Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Γαλλία έστειλε τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [02] Τσίπρας: Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος
  • [03] Παραιτήθηκε ο Μόντι
  • [04] Ο Τζον Κέρι νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
  • [05] Τουλάχιστον 4 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στο Φρανκστάουν της Πενσιλβάνια
  • [06] Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση της Βίλας Αμαλία
  • [07] Αηδόνης: Συνιστώσα της ΝΔ έγινε το ΠΑΣΟΚ

  • [01] Η Γαλλία έστειλε τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται η «λίστα Λαγκάρντ».

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η λίστα παρελήφθη από τριμελή ομάδα, η οποία μετέβη στο Παρίσι για το σκοπό αυτό και παραδόθηκε άμεσα στο γραφείο του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα ώστε να υπάρξει αντιπαραβολή της με αυτήν που ήδη κατέχει και περαιτέρω διερεύνησή της όλης υπόθεσης.

    [02] Τσίπρας: Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος

    Με τον υπουργό των Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν ξεκίνησανοι συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μπουένος Άιρες, δεύτερο σταθμό της περιοδείας τους στην Λατινική Αμερική.

    Η εμπειρία της Αργεντινής, από το 2003 και μετά, στην κατεύθυνση ανοικοδόμησης μίας κατεστραμμένης οικονομίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία επισημάνθηκε η πρόθεση της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Αθηνών - Μπουένος Άιρες, σε όλα τα επίπεδα.

    «Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Κι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει για τους Έλληνες, ό,τι δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους», τόνισε ο Ε. Μ. Τίμερμαν, ο δε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «για μας, αυτός ο εναλλακτικός δρόμος, είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας».

    [03] Παραιτήθηκε ο Μόντι

    Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι υπέβαλε απόψε την παραίτηση τη δική του και της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

    Ο Μόντι είχε ανακοινώσει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, νωρίτερα, την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

    Από την προεδρία έγινε γνωστό ότι ο Ναπολιτάνο θα αρχίσει αύριο επαφές με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στα τέλη Φεβρουαρίου.

    [04] Ο Τζον Κέρι νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

    Ανακοινώθηκε απόψε επίσημα από τον Λευκό Οίκο ο διορισμός του γερουσιαστή Τζον Κέρι στο αξίωμα του υπουργού των Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ο διορισμός του κ. Κέρι να εγκριθεί τάχιστα από τη Γερουσία.

    "Προετοιμάστηκε, όλη του τη ζωή, ο γερουσιαστής Κέρι γιαυτόν τον ρόλο", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στους διαπιστευμένους στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφους.

    Ο 69χρονος γερουσιαστής συμπληρώνει σχεδόν 30 έτη θητεία σε αυτό το νομοθετικό σώμα.

    Ο Τζον Κέρι είναι βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ.

    [05] Τουλάχιστον 4 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στο Φρανκστάουν της Πενσιλβάνια

    Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο δράστης, σκοτώθηκαν σε επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα στο Φρανκστάουν, στην πολιτεία Πενσιλβάνια, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η τοπική εφημερίδα Altoona Mirror επικαλούμενη τον εισαγγελέα Ρίτσαρντ Κονσίλιο.

    Νεκροί είναι μια γυναίκα και τρείς άντρες περιλαμβανόμενου του επιτιθέμενου, προσθέτει η ίδια πηγή. Οι τρείς πολιτοφύλακες τραυματίστηκαν ενώ αντάλλασσαν πυρά με τον δράστη.

    [06] Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση της Βίλας Αμαλία

    Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και τη ΝΔ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Αφορμή η ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία, έναν από τους «κοινωνικούς χώρους που βάζουν φραγμό με την ύπαρξή τους, στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

    «Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη ότι ένας χώρος που βρίσκεται για χρόνια στο στόχαστρο των νεοναζί, εκκενώνεται μια μέρα μετά την καταψήφιση από την τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Χρυσή Αυγή, της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για διαλεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ», αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝ, ενώ κάνει λόγο για "χάρες" ανάμεσα σε κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή που επιστρέφονται και καταλήγει με τη φράση «η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

    Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα "κλαψουρίζουν", επειδή η ΕΛΑΣ εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλλα Αμαλία».

    Με αφορμή την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημειώνει πως «είναι να απορεί κανείς για το πώς ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών "μολότοφ" περιγράφεται σαν... "κοινωνικός χώρος"»

    [07] Αηδόνης: Συνιστώσα της ΝΔ έγινε το ΠΑΣΟΚ

    «Το ΠΑΣΟΚ έγινε συνιστώσα της ΝΔ» δηλώνει στη Real News ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αηδόνης ενώ απαντώντας στις απειλές περί ενδεχόμενης διαγραφής του επειδή παρέστη στην ομιλία του Α. Λοβέρδου στην Καλαμάτα λέει ότι η απειλή είναι «πράξη αυτοκρατορικού λεονταρισμού».

    Υποστηρίζει επίσης, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς του κ. Βενιζέλου, πως «η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ συνέβαλε καθοριστικά στην ηθική εκτέλεση του Κινήματος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 December 2012 - 19:30:24 UTC