Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου
  • [02] Να δοθούν όλα στη δημοσιότητα ζητά το ΚΚΕ
  • [03] Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση συμφωνεί για την προανακριτική
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Όλα στο φως για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [05] Κουβέλης: Πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ
  • [06] Στον πρόεδρο της Βουλής ο φάκελος με την αυθεντική "λίστα Λαγκάρντ"
  • [07] Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στην Αθήνα
  • [08] Νέα πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank
  • [09] 10.815.197 ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας
  • [10] Ο Μόντι επικεφαλής -αλλά όχι υποψήφιος- ενός μετώπου κεντρώων κομμάτων

  • [01] Συνεχίζεται η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου

    Την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ήδη πληρώθηκαν 693,4 εκατ. ευρώ για εφάπαξ, δήμους, φαρμακοποιούς, πανεπιστήμια και επιστροφές φόρων.

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα: "Το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κυβέρνησης, και στο ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζει με συνέπεια τις δεσμεύσεις της, εντός του χρονοδιαγράμματος. Η υλοποίηση του σχεδίου προχωρά με αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά και αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών".

    [02] Να δοθούν όλα στη δημοσιότητα ζητά το ΚΚΕ

    «Από τα έγγραφα που δόθηκαν στα κόμματα απουσιάζουν τα πιο ουσιαστικά, που είναι τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη νέα και την παλιά λίστα Λαγκάρντ. Το ΚΚΕ εμμένει στη θέση ότι πρέπει να δοθούν όλα στη δημοσιότητα» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

    [03] Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση συμφωνεί για την προανακριτική

    Την πρόταση του Φώτη Κουβέλη για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στηρίζει η κυβέρνηση.

    «Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

    [04] Γ. Παπανδρέου: Όλα στο φως για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης με τη «λίστα Λαγκάρντ» είναι η πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αυτή επαναλαμβάνει και σήμερα με αφορμή τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ειδικότερα, από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου, σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων από δημοσιογράφους, δόθηκε η ακόλουθη απάντηση:

    «Όλα στο φως. Πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου».

    [05] Κουβέλης: Πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ

    Είναι επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής για τον Γ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με την απόδοση ποινικών ευθυνών αναφορικά με την παραποίηση της «λίστας Λαγκάρντ».

    «Είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από την λίστα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    «Ως εκ τούτου, θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών.

    Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

    [06] Στον πρόεδρο της Βουλής ο φάκελος με την αυθεντική "λίστα Λαγκάρντ"

    Κατατέθηκε προ ολίγου στον πρόεδρο της Βουλής, ο φάκελος του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη που περιλαμβάνειένα αντίγραφο cd της αυθεντικής «λίστας Λαγκάρντ» και αρχεία που αφορούν τα τρία πρόσωπα που δεν περιέχονταν στην αλλοιωμένη λίστα που είχε αποσταλεί αρχικά στη Βουλή.

    Πρόκειται για την Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη, καθώς και τον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (αδελφής της Ελένης Παπακωνσταντίνου), η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

    Στο φάκελο, περιλαμβάνονται επίσης, έξι αντίγραφα από το σύστημα TAXIS σχετιζόμενα με τα ως άνω πρόσωπα, τα πρωτόκολλα και οι εκθέσεις παράδοσης-παραλαβής της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς και δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, μελών της επιτροπής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβε στις 20 Δεκεμβρίου, το cd με τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως με την συμπερίληψη των τριών νέων προσώπων, ο αριθμός των καταθετών που καταγράφεται στη λίστα, ανέρχεται σε 2062.

    Οφάκελος έχει ήδη τεθεί υπόψη των εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες - και να τοποθετηθούν επί του ζητήματος της αλλοίωσης που διαπιστώνεται ότι επισυνέβη, στο περιεχόμενο της λίστας Ελλήνων καταθετών στην ελβετική HSBC, που είχε εγχειριστεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    [07] Υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων στην Αθήνα

    Κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Το φαινόμενο οφείλεται αφενός στις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες, όπως ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασιακή αναστροφή, και αφετέρου στην έντονη χρήση εστιών καύσης που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη βιομάζα.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ, παρατηρήθηκε έντονη οσμή στον περιβάλλοντα αέρα και σημαντική μείωση της ορατότητας. Τα χρονικά αυτά διαστήματα ήταν, από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2012 και το τριήμερο από 25 έως και 27 Δεκεμβρίου 2012, ενώ ενδιάμεσα οι συγκεντρώσεις κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

    Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, το υπουργείο συστήνει στο κοινό τον περιορισμό καύσης βιομάζας (χρήση τζακιών και ξυλόσομπες), εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη.

    [08] Νέα πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank

    Στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να διευρύνουν τον κύκλο των ελεγχομένων προσώπων στα δάνεια της Proton Bank, που εξασφάλισε για εταιρείες συμφερόντων του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσκόμισε στη 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, κατηγορούμενος στην υπόθεση.

    Ο κατηγορούμενος με την αυτόβουλη εμφάνισή του στο ανακριτικό γραφείο φέρεται να έθεσε υπόψη της 2ης ειδικής ανακρίτριας νέα δεδομένα για την πορεία των χρημάτων, αλλά και στοιχεία για νέα πρόσωπα.

    Στην κ. Χατζάκη εμφανίστηκε το μεσημέρι ο εκ των 30 κατηγορουμένων, Κωνσταντίνος Μπαλής, ο οποίος, όπως τόνισε ο συνήγορός του Θέμης Σοφός, παρέδωσε στοιχεία για τη δανειοδότηση των εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

    Ο Κ. Μπαλής, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκεται σε δύο δάνεια, 20 και 70 εκατομμυρίων προς εταιρεία ενδιαφέροντος του προφυλακισμένου επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονόμασε το πρόσωπο που υπέγραψε για τη λήψη των συγκεκριμένων ποσών. Επίσης, φέρεται να αποκάλυψε την εμπλοκή δύο προσώπων, μιας γυναίκας και ενός άντρα, συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη, οι οποίοι δεν είχαν απασχολήσει έως τώρα την ανάκριση.

    [09] 10.815.197 ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας

    Ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, ανήλθε σε 10.815.197 άτομα, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της χώρας. Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

    [10] Ο Μόντι επικεφαλής -αλλά όχι υποψήφιος- ενός μετώπου κεντρώων κομμάτων

    «Το πολιτικό μας μανιφέστο έτυχε ευρείας αποδοχής από τις κεντρώες δυνάμεις. Μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα είμαι επικεφαλής της συμμαχίας αυτής», δήλωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

    «Για την Γερουσία θα παρουσιαστεί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στην βουλή θα έχουμε μια σειρά από συνδυασμούς», διευκρίνισε ο Μόντι. Πρόσθεσε ότι «έθεσε πολύ αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι έγιναν δεκτοί».

    Το ψηφοδέλτιο για τη γερουσία πρόκειται να ονομαστεί ?Ατζέντα Μόντι για την Ιταλία?.

    Ο Μόντι εξήγησε ότι ως ισόβιος γερουσιαστής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο κοινοβούλιο, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα των δυνάμεων που ασπάσθηκαν το πολιτικό του πρόγραμμα προσφέρει λαϊκή νομιμοποίηση και έγκριση της πολιτικής του στράτευσης.

    «Παίζουν ρόλο οι ιδέες, ένας χρόνος διακυβέρνησης και το μέλλον της Ιταλίας», είπε ο Μόντι.

    Για το αν ελπίζει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, απάντησε ότι «δεν είναι τώρα, η στιγμή να γίνουν τέτοιου είδους προβλέψεις για το μέλλον. «Ας περιμένουμε και θα δούμε», είπε, χαρακτηριστικά, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

    Οι δυνάμεις που υιοθέτησαν την ατζέντα Μόντι είναι το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ένωση Κέντρου (UdC), το νεοσυσταθέν κίνημα «Μελλοντική Ιταλία», του προέδρου της Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία του προέδρου της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, όπως και μέλη των καθολικών οργανώσεων εργαζομένων Acli και τεχνοκράτες υπουργοί που συνεργάσθηκαν με τον καθηγητή πρωθυπουργό, τους τελευταίους δώδεκα μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 December 2012 - 19:30:27 UTC