Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος, η ρευστότητα στην αγορά, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Κινητικότητα δεν σημαίνει διαθεσιμότητα, δήλωσε ο Α. Μανιτάκης
  • [03] Μέσω ΕΟΠΥΥ τα τηλεφωνικά ραντεβού, με αστική χρέωση
  • [04] Γ. Βρούτσης: Εθνικός στόχος η αποπληρωμή των εφάπαξ του Δημοσίου εντός του 2013
  • [05] Ηλεκτρονικά η ενημέρωση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος
  • [06] Την αναδιάρθρωση ακόμη τεσσάρων τραπεζών της Ισπανίας ενέκρινε η Επιτροπή

  • [01] Στόχος, η ρευστότητα στην αγορά, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς

    Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    "Η χρηστή διαχείριση μας έχει οδηγήσει στη δυνατότητα να κάνουμε έκτακτες παροχές, όπου υπάρχει κοινωνική ανάγκη", τόνισε ο πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης, την επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στους ΟΤΑ.

    Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως, με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλουν αίτημα για συνταξιοδότηση θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

    Επίσης, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως ανέφερε, θα κατατεθεί νόμος για τις αδρανείς καταθέσεις οι οποίες θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έτσι «θα δοθεί ρευστότητα στην αγορά, το οξυγόνο, το αίμα της οικονομίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Σαμαράς: Πρέπει να αναδιοργανώσουμε το κράτος

    [02] Κινητικότητα δεν σημαίνει διαθεσιμότητα, δήλωσε ο Α. Μανιτάκης

    «Κινητικότητα δεν σημαίνει διαθεσιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν διαθεσιμότητες το 2013, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Του Συμβουλίου προήδρευσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι «δεν μιλήσαμε για απολύσεις, αλλά για τη διοικητική μεταρρύθμιση».

    Ο κ. Μανιτάκης, που επαναλαμβάνει επίσης ότι «διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις», δήλωσε ότι η κινητικότητα είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου. Άλλωστε, η κινητικότητα προβλέπεται και στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, δεν είναι κάτι καινούργιο, είπε.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι «τελείωσε η πρώτη φάση, με την οποία μπήκαν τα θεμέλια για τις επόμενες κινήσεις που είναι το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα διέπει τη λειτουργία των νέων οργανισμών των υπουργείων (εντός του Ιανουαρίου), καθώς και το πλαίσιο της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού».

    [03] Μέσω ΕΟΠΥΥ τα τηλεφωνικά ραντεβού, με αστική χρέωση

    Τηλεφωνικά κέντρα δημιουργεί στα πολυιατρεία του ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο σταδιακά να αντικαταστήσει τα 5ψήφια νούμερα των ιδιωτικών εταιρειών, οι κλήσεις προς τις οποίες κόστιζαν στους ασφαλισμένους, συνολικά, μέχρι και 19 εκατ. ευρώ, κάθε χρόνο.

    Ένα από τα κέντρα αυτά εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, στο πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Κάθε τηλεφωνικό κέντρο θα διαθέτει 20 γραμμές και θα λειτουργεί από τις 8.00 έως τις 14.00.

    Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κλείνουν όσα ραντεβού θέλουν με αστική χρέωση και για όποια ειδικότητα επιθυμούν. Επίσης θα μπορούν πλέον να κλείσουν ραντεβού, πρόσωπο με πρόσωπο, με τους υπαλλήλους που θα εργάζονται στα πολυιατρεία.

    [04] Γ. Βρούτσης: Εθνικός στόχος η αποπληρωμή των εφάπαξ του Δημοσίου εντός του 2013

    Ως «εθνικό στόχο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, την αποπληρωμή 40.000 ληξιπρόθεσμων εφάπαξ στους δικαιούχους και την απορρόφηση εντός του 2013 του ποσού των 1,2 δισ. ευρώ που έχει διασφαλιστεί με τη δανειακή σύμβαση. Μετά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, πρόσθεσε ότι ζήτησε για τον σκοπό αυτόν τη συνδρομή και της ΑΔΕΔΥ.

    Ο κ. Βρούτσης τόνισε, ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι πληρωμές ενώ επιταχύνονται διαδικασίες ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα της απονομής των εφάπαξ στους δικαιούχους.

    [05] Ηλεκτρονικά η ενημέρωση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος

    Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να ενημερώνονται από την προσεχή Δευτέρα 24/12/2012 οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το πότε θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα.

    Από την παραπάνω ημερομηνία και μετά θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ www.ika.gr, το ηλεκτρονικό εργαλείο "Οδηγός Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος", που θα είναι ενημερωμένο με τις νέες συνταξιοδοτικές διατάξεις του ν. 4093/2012.

    [06] Την αναδιάρθρωση ακόμη τεσσάρων τραπεζών της Ισπανίας ενέκρινε η Επιτροπή

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την αναδιάρθρωση ακόμη τεσσάρων ισπανικών τραπεζών, με αθροιστικό ποσό ύψους 1,87 δισ. ευρώ, ως μέρος της συνολικής διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

    Η Επιτροπή ενέκρινε τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών Liberbank, Caja3, Banco Mare Nostrum (BMN) και Banco CEISS, καθιστώντας σαφές ότι "τα σχέδια τούτα θα τους επιτρέψουν να είναι βιώσιμες σε μακροπρόθεσμη βάση, δίχως να είναι απαραίτητη η διατήρηση κρατικών ενισχύσεων", και κρίνοντας πως τα σχέδια "παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για τον περιορισμό των στρεβλώσεων του ανταγωνισμού που προκαλείται από την ενίσχυση."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 December 2012 - 13:30:33 UTC