Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σόιμπλε: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα
  • [02] Τον Φέτελ προτιμάει ο πρόεδρος της Φεράρι σε σχέση με τον Χάμιλτον
  • [03] Μετάθεση κατά δύο ώρες της όπερας της βαλίτσας «Μποέμ» στον Πειραιά
  • [04] Κεδίκογλου: Το θράσος του κ. Τσίπρα περισσεύει
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Εχθρική η στόχευση της απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος
  • [06] Νέα σελίδα ανοίγει στις σχέσεις Ελλάδας - Λιβύης
  • [07] Στον εισαγγελέα όσοι έπαιρναν παράνομες συντάξεις
  • [08] Επίθεση σε μετανάστη μέσα σε λεωφορείο
  • [09] Άσμουσεν: Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014
  • [10] Υπερψήφιση των άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών

  • [01] Σόιμπλε: Έχει γίνει πρόοδος στην Ελλάδα

    «Η Ελλάδα, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, με την κυβέρνηση Σαμαρά, έχει πάρει για πρώτη φορά στα σοβαρά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο.

    Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ελλάδα «έχει μειώσει αισθητά το έλλειμμά της και το κόστος εργασίας», ενώ «οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο κι έχει επιτευχθεί πρόοδος».

    Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ωστόσο ότι «παραμένει η μεγάλη πρόκληση -και για τον ελληνικό λαό» ενώ, αναφερόμενος στις προσπάθειες ανάκαμψης, υποστηρίζει πως «όταν έχει κανείς να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη διαδικασία εξυγίανσης, όπως αυτή στην Ελλάδα, τότε αυτό συνδέεται με έντονες εσωπολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές διενέξεις».

    [02] Τον Φέτελ προτιμάει ο πρόεδρος της Φεράρι σε σχέση με τον Χάμιλτον

    Ο πρόεδρος της Φεράρι, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, εξέφρασε τον θαυμασμό και την προτίμησή του για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς τόνισε ότι ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα θα ήταν η πρώτη επιλογή της «σκουντερία», εάν κάποια στιγμή χρειαστεί να αντικαταστήσουν τον Φερνάντο Αλόνσο. Με δηλώσεις του σε γερμανικά ΜΜΕ από το εργοστάσιο των «κόκκινων» στο Μαρανέλο, τις οποίες δημοσιεύει η «Gazzetta dello Sport», ο Μοντετζέμολο τόνισε: «Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο Φερνάντο Αλόνσο επρόκειτο να φύγει μια μέρα, ίσως επειδή θέλει να αποσυρθεί στη... Χαβάη με τη φιλενάδα του, τότε θέλω τον Φέτελ. Ο Σεμπάστιαν είναι ένας πιθανός οδηγός της Φεράρι για το μέλλον».

    Ο Μοντετζέμολο έχει αποκλείσει στο παρελθόν το ενδεχόμενο συνύπαρξης των δύο κορυφαίων οδηγών στη «σκουντερία», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα ήθελε να έχει «δύο κόκορες στο ίδιο κοτέτσι» και πως θα προτιμούσε δύο οδηγούς «οι οποίοι αγωνίζονται για τη Φεράρι και όχι για τους εαυτούς τους».

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος της «σκουντερία» εξέφρασε την άποψη ότι οι Αλόνσο, Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον βρίσκονται ένα σκαλί πιο πάνω από τους υπόλοιπους «πιλότους» στη Φόρμουλα Ένα, ενώ υπογράμμισε πως προτιμάει τον 25χρονο οδηγό της Red Bull σε σύγκριση με τον 27χρονο Βρετανό, «επειδή είναι πιο νέος και δεν έχει αγωνιστεί σε τόσο πολλές ομάδες».

    [03] Μετάθεση κατά δύο ώρες της όπερας της βαλίτσας «Μποέμ» στον Πειραιά

    Κατά δύο ώρες μετατίθεται η αυριανή έναρξη της όπερας «Μποέμ» στον Πειραιά, λόγω στάσης εργασίας των τεχνικών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

    Ειδικότερα, η όπερα της βαλίτσας «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 20.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Καμινίων «Κώστας Κωσταράκος», με δωρεάν είσοδο για το κοινό, θα ξεκινήσει στις 22:00.

    Σημειώνεται ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά, μετά το κλείσιμο του Δημοτικού Θεάτρου.

    [04] Κεδίκογλου: Το θράσος του κ. Τσίπρα περισσεύει

    «Θα μείνει απελπιστικά μόνος», δήλωσε για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".

    «Το θράσος του κ. Τσίπρα περισσεύει. Όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει πλέον ότι ο μόνος του στόχος είναι η καταστροφή και η χρεοκοπία της πατρίδας. Άλλωστε, αυτή είναι και η προσπάθειά του κατά τις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις του, στις οποίες "παλεύει" να πείσει διάφορες χώρες να αντιταχθούν στη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Εχθρική η στόχευση της απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος

    «Είναι φανερό ότι και στο χώρο των δικηγόρων επιβεβαιώνεται η αδικία και η εχθρική στόχευση του μέτρου που λέγεται "απελευθέρωση των επαγγελμάτων και υπηρεσιών" με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων θα αναγκαστεί να βρεθεί και έξω από το επάγγελμα, αφού, ανεξάρτητα από την κρίση αλλά και ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, ο στόχος είναι όλη η ?δικηγορική ύλη? να συγκεντρωθεί σε χέρια λίγων εταιρειών που διασυνδέονται με τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ.», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

    Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων, Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αδαμόπουλος, Στέλιος Μανουσάκης και Νίκος Μαλεργάκης, αντίστοιχα.

    [06] Νέα σελίδα ανοίγει στις σχέσεις Ελλάδας - Λιβύης

    Για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στις σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης έκαναν λόγο οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μουχαμέντ Αμπντελαζίζ αντίστοιχα, στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή τους.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τρίπολη, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Εθνικού Κογκρέσου Μουχαμέντ Μαγκάριεφ, τον πρωθυπουργό Αλί Ζεϊντάν και τον υπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Μουχαμέντ Αμπντελαζίζ, με τους οποίους συζήτησε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και τις περιφερειακές εξελίξεις, ενώ εκφράστηκε η βούληση επανέναρξης της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές, η άμυνα, η διαχείριση λιμένων, η υγεία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Όπως ανέφεραν στις δηλώσεις τους οι δύο υπουργοί, για την υλοποίηση του «Κοινού σχεδίου στρατηγικής συνεργασίας» Ελλάδας-Λιβύης, συμφωνήθηκε ένας οδικός χάρτης που θα εφαρμοσθεί εντός του προσεχούς εξαμήνου και θα ξεκινήσει με τη διοργάνωση κοινού επιχειρηματικού φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη μέσα στον Μάρτιο του επόμενου έτους, έπειτα από σχετική προεργασία των δύο πλευρών. Θα ακολουθήσει συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, ο τουρισμός και η παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ θα επικαιροποιηθεί το συμβατικό πλαίσιο συνεργασίας, υπό το φως των μεγάλων ανακατατάξεων στη Λιβύη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο υπουργών, στις συνομιλίες εξετάσθηκε και το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς όμως να γίνει λεπτομερής συζήτηση.

    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, την πρόθεση της Ελλάδας να φιλοξενήσει για εκπαίδευση στελέχη της Διπλωματικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας της Λιβύης, ενώ εκφράσθηκε η ικανοποίηση της λιβυκής πλευράς για την εκπαίδευση αξιωματικών του λιβυκού στρατού στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές.

    [07] Στον εισαγγελέα όσοι έπαιρναν παράνομες συντάξεις

    «Τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν υπογράψει, θα τις παραδώσω αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα. Οι παράνομες συντάξεις θα επιστραφούν μέχρι το τελευταίο ευρώ», δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    Περί τους 45.991 συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δε Γιάννης Βρούτσης προσθέτει ότι «είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το όφελος από τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων ανήλθε στα 4 δισ. ευρώ. Μπορεί και να είχαμε αποφύγει αυτό το μέτρο αν νοικοκυρεύαμε τα ταμεία εδώ και χρόνια», είπε.

    [08] Επίθεση σε μετανάστη μέσα σε λεωφορείο

    Επίθεση από άτομο, που επέδειξε την μπλούζα του, πάνω στην οποία υπήρχε το σήμα της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε το πρωί μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, ενώ επέβαινε σε λεωφορείο της γραμμής Νίκαιας.

    Όπως δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, στο δρομολόγιο του λεωφορείου 820 και μεταξύ των στάσεων Κρατικό Νίκαιας και Περιβολάκι, πλησίασε τον μετανάστη άγνωστο άτομο και του είπε «Εσένα σε ψάχνουμε. Έλα να κατέβουμε μαζί στην επόμενη στάση», επιδεικνύοντάς του παράλληλα τη μπλούζα, που φορούσε, με το σήμα της Χρυσής Αυγής. Οι επιβάτες του λεωφορείου άρχισαν να φωνάζουν, ο οδηγός διαμαρτυρήθηκε κι ενώ ο κόσμος κινήθηκε για να τον κατεβάσει από το λεωφορείο, ο δράστης πρόλαβε και χτύπησε τον μετανάστη στο πρόσωπο. Το λεωφορείο σταμάτησε στη στάση Περιβολάκι, όπου μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον δράστη.

    [09] Άσμουσεν: Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014

    Η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, εκτίμησε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην τοπική γερμανική εφημερίδα Ράινισε Ποστ.

    «Η ελληνική οικονομία κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. Εκείνοι που προέβλεπαν στις αρχές του χρόνου μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ διαψεύσθηκαν πέρα για πέρα», υπογράμμισε, σύμφωνα με τα προδημοσιευμένα αποσπάσματα της συνέντευξής του, ο Άσμουσεν.

    Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ εκφράστηκε επαινετικά με την ευκαιρία στις σημαντικές προσπάθειες της χώρας για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, παρά την ύφεση, τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και τη λαϊκή δυσαρέσκεια εξαιτίας της αυστηρής λιτότητας.

    «Ανάμεσα στο 2009 και το 2012 το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 9 μονάδες εν σχέσει προς το ποσοστό του ΑΕΠ. Είναι ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα», εκτιμά ο Άκερμαν στην ίδια συνέντευξη. Επίσης, σημειώνει πως στο ίδιο διάστημα το ατομικό κόστος εργασίας στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 6% εν σχέσει προς το 2008 σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    [10] Υπερψήφιση των άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών

    Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ η δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου.

    Κατά τη σημερινή συζήτηση, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, κλήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά παρατηρήσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης, αλλά και των κυβερνητικών εταίρων, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 December 2012 - 15:30:27 UTC