Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος "να κερδηθεί η μάχη της ανάπτυξης", επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς
  • [02] Στουρνάρας: "Φέρτε πίσω τα λεφτά"
  • [03] "Η Ελλάδα να βρει συμμάχους στην Ευρώπη"
  • [04] Τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι προκαλούν καρδιακές παθήσεις
  • [05] Τουλάχιστον 19 οι νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Πακιστάν

  • [01] Στόχος "να κερδηθεί η μάχη της ανάπτυξης", επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς

    Στις μάχες που θα πρέπει να κερδίσει η Ελλάδα το 2013 αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην Real News. «Μέχρι πριν από λίγο καιρό η Ελλάδα εμφάνιζε σημάδια διάλυσης στο εσωτερικό, ενώ δεν την εμπιστευόταν κανείς στο εξωτερικό» τονίζει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως σήμερα όλα αυτά έχουν αλλάξει καθώς μέσα στη χώρα αρχίζει να ξαναγεννιέται η ελπίδα, ενώ στο εξωτερικό η αξιοπιστία έχει αποκατασταθεί. Για τον Αντώνη Σαμαρά το ζητούμενο πλέον είναι να κερδηθεί «η μάχη της ανάπτυξης, η μάχη της κοινωνικής συνοχής, η μάχη της ανταγωνιστικότητας, η μάχη της ασφάλειας, η μάχη της δικαιοσύνης».

    Σε άρθρο του στον Τύπο της Κυριακής, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι τερματίζεται "η ασυλία των επωνύμων και η ατιμωρησία των ισχυρών".

    [02] Στουρνάρας: "Φέρτε πίσω τα λεφτά"

    Μήνυμα σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω και να μην περιμένουν "αμνήστευση", απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». «Τώρα που οι συνθήκες έχουν ομαλοποιηθεί θα πρέπει όσοι απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες να τις επιστρέψουν. Αυτό δεν θα είναι μόνο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, αλλά θα ωφελήσει και τους ίδιους», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει ότι «από το 2013 θα έχουμε περιουσιολόγιο για όλους». Αποκλείει πάντως οποιαδήποτε μορφής φορολογική αμνηστία για να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό.Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του 2013 είναι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και των άλλων δύο πολιτικών αρχηγών και η επίσπευση όλων των απαραίτητων αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία. «Το γεγονός ότι εξοβελίσαμε τον κίνδυνο της επιστροφής στη δραχμή δεν σημαίνει ότι τελείωσε η εθνική μας προσπάθεια. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας μας να θέσουμε σε λειτουργία το νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην επιχειρηματικότητα και θα εξασφαλίσει αύξηση της απασχόλησης», προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του. Ερωτώμενος για την ανεργία των νέων, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «η οικονομία είναι ακόμη και αυτή τη στιγμή γεμάτη περιχαρακωμένες νησίδες προνομιούχων που κρατούν τις πόρτες των επαγγελμάτων τους κλειστές στους νεότερους».

    [03] "Η Ελλάδα να βρει συμμάχους στην Ευρώπη"

    Εξαιρετικά σκοτεινό, βλέπει το μέλλον της Ελλάδας ο πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας, εκτός αν, όπως γράφει στη Real News, θέσει από μόνη της, ανοιχτά και δημόσια το ζήτημα ότι «η πολιτική των σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών που έχει επιβληθεί μέσω των μνημονίων προκαλεί έναν φαύλο κύκλο ανεξέλεγκτης ύφεσης που θα τελειώσει μόνο με κοινωνική καταστροφή και άτακτη χρεοκοπία». Ο κύριος. Τσίπρας τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει «να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση συμμαχιών και σχεδίου για πανευρωπαϊκή διέξοδο από την κρίση χρέους, με όρθιες τις κοινωνίες».

    [04] Τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι προκαλούν καρδιακές παθήσεις

    Τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι απειλούν την καρδιά! Αυτό προκύπτει από έρευνα του Αυστραλιανού Ιδρύματος για τις Καρδιακές Παθήσεις.Σύμφωνα με την έρευνα αυτή τα ποσοστά των ανδρών, που παρουσιάζουν καρδιακές παθήσεις ή πεθαίνουν από καρδιά,τριπλασιάζονται, όταν αγωνίζεται η ομάδα τους και μάλιστα σε ντέρμπι!

    Ο Δρ Ρόμπερτ Γκρένφελ κάλεσε όλους τους άνδρες, άνω των 45 ετών, να κάνουν καρδιακό τεστ λέγοντας ότι το ίδρυμα έχει μια υπηρεσία,που κάνει δωρεάν αξιολόγηση σε όλους, έτσι ώστε να ξέρουν να κινδυνεύουν από καρδιακή πάθηση.Η υπηρεσία αυτή συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τη χοληστερίνη τους, την πίεσή τους, το ζάχαρο,αλλά και αν είναι καπνιστές ή όχι, μπορεί να προβλέψει ποιες είναι οι πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα στην επόμενη πενταετία.

    [05] Τουλάχιστον 19 οι νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 19 σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην επαρχία Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών. Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν με τηλεχειριστήριο τη στιγμή που τα τρία λεωφορεία περνούσαν από δρόμο της περιοχής Μαστούνγκ, τριάντα χιλιόμετρα από την Κουέτα πρωτεύουσα της επαρχίας.

    "Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν. Όλα τα θύματα ήταν σιίτες", δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της επαρχία.

    Περίπου 180 σιίτες προσκυνητές επέβαιναν σε τρία λεωφορεία με προορισμό το γειτονικό Ιράν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 December 2012 - 9:30:23 UTC