Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Τα πράγματα δείχνουν καλά για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη
  • [02] Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη είχε η Ελλάδα το Νοέμβριο
  • [03] Μουσείο, βιβλιοθήκη και ιστορικό αρχείο στο «πρώην 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο»
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται "εθνική σωτηρία"
  • [05] Σταθερό προβάδισμα και υψηλή δημοτικότητα για την Α. Μέρκελ, δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [06] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [07] Την Τετάρτη προς συζήτηση στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Τα πράγματα δείχνουν καλά για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

    «Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εξερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στις Βρυξέλλες.

    Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «τα πράγματα δείχνουν καλά», τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη. «Σας έχω πει ότι μία επιτυχής έκβαση για την Ελλάδα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

    Εξάλλου, την ικανοποίησή τους για τις θετικές αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στο Eurogroup εξέφρασαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο ο πρόεδρος της ΕΕ, Χ. Βαν Ρομπάι, όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Μπαρόζο. "Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μπαρόζο.

    [02] Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη είχε η Ελλάδα το Νοέμβριο

    Το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (0,4%) στην ΕΕ εμφάνισε η Ελλάδα το Νοέμβριο, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με τον Οκτώβριο (0,9%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

    Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,5% τον Οκτώβριο σε 2,2% τον Νοέμβριο, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε από 2,6% σε 2,4%.

    Μετά την Ελλάδα, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Σουηδία με 0,8% και η Κύπρος με 1,4%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ουγγαρία με 5,3%, τη Ρουμανία με 4,4% και την Εσθονία με 3,8%.

    [03] Μουσείο, βιβλιοθήκη και ιστορικό αρχείο στο «πρώην 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο»

    Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης, βιβλιοθήκη και Ιστορικό Αρχείο της Ιεράς Συνόδου, αναμένεται να στεγάσουν τρία από τα διατηρητέα κτίρια του «πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών».

    Ο λόγος για τρία από τα συνολικά επτά χαρακτηρισμένα ως μνημεία (από το ΥΠΑΙΘΠΑ) και διατηρητέα (από το ΥΠΕΚΑ) κτίρια του συγκροτήματος στην περιοχή του Λυκαβηττού. Η ιδιοκτήτρια του συγκροτήματος Εκκλησία της Ελλάδας κατέθεσε μελέτη για την επισκευή, ενίσχυση, διαρρύθμιση και αλλαγή χρήσης των τριών κτιρίων. Η μελέτη εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

    Πρόκειται για ισόγειο κτίριο επί της οδού Ιατρίδου (κτίριο 1), που στέγαζε τα τμήματα του ουρολογικού και οφθαλμολογικού του νοσοκομείου, ένα κτίριο στη συμβολή της οδού Ιατρίδου με την επέκταση της οδού Σουηδίας (κτίριο 2), που στέγαζε τα τμήματα του μικροβιολογικού και νευρολογικού του νοσοκομείου, καθώς και ένα κτίριο (κτίριο 3) στην επέκταση της οδού Σουηδίας που στέγαζε τα χειρουργεία.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται "εθνική σωτηρία"

    Για μια ακόμη φορά το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται ως «εθνική σωτηρία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup και τα νέα «μνημονιακά μέτρα».

    Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει την απόφαση του Eurogroup παρόλο που δεν δίνεται δίκαιη και βιώσιμη απάντηση στο χρέος και παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως άλλωστε ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «κλείνει τα μάτια μπροστά στις ακραίες συνέπειες της άγριας πολιτικής λιτότητας στην οικονομία και την κοινωνία, προωθεί μια φορολογική μεταρρύθμιση που συνιστά ακραίο παράδειγμα λεηλασίας των εισοδημάτων των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων, κλείνοντας ταυτόχρονα κάθε στρόφιγγα ανάπτυξης».

    [05] Σταθερό προβάδισμα και υψηλή δημοτικότητα για την Α. Μέρκελ, δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Σταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) διατηρεί η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του δεύτερου δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, η CDU συγκεντρώνει το 40% της προτίμησης, κερδίζοντας δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ το SPD κερδίζει μια μονάδα και φθάνει στο 30%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 13%, η Αριστερά με 7%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες μένουν και πάλι μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%), συγκεντρώνοντας μόνο 4%. Οι Πειρατές περιορίζονται στο 3%.

    Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το υψηλό ποσοστό αποδοχής του έργου της κυβέρνησης της κυρίας Μέρκελ, με 62%, έναντι 30% εκείνων που θεωρούν ότι η κυβέρνηση «κάνει κακή δουλειά». Η Καγκελάριος κερδίζει τον αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ και στα «σημεία». Στην αξιοπιστία συγκεντρώνει 35% έναντι 10% του κ. Στάινμπρουκ, στην συμπάθεια 42% έναντι 20%, στην διαχείριση της κρίσης του ευρώ 37% έναντι 14%. Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος προηγείται μόνο στην διαχείριση θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης, με 31% έναντι 23%.

    [06] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Την παραίτησή του ανακοίνωσε προ ολίγου, ο πρόεδρος του Συντονιστικού Γραφείου Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μπάμπης Αποσκίτης.

    Ο κ. Αποσκίτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, η δημοσιοποίηση ειδήσεων που, καλή τη πίστει, θεωρούσα ψευδείς έως σήμερα, οι εκφρασθείσες ανησυχίες για την τύχη του κινήματος από «περίεργα» πρόσωπα, μα κυρίως η έλλειψη κοινού οράματος, δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω άλλο στους Ανεξάρτητους Έλληνες».

    [07] Την Τετάρτη προς συζήτηση στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Το πρωί της Τετάρτης θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ανακοινώθηκε σήμερα.

    Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το άνοιγμα της Βουλής, το νέο έτος, οπότε θα ακολουθήσει και η συζήτησή του στην Ολομέλεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 13:30:33 UTC