχύνει τον εργάτη σε σημείο εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα η κρίση έδειξε τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος, συνυπολογίζοντας και τον κίνδυνο πολέμου που ελλοχεύει.

    [03] Συνελήφθη ο Λ. Λαυρεντιάδης

    Συνελήφθη, με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της Proton Bank. Ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση που αφορά δανειοδοτήσεις της τράπεζας σε επιχειρήσεις συμφερόντων του.

    [04] ΚΚΕ: Μνημείο θράσους οι θριαμβολογίες

    «Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup, αποτελούν μνημείο θράσους και πρόκλησης σε βάρος του λαού. Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα είναι σε όφελος του κεφαλαίου, στη στήριξη του οποίου κατευθύνονται και τα χρήματα της δόσης και όχι του λαού», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    «Ο ελληνικός λαός πληρώνει με τεράστιες θυσίες τα χρέη, τα ελλείμματα και τα δάνεια που δεν δημιούργησε αυτός, την ίδια στιγμή που στο Eurogroup ανήγγειλαν και νέα αντιλαϊκά μέτρα», προσθέτει το ΚΚΕ.

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Επανάληψη του ίδιου έργου

    Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την απόφαση του Eurogroup ο υπεύθυνος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) υπουργείου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέροντας ότι «τελικά ο Γκοντό ήρθε» και ότι επαναλαμβάνεται «το ίδιο έργο κάθε φορά, όχι ως μια νέα φάρσα, αλλά ως μια μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή».

    «Για τις επόμενες λίγες μέρες θα ακούσουμε δεκάδες προτάσεις με παραλλαγές, πάντα στον ίδιο το σκοπό: ?H Ελλάδα αξιόπιστη ξανά... περισσότερη δουλειά... ηττήθηκε το λόμπι της δραχμής... να σηκώσουμε τα μανίκια... νέα σελίδα... περισσότερη δουλειά?», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, για να σημειώσει: «Μόνο που κανείς δεν πιστεύει ότι το χρέος είναι πια βιώσιμο, ότι τα μέτρα πέρασαν. Τα νέα μέτρα θα εισάγονται αυτόματα με την κάθε ?αστοχία? του προγράμματος», «οι νέες δόσεις πάλι θα είναι απαραίτητες για να ?μην πεθάνουμε από ασφυξία?» και ότι «πάλι θα δοθούν την τελευταία στιγμή για να μη ?χαλαρώσουμε?».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 December 2012 - 17:30:31 UTC