Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βόλτα στο κέντρο για τον Αντώνη Σαμαρά
  • [02] O ¶γιος Βασίλης ξεκίνησε να μοιράζει τα δώρα
  • [03] Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα
  • [04] Μία σύλληψη για το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αντιεξουσιαστών και Χρυσαυγιτών
  • [05] Σρέντερ: Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από Ευρωπαϊκή Ένωση και Γερμανία

  • [01] Βόλτα στο κέντρο για τον Αντώνη Σαμαρά

    Έναν περίπατο στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έκανε το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς .

    Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκλήρωσε την εργασία του στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε μία βόλτα πεζός, συνοδεύομενος από τον διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα και τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθο Λαζαρίδη.

    Ο κ. Σαμαράς περπάτησε στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας, Σόλωνος και Ακαδημίας και σε καλό κλίμα, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές με καταστηματάρχες και περαστικούς.

    [02] O ¶γιος Βασίλης ξεκίνησε να μοιράζει τα δώρα

    Ο ¶η Βασίλης ξεκίνησε την περιοδεία του για να μοιράσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου και στις 16:30 σήμερα το απόγευμα τα ραντάρ τον εντόπισαν να πετά πάνω από το Χαρμπίν της βορειοανατολικής Κίνας, όπως ανακοίνωσε η Norad, η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής ¶μυνας.

    Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δώρα, σύμφωνα με τη Norad οποία χρησιμοποιεί τα ραντάρ για να παρακολουθεί την πορεία του έλκηθρου του ¶η Βασίλη. Το ταξίδι του αγαπημένου Αγίου των παιδιών ξεκίνησε πέντε ώρες νωρίτερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11:00 αύριο το πρωί. Τόσο χρόνο χρειάζεται ο ¶γιος για να επισκεφθεί όλα τα νοικοκυριά και να αφήσει τα δώρα του κάτω από το χριστουγεννιάτικο έλατο.

    Το έλκηθρο απογειώθηκε από το Βόρειο Πόλο και τα ραντάρ το εντόπισαν αρχικά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα περάσει διαδοχικά από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

    Η Norad έχει ως πρωταρχικό καθήκον να προστατεύει τις ΗΠΑ και τον Καναδά εντοπίζοντας μια ενδεχόμενη αεροπορική επίθεση εναντίον των χωρών αυτών ή την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων. Όμως, όπως κάθε χρόνο, διαθέτει αφιλοκερδώς τα ραντάρ της για να παρακολουθεί αν όλα πάνε καλά με το ταξίδι του ¶η Βασίλη. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της εξήγησε πώς μπορεί να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο ανά πάσα στιγμή: η κατακόκκινη μύτη του Ρούντολφ, ενός από τους ταράνδους του ¶η Βασίλη, στέλνει ένα ισχυρό υπέρυθρο σήμα που επιτρέπει στα ραντάρ να τον εντοπίζουν.

    [03] Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα

    Ληστείες σε βάρος ανηλίκων πραγματοποίησαν άγνωστοι σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με σκοπό να τους αποσπάσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι τα εξής:

    -Στην Καλλιθέα, στην οδό Ζερβού, στις 10.30 π.μ., τρία άτομα αφαίρεσαν από δύο ανήλικους τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα.

    -Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στα Πατήσια, στην οδό Σλήμαν, με θύματα δυο 15χρονους, από τους οποίους πήραν 150 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

    -Στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Ανδρομάχης, δυο ληστές έκλεψαν τα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο από έναν 10χρονο και έναν 12χρονο με απειλή μαχαιριού, καθώς και στις 14:00 επίσης στο Π. Φάληρο, στην οδό Ίριδος, σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό με θύματα δύο ανήλικους.

    -Τέλος, στις 13:10 στο Νέο Ψυχικό, στην οδό Καλπακίου, δύο άτομα αφαίρεσαν από ανηλίκους τα χρήματα από τα κάλαντα.

    [04] Μία σύλληψη για το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αντιεξουσιαστών και Χρυσαυγιτών

    Ένα άτομο συνελήφθη από την αστυνομία για τα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στον Βόλο μεταξύ αντιεξουσιαστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

    Πρόκειται για 30χρονο αντιεξουσιαστή, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στη Νέα Ιωνία Βόλου και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

    [05] Σρέντερ: Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από Ευρωπαϊκή Ένωση και Γερμανία

    Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος, ωστόσο, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και περιορισμού του δημόσιου τομέα.

    «Στον βαθμό που αυτό θα συμβεί, δικαίως προσφέρει η Ευρώπη στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο», σημειώνει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος σε συνέντευξή του στην "Neue Osnabr?cker Zeitung" και προσθέτει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 December 2012 - 17:30:23 UTC