Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Άρειος Πάγος απέρριψε προσωρινά το αίτημα Στουρνάρα
  • [02] Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλει η ΑΔΕΔΥ
  • [03] Αναστέλλονται για ένα έτος οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία
  • [04] "Διάκριση" για το Μανταρίνι Χίου
  • [05] Κατά της επέκτασης του ωραρίου στα καταστήματα η Αλ. Παπαρήγα
  • [06] Στον Κορυδαλλό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
  • [07] Κίνδυνο απώλειας κονδυλίων του ΕΣΠΑ διαπιστώνει έκθεση της Task Force
  • [08] ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καταδικάζουν την επίθεση κατά του Δημήτρη Στρατούλη
  • [09] ΣΥΡΙΖΑ: «Αποτυχημένες επικοινωνιακές» συναντήσεις του πρωθυπουργού
  • [10] Στο τέλος του μηνός θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ το επίδομα για το τρίτο παιδί
  • [11] Μετά την εικοσαετία θα παραγράφονται οι αξιώσεις του ΙΚΑ για την επιστροφή παροχών που δόθηκαν παράνομα
  • [12] Με περίπου 200 εκατ. ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών

  • [01] Ο Άρειος Πάγος απέρριψε προσωρινά το αίτημα Στουρνάρα

    Προσωρινά δεν μπορεί η ΔΕΗ να εισπράττει μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος ακινήτων, αν και το όλο ζήτημα θα κριθεί εκ νέου αύριο.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η υπ΄αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Αύριο θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητάει να ανασταλεί προσωρινά η επίμαχη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

    [02] Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλει η ΑΔΕΔΥ

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εξήγγειλε σήμερα η ηγεσία της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), σε συνέντευξη Τύπου εν όψει της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στο Δημόσιο.

    Στη μεθαυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με τρίωρη στάση εργασίας -από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00, ενώ θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ο γενικός γραμματέας Ηλίας Ηλιόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιώργος Χάρης, εξέφρασαν φόβους ότι με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, τα επόμενα χρόνια θα απολυθούν χιλιάδες υπάλληλοι από τον στενό δημόσιο τομέα.

    Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την εκτίμησή της στο γεγονός ότι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το 2015, αποτελεί δέσμευση του μνημονίου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους δεν θα υπερβούν τις 40 χιλιάδες. Έτσι και παρά τις συνταξιοδοτήσεις θα απαιτηθούν, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, 60 χιλιάδες απολύσεις προκειμένου να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές.

    Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ εκτιμούν επίσης ότι η πολιτική αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του Δημοσίου ενώ θα εκτινάξει την ανεργία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, τα αποτελέσματα των πολιτικών που ακολουθούνται στην Ευρώπη έχουν ήδη διαφανεί. Ήδη 25,46 εκατ. άνθρωποι στην Ευρώπη είναι σήμερα άνεργοι, ενώ στην Ελλάδα και στην Ισπανία, η ανεργία των νέων καταγράφει τα υψηλότερα αρνητικά ποσοστά σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς υπερβαίνει το 50%, ενώ δεν αναμένεται να πέσει κάτω από αυτό έως και το 2015.

    [03] Αναστέλλονται για ένα έτος οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία

    Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευτεί εντός της ημέρας, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, αναστέλλονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013 οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία και οι εξώσεις στις εμπορικές μισθώσεις.

    Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων για τις δύο επόμενες Κυριακές, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    [04] "Διάκριση" για το Μανταρίνι Χίου

    Ως προϊόν Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), καταχωρήθηκε το Μανταρίνι Χίου, ανεβάζοντας σε 97 τα ελληνικά προϊόντα, που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο Μητρώο Προστατευμένων Γεωγραφικών Ενδείξεων και Ονομασιών Προέλευσης της ΕΕ.

    Η κατοχύρωση της ονομασίας του, δίνει τη δυνατότητα αφ' ενός στους παραγωγούς του απομακρυσμένου νησιού να βελτιώσουν το εισόδημά τους, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ζήτηση και καλύτερες τιμές, και αφ' ετέρου στους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόν εγγυημένης ποιότητας.

    Το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδιώκει την προστασία των Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διαφυλάσσεται ο ελληνικός αγροτικός πολιτιστικός πλούτος και τα ελληνικά προϊόντα να αποκτούν προστιθέμενη αξία.

    [05] Κατά της επέκτασης του ωραρίου στα καταστήματα η Αλ. Παπαρήγα

    «Πέρα από τις γενικότερες θέσεις που έχουμε για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των μικρών αυτοαπασχολούμενων, την περίοδο που διανύουμε συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στο φορολογικό και στη διάθεση που υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης και της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας να επικρατήσει ωράριο ζούγκλας με τα μαγαζιά όλες τις μέρες ανοιχτά, όχι για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, αλλά κυρίως για να συγκεντρωθεί ο τζίρος σε πολύ λιγότερα χέρια», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά την συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΕΣΕΕ, προσθέτοντας ότι «το φορολογικό και το ωράριο θα λειτουργήσουν εξοντωτικά για τους μικρούς επιχειρηματίες και θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση στα χέρια λίγων και του τζίρου και του εμπορίου και των προϊόντων».

    «Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κοινός αγώνας των μικρών αυτοαπασχολούμενων και των εργατοϋπαλλήλων, με δεδομένο ότι όταν πλήττονται οι εργατοϋπάλληλοι πλήττονται και τα μικρά μαγαζιά και όταν πλήττονται τα μικρά μαγαζιά χτυπιόνται και οι εργατοϋπάλληλοι», είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο πάλης με δυναμικές και ουσιαστικές μορφές, εναντίον αυτών των επιλογών, οι οποίες προϋπήρξαν της κρίσης, η οποία επιταχύνει την προώθησή τους».

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτές οι επιλογές ήταν στο πλαίσιο της ΕΕ και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα επιταχύνονται λόγω του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολουμένων».

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, είπε ότι «όσες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες δεν κλείσει το φορολογικό, θα τις αποτελειώσει η λειτουργία τους τις Κυριακές».

    [06] Στον Κορυδαλλό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

    Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται, ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της PROTON BANK, επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

    Ο κατηγορούμενος μετήχθη στις δικαστικές φυλακές και αναμένεται να κρατηθεί στην ΣΤ΄πτερυγα, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά αδικήματα όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος κα.

    Αν ο επιχειρηματίας επικαλεστεί προβλήματα υγείας θα κριθεί αν θα κρατηθεί στο νοσοκομείο ή στο ψυχιατρείο των φυλακών.

    [07] Κίνδυνο απώλειας κονδυλίων του ΕΣΠΑ διαπιστώνει έκθεση της Task Force

    Κίνδυνο απώλειας Κοινοτικών κονδυλίων ως το τέλος του 2012, από επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ που σημειώνουν χαμηλή απορρόφηση επισημαίνει η έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ωστόσο, σε άμεση διάψευση των εκτιμήσεων αυτών προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι ως το τέλος του χρόνου η Ελλάδα θα υποβάλει αιτήματα πληρωμών για πολύ μεγάλα ποσά, πράγμα που θα αλλάξει ουσιωδώς την εικόνα των απορροφήσεων.

    «Κατά τις δικές μας εκτιμήσεις και αυτό θα φανεί σε 15 ημέρες, δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος απώλειας κονδυλίων με την εφαρμογή του κανόνα Ν+2/3», τονίζει το υπουργειο.

    [08] ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καταδικάζουν την επίθεση κατά του Δημήτρη Στρατούλη

    Την επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη καταδικάζουν, με ανακοινώσεις τους, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Στην ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, κάνει λόγο για "φασιστική επίθεση" και σημειώνει ότι "για τη ΓΣΕΕ, στελέχη της οποίας στο παρελθόν έχουν δεχθεί παρόμοιες επιθέσεις, η βία είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη από όπου και αν προέρχεται, σε όποιον και αν απευθύνεται, για οποιονδήποτε λόγο κι αν ασκείται".

    Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, "καταδικάζει τη βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, χθες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης", ενώ, τονίζει ότι "οι καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την πολιτική προέλευση των δραστών, ενισχύουν την ανησυχία του Συνδικαλιστικού Κινήματος".

    [09] ΣΥΡΙΖΑ: «Αποτυχημένες επικοινωνιακές» συναντήσεις του πρωθυπουργού

    Για «αποτυχημένες επικοινωνιακές» συναντήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και «πανηγυρισμούς» για την εκταμίευση της δόσης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να εξηγήσει πώς η ανάπτυξη θα έρθει με τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής λιτότητας».

    Ειδικότερα, σε σχόλιο του Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, τονίζεται ότι «με δεδομένο ότι η εκταμίευση της δόσης όχι μόνο δεν πρόκειται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία, αλλά αντίθετα θα συνοδευτεί από νέα επαχθή αντικοινωνικά μέτρα και μηχανισμούς εποπτείας, το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής είναι οι νέες απολύσεις, τα νέα λουκέτα, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».

    Σημειώνει δε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά εργαλεία και η κατάρτιση ενός εντελώς κοινωνικά άδικου, αντιαναπτυξιακού φορολογικού νομοσχεδίου, συμπληρώνουν την εικόνα καταστροφής των παραγωγικών, αναπτυξιακών δυνατοτήτων της οικονομίας, την ίδια στιγμή που εξαθλιώνονται πλατιά στρώματα της κοινωνίας».

    [10] Στο τέλος του μηνός θα καταβληθεί από τον ΟΓΑ το επίδομα για το τρίτο παιδί

    Στο τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων το επίδομα για το τρίτο παιδί (44 ευρώ μηνιαίως και 88 ευρώ για το ΣΤ' δίμηνο το οποίο δεν καταβλήθηκε σήμερα, 17 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί.

    Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΓΑ επικαλείται "τεχνικές δυσκολίες του συστήματος" και αναφέρει, ότι η ακριβής ημερομηνία της πληρωμής του επιδόματος θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση του Οργανισμού.

    [11] Μετά την εικοσαετία θα παραγράφονται οι αξιώσεις του ΙΚΑ για την επιστροφή παροχών που δόθηκαν παράνομα

    Με την παρέλευση 20ετίας και όχι 10ετίας θα παραγράφονται στο εξής οι αξιώσεις του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) από "αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές".

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του Ιδρύματος που εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν. 4093/2012, οι αξιώσεις του Ιδρύματος, όσον αφορά την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών παροχών παραγράφονται μετά εικοσαετία από την τελευταία καταβολή, ενώ κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.

    Η εικοσαετής παραγραφή ισχύει για πράξεις καταλογισμού, οι οποίες εκδίδονται από 12 Νοεμβρίου 2012 και μετά και αφορούν σε αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές.

    Αντίθετα εξακολουθεί να ισχύει η δεκαετής παραγραφή για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

    [12] Με περίπου 200 εκατ. ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών

    Με περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Ειδικότερα, με 139.400.000 ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας, προκειμένου να υλοποιήσουν έργα και επενδυτικά προγράμματα από τη ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

    Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για την πίστωση του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» με το ποσό των 49.750.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την εκταμίευση της ΣΑΤΑ και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ενισχύοντας τη ρευστότητα στην αγορά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

    Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση των δήμων με το ποσό των 9.000.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 December 2012 - 15:30:30 UTC