Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε χαμηλά επίπεδα η εμπορική κίνηση την τελευταία Κυριακή του χρόνου
  • [02] Σε πιθανό ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία Μπερλουσκόνι - Λέγκας του Βορρά
  • [03] Γ. Καμίνης: "Το ζητούμενο είναι να καρποφορήσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού"
  • [04] Τους όρους και τις προυποθέσεις για την συμμετοχή στον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο, ανακοίνωσε το ΚΚΕ

  • [01] Σε χαμηλά επίπεδα η εμπορική κίνηση την τελευταία Κυριακή του χρόνου

    Aνοικτά είναι τα εμπορικά καταστήματα παρά την απεργία,που εξήγγειλαν οι εμποροϋπάλληλοι, για σήμερα Κυριακή. Ωστόσο, όπως σχολιάζουν οι ίδιοι οι έμποροι, η υποτονική αγοραστική κίνηση και όχι η απεργία των εργαζομένων είναι το στοιχείο που τους απασχολεί περισσότερο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, η αγορά κινείται σε ρυθμούς πολύ χαμηλότερους της προηγούμενης Κυριακής,που επίσης ήταν ανοικτά τα καταστήματα, ενώ η συνομοσπονδία έχει τοποθετήσει συνεργεία της σε διάφορους εμπορικούς δρόμους, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία, για το πως κινήθηκε ο τζίρος όλες τις ημέρες των εορτών και ποιές ήταν οι μέρες εκείνες, που διάλεξαν οι καταναλωτές για τις αγορές τους και τα στοιχεία αυτά, μετά την επεξεργασία τους, θα αποσταλούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο του διαλόγου, που έχει ανοίξει, για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

    «Ο καιρός ήταν το κερασάκι στην τούρτα...», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι ,η κίνηση στην αγορά διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του σχετικά με την πορεία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, η μείωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, σε σχέση με πέρσι, διαμορφώθηκε γύρω στο 15% - 20% σε όλη τη χώρα.

    Σύμφωνα με τις αποφάσεις των εμπορικών συλλόγων για το εορταστικό ωράριο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, σήμερα Κυριακή έως τις 6 το απόγευμα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά.

    Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά, και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

    Την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά και από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας.

    [02] Σε πιθανό ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία Μπερλουσκόνι - Λέγκας του Βορρά

    Η προσπάθειες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για σύναψη εκλογικής συμμαχίας με την Λέγκα του Βορρά, δείχνουν να οδηγούνται σε αδιέξοδο.Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος, ο επικεφαλής της Λέγκα, Ρομπέρτο Μαρόνι, δεν είναι διατεθειμένος να εγγυηθεί πανιταλική υποστήριξη στον μπερλουσκονικό «Λαό της Ελευθερίας», έστω και αν ο «Καβαλιέρε» αποφασίσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μαρόνι για την θέση του περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.«Είναι δυο ξεχωριστές υποθέσεις, που δεν πρέπει να συνδέονται», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.«Ελπίζουμε να υπάρξουν ακόμη κάποια περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά, όπως και να έχει το θέμα, εμείς θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τις εκλογές ακόμη και αν κατέβουμε μόνοι, χωρίς κανένα σύμμαχο, στην πολιτική αρένα», απαντά ο Μπερλουσκόνι.Στην πραγματικότητα, όμως, αν ο «Λαός της Ελευθερίας» δεν πετύχει στρατηγική συμφωνία με την Λέγκα, έχει ελάχιστες πιθανότητες να υπερισχύσει στον ιταλικό Βορρά. Κάτι που, αυτόματα σημαίνει, ότι διευκολύνεται ,μετεκλογικά, η σύσταση κεντροαριστερής κυβέρνησης, με ενδεχόμενη συνεργασία του Δημοκρατικού Κόμματος και των κεντρώων δυνάμεων που υιοθέτησαν την «ατζέντα Μόντι».

    [03] Γ. Καμίνης: "Το ζητούμενο είναι να καρποφορήσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού"

    Το ζητούμενο είναι να καρποφορήσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού και η κυβέρνηση συνεργασίας να κινηθεί σε άξονες ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου. Ο κ. Καμίνης τονίζει ότι, για τον χρόνο που φεύγει, το πιο σημαντικό, για την Ελλάδα,είναι η εξασφάλιση της θέσης της στο ευρώ.

    [04] Τους όρους και τις προυποθέσεις για την συμμετοχή στον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο, ανακοίνωσε το ΚΚΕ

    Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στον δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, δημοσιεύονται στον σημερινό "Ριζοσπάστη".

    Πιο συγκεκριμένα, ο προσυνεδριακός διάλογος αφορά στις Θέσεις της ΚΕ του κόμματος για το 19ο Συνέδριο και το Σχέδιο Καταστατικού του ΚΚΕ που προτείνει η ΚΕ.

    Τα κείμενα Διαλόγου θα δημοσιευθούν στον "Ριζοσπάστη" και την "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" (ΚΟΜΕΠ). Η Επιτροπή Διαλόγου θα παραλαμβάνει κείμενα για τις Θέσεις και το Καταστατικό, για δημοσίευση στον "Ριζοσπάστη", μέχρι τις 15 Μαρτίου 2013. Επίσης θα παραλαμβάνει κείμενα μόνο για τις Θέσεις για δημοσίευση στην ΚΟΜΕΠ, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013. Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στο διάλογο, μπορεί να στείλει ένα σημείωμα για τις Θέσεις, εναλλακτικά για δημοσίευση στον "Ριζοσπάστη" ήστην ΚΟΜΕΠ και ένα κείμενο για το Καταστατικό μόνο στον "Ριζοσπάστη".

    Τα κείμενα μπορούν να στέλνονται:α) Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: dialogos19@kke.gr, με ένδειξη "Για την Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου".β) Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Κεντρική Επιτροπή ΚΚΕ, Λεωφόρος Ηρακλείου 145, Τ.Κ. 14231 και να έχουν την ένδειξη: "Για την Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου".γ) Μέσω των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.Στις περιπτώσεις αποστολής ταχυδρομικώς ή μέσω Οργανώσεων του ΚΚΕ, οι συμμετέχοντες παρακαλούνται εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να αποστέίλουν το κείμενό τους και σε ηλεκτρονική μορφή.Τέλος, οι συμμετέχοντες στο Διάλογο μπορούν να απευθύνονται στην Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.2592.425.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 December 2012 - 13:30:22 UTC