Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας
  • [02] «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα με αποφασιστικότητα»
  • [03] «Και ένα μάρκο να ήταν...»
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: «Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»
  • [05] Νικηφόρα έκλεισε το 2012 ο ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα
  • [06] Ολονυκτία διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ έξω από τη Βουλή

  • [01] Ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας

    Τη δέσμευση ότι θα εξοφληθούν μέσα στο 2012 οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 παρείχε απόψε στους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε μαζί τους.

    «Θεωρώ, ότι δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και αναμένω την αναστολή τους με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των φαρμακοποιών» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Α. Λυκουρέντζος.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται στην πιθανή αναστολή των κινητοποιήσεων τους μετά από διοικητικό συμβούλιο των συλλόγων τους την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα μετά την αποψινή συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Τα κλαδικά αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, συμφωνήθηκε ότι θα συζητηθούν εντός του πρώτου δεκαημέρου του νέου έτους, «σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της υφιστάμενης νομοθεσίας» , όπως είπε ο υπουργός Υγείας.

    Στη συνάντηση αποφασίστηκε η εξόφληση παλαιότερων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς μέχρι 31.12.2011, να γίνει σε συνεργασία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας και να ολοκληρωθούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος οι σχετικές διαδικασίες αποπληρωμής των οφειλών.

    [02] «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα με αποφασιστικότητα»

    «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα με αποφασιστικότητα όπως έχει αναγνωριστεί από το Eurogroup» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, με αφορμή την έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Ολι Ρεν.

    «Η Ομάδα Δράσης εργάζεται σκληρά για να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, να δημιουργήσει ένα δικαιότερο και πιο αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση. Η κυριότητα αυτών των μεταρρυθμίσεων ανήκει στις ελληνικές αρχές, αλλά η Επιτροπή βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει και η Ομάδα Δράσης είναι η απτή απόδειξη αυτής της στήριξης» κατέληξε ο Φινλανδός Επίτροπος

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι πρόεδροι της ΕΕ και της Επιτροπής, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοσέ Μπαρόζο οι οποίοι ενημερώνοντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής χαιρέτισαν τις ελληνικές προσπάθειες.

    [03] «Και ένα μάρκο να ήταν...»

    Το βιβλίο του Μανόλη Γλέζου, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τίτλο «Και ένα μάρκο να ήταν...» (Εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάστηκε απόψε στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου.

    Ένα βιβλίο εργαλείο και οδηγός, με επιχειρήματα και τεκμηρίωση, όπως χαρακτηρίστηκε από όλους τους ομιλητές, βουλευτές όλων των κομμάτων, (εκτός από το ΚΚΕ), που τόνισαν την ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας και για λόγους ηθικούς, όχι μόνο οικονομικούς, εις βάρος της Ελλάδας και κατέθεσαν προτάσεις για το άνοιγμα ενός δρόμου προς τη δικαίωση.

    Βασικότερη πρόταση ήταν η σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή η οποία θα εξετάσει και θα προωθήσει το θέμα αυτό. Μιας επιτροπής που, όπως είπε και ο Μανόλης Γλέζος, θα μπορούσαν να συστήσουν και οι «εκπρόσωποι» των κομμάτων, ένα «προζύμι» όπως το χαρακτήρισε, που ο ίδιος επέλεξε να μιλήσουν απόψε στην παρουσίαση. «Γιατί η δικαίωση των αγώνων μου είναι να αποκατασταθεί η αδικία», είπε ο ίδιος.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: «Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»

    Η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς να εφαρμοστεί εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, χωρίς να εφαρμοστεί εθνική στρατηγική και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας.

    Αναφέρθηκε και στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τονίζοντας ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική κουλτούρα και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις αυτές χρειάζονται μια ιθύνουσα δύναμη και αυτή μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε διά μακρόν στην πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τριετία, την οποία αιτιολόγησε πλήρως και κατηγόρησε όσους υποστηρίζουν ότι υπήρχε άλλη λύση την οποία δεν εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Είναι προσβολή προς τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να ισχυρίζονται κάποιοι ότι υπήρχε άλλη λύση και αυτό φάνηκε και στις περιπτώσεις των άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

    Απλά, τόνισε, όπως και το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, έτσι και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, έτυχε στο γύρισμα του τροχού να βρεθούν εκείνα που έπεσαν πάνω στη δύσκολη συγκυρία.

    Τόνισε, επίσης, ότι όσοι υποστήριζαν πως υπάρχει άλλη λύση, το έκαναν για να κρυφτούν και για να μην έχουν πολιτικό κόστος, ενώ όσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την άποψη αυτή δίνουν την αιτιολογική βάση σε όσους προωθούν τον εκφασισμό της κοινωνίας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Νικηφόρα έκλεισε το 2012 ο ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα

    Νικηφόρα έκλεισε το 2012 ο ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα, καθώς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ νίκησε στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1.

    Τα γκολ του «Δικέφαλου», που μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 8 βαθμούς και την αύξησε από τους διώκτες του στους 6, σημείωσαν οι Σαλπιγγίδης (20΄, 67΄) και Αθανασιάδης (32΄), ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Ίλιτς στο 76΄.

    [06] Ολονυκτία διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ έξω από τη Βουλή

    Ολονυκτία έξω από Βουλή πραγματοποιούν από νωρίς απόψε διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Πειραιά λόγω της επικείμενης απομάκρυνσης 24 συναδέλφων τους οι οποίοι εμπίπτουν στο πλαίσιο που ορίζει η αυτόματη διαθεσιμότητα. «Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο το οποίο με ρατσιστικό τρόπο, καταδικάζει στην ανεργία στελέχη με εμπειρία και επιμόρφωση, νευραλγικής σημασίας για το Ίδρυμά μας» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Σιάχος. Με την άποψή του ταυτίζεται και το μέλος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Πέτρος Ζούνης, συμπληρώνοντας ότι «σήμερα στον χώρο των ΑΕΙ και ΤΕΙ 160 άτομα πλήττονται άδικα με οριζόντιες ρυθμίσεις και χωρίς καμία αξιολόγηση. Αυτοί οι υπάλληλοι της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν την ραχοκοκαλιά του συστήματος λειτουργίας του δημόσιου τομέα και η απώλειά τους θα έχει τεράστιες συνέπειες» .

    «Βρισκόμαστε στο επίκεντρο της σφοδρότερης αντεργατικής επίθεσης ενάντια στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας. Η λογική της σφαγής ολόκληρων κατηγοριών υπαλλήλων στο δημόσιο ξεπερνά και την πιο διεστραμμένη φαντασία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 December 2012 - 21:30:25 UTC