Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταδιακή επιδείνωση του καιρού
  • [02] Καμία παραγραφή ,τιμωρία των ενόχων και άμεση αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τονίζει η Αλ. Παπαρήγα
  • [03] Θανατηφόρο τροχαίο στο Λιθότοπο Ηράκλειας
  • [04] Στο 35% ανέρχεται το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας στη χώρα
  • [05] Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας
  • [06] Συρία: Τα κυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν συνοικία της Χομς

  • [01] Σταδιακή επιδείνωση του καιρού

    Βροχές αλλά και χιόνια από το βράδυ στα ορεινά προβλέπονται, για σήμερα Σάββατο, στην Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά,ενώ ,ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.Ήδη,από νωρίς το πρωί, στα Γρεβενά τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό πρός τη Σαμαρίνα,από το 27ο έως το 54ο χιλιόμετρο. Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας,από το 27ο έως το 45ο χιλιόμετρο,τααυτοκίνητα χρειάζονται, επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών-Περιβολίου,μεταξύ 23ου και 43ου χιλιόμετρου και από Γρεβενά πρός το Μετσόβο, μεταξύ του 25ου και του 40ου χιλιόμετρου.Σε ό,τι αφορά στις περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται, στην επαρχιακή οδό που συνδέει τις δύο πόλεις, μέσω Βιτσίου.

    [02] Καμία παραγραφή ,τιμωρία των ενόχων και άμεση αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τονίζει η Αλ. Παπαρήγα

    «Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ βγάζει ακόμα για μια φορά στην επιφάνεια την σαπίλα του πολιτικού συστήματος αλλά και την συνειδητή προσπάθεια να παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Καμιά παραγραφή, να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να υπάρχει τιμωρία μέσα κι έξω απο την Βουλή»" δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    «Για το συνταγματικό κώλυμα που υπάρχει, δεν μπορεί να περιμένουμε πότε θα γινει αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν μπορεί να υπάρξει παραγραφή ούτε μιας μέρας. Με την έννοια αυτή, θεωρούμε οτι δεν αρκεί η διαδικασία τιμωρίας των σημερινών ενόχων. Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, όταν κάτι βγαίνει στην δημοσιότητα, γιατί τα περισσότερα μένουν κρυφά, να υπάρχει άμεση και αποφασιστική αντίδραση και τιμωρία», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

    [03] Θανατηφόρο τροχαίο στο Λιθότοπο Ηράκλειας

    Τραγικό θάνατο βρήκε 44χρονος οδηγός από την Ηράκλεια Σερρών, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο, που οδηγούσε,ανατράπηκε,με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο 15χρονος γιος του,που επέβαινε στο αυτοκίνητο, με έναν 14χρονο φίλο του. Το δυστύχημα συνέβη στο 5ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Ηράκλειας ? Στρυμονικού, κοντά στο χωριό Λιθότοπος, όταν, για άγνωστους, μέχρι στιγμής λόγους, ο 44χρονος οδηγός του οχήματος,σε μία ελαφρά στροφή,έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε δέντρο. Από τη σφοδρή σύγκρουση το όχημα εξετράπη με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει ακαριαίο θάνατο, ενώ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε, στο γενικό νοσοκομείο των Σερρών, ο 15χρονος γιος του και ελαφρά τραυματισμένος ο 14χρονος ,που επέβαινε στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, από το Γ. Νοσοκομείο των Σερρών,ο 44χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας.

    [04] Στο 35% ανέρχεται το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας στη χώρα

    Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, μέσα σε μια τριετία και σήμερα φθάνει στο 35%, έναντι 29%, το 2011.

    [05] Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας

    Με θετικό μάτι εξετάζεται η παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, που λήγει στο τέλος του χρόνου, επισήμανε σήμερα το πρωι σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Σκαι, ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Θεοχάρης, είπε ότι από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η προθεσμία πάγιας ημερομηνίας καταβολής τελών, που είναι στο τέλος κάθε έτους, για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ώστε να αποφεύγονται οι ουρές.Σημειώνεται ότι περίπου το 60% των πολιτών που έχουν υποχρέωσει να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας είχαν προσέλθει και εξοφλήσει τις οφειλές τους μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, είχαν αποσυρθεί περισσότερες από 70.000 πινακίδες ΙΧ (αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα). Ερωτηθείς κ.Θεοχάρης εάν ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 100.000, είπε ότι καταά πάσα ποθανότητα θα τις προσεγγίσει.

    [06] Συρία: Τα κυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν συνοικία της Χομς

    Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα συνοικία που πολιορκούσε στην πόλη Χομς, η οποία πλήττεται από σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    "Ο στρατός πραγματοποιεί εδώ και πολλές ημέρες επιθέσεις εναντίον της συνοικίας Ντέιρ Μπαλμπέχ, με συνεχείς και επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα οι αντικαθεστωτικοί να αναγκαστούν να αποχωρήσουν", διευκρινίζει η οργάνωση.

    Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και άλλες συνοικίες της Χομς πολιορκούνται, επιδεινώνοντας την ανθρωπιστική κατάσταση στη πόλη αυτή, που ονομάζεται από τους αντικαθεστωτικούς "πρωτεύουσα της επανάστασης" και από τον περασμένο Φεβρουάριο βρίσκεται στο στόχαστρο των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Συνολικά 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο στη Χομς, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.

    Στη βόρεια Συρία, οι μάχες συνεχίζονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάχ, κοντά στο Χαλέπι, ενώ στη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκαν πολλές περιοχές της επαρχίας.

    Επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν, τέλος, και εναντίον περιοχών στη Χάμα και την Ντεράα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 December 2012 - 11:30:23 UTC