Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραδοσιακοί γάμοι και ... καρναβάλια
  • [02] "Πιο δύσκολο" οικονομικό περιβάλλον το 2013
  • [03] Τέλος στην έντυπη έκδοση του Newsweek
  • [04] Θανάσιμος τραυματισμός 7χρονου που παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο
  • [05] Πολλές δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών
  • [06] Τουλάχιστον 10 νεκροί και 46 τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [07] Μένει ο Ιμπραΐμ Σισοκό στον Παναθηναϊκό
  • [08] Ρεκόρ στην παγίδευση κροκοδείλων στην Αυστραλία
  • [09] Συνομιλίες Άγκυρας - Οτσαλάν για αφοπλισμό του ΡΚΚ, σύμφωνα με την "Χουριέτ"

  • [01] Παραδοσιακοί γάμοι και ... καρναβάλια

    Προσκλητήρια δεν υπάρχουν, όμως όλοι γνωρίζουν ότι ο γάμος θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία και παραπέμπει στο τέλος της μέχρι τώρα μοναχικής πορείας ενός νέου και μιας νέας και την αρχή της κοινής τους ζωής με πολλές ελπίδες και προσδοκίες. Οι προετοιμασίες γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς και βρίσκουν τη νύφη να ετοιμάζει τη φορεσιά της και τον γαμπρό και τους φίλους του να ξεσκονίζουν τις ...προβιές τους. Εκείνοι, άλλωστε, πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα, για να προστατέψουν το "κορίτσι" από αυτούς που θέλουν να το κλέψουν. Για να τρομάξουν τους "κακούς" θα φορέσουν στο πρόσωπο φασόλια για δόντια και πιπεριές για κέρατα και θα ξεχυθούν στους δρόμους, ξορκίζοντας την απειλή.

    Προσκεκλημένοι αυτού του ιδιόμορφου γάμου που θα γίνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο "χωριό του Άη Βασίλη" στην κεντρική πλατεία της Σιταριάς Φλώρινας είναι όλοι όσοι επιθυμούν να "ξεφύγουν" για λίγο από την πραγματικότητα, να φέρουν πάλι στο μυαλό τους παιδικές μνήμες από κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μεταμφιέσεις αλλά και να γευτούν όσα θα τους προσφέρει γενναιόδωρα η τοπική κοινωνία: τσιγαρίδες, κρασί και παραδοσιακή φασολάδα Πρεσπών.

    Οι παραπάνω εκδηλώσεις, με τη γνωστή σε πολλούς ονομασία "Μπαμπάρια", που θα αναβιώσουν και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, θα ανοίξουν σε λίγες μέρες τον κύκλο των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν τα Ραγκουτσάρια, τα πρωτοχρονιάτικα καρναβάλια της δυτικής Μακεδονίας αλλά και τις παραλλαγές τους: τα Μπουμπουσάρια, άλλη μια γιορτή μεταμφιέσεων στη Σιάτιστα και τους Μωμόγερους στο Κιλκίς και τα Αλωνάκια Κοζάνης. Τις εκδηλώσεις θα "συμπληρώσουν" η Σούρβα στην Καστοριά, οι Φωταροί στο Παλαιόκαστρο του Πολυγύρου, τα έθιμα της Καμήλας και της νύφης στη Γαλάτιστα, οι Αράπηδες στη Νικήσιανη Καβάλας και τα Τζαμαλάρια στην Άρνισσα Πέλλας. Ξεχωριστό τόνο στο τοπίο των χειμωνιάτικων εκδηλώσεων και εθίμων θα δώσει και ο προστάτης των χιονοδρόμων Άγιος Σεραφείμ, ανήμερα της γιορτής του οποίου, στις 3 Ιανουαρίου, θα τελεστεί θεία λειτουργία στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου.

    Πιο συγκεκριμένα, την ίδια μέρα με τον γάμο στη Σιταριά της Φλώρινας, παραμονή αλλά και ανήμερα Πρωτοχρονιάς οι μεταμφιεσμένοι Μωμόγεροι θα αναβιώσουν στα Αλωνάκια Κοζάνης. Επίσης την 1η Ιανουαρίου στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το θεατρικό δρώμενο "Τα Μωμοέρα" στον Άγιο Μάρκο του Κιλκίς, μπροστά από το καφενείο "Νέα Λαραχανή". Και αν ακόμη μερικοί είναι επιφυλακτικοί σε τέτοιες εξορμήσεις, ο Δήμος Βοϊου Κοζάνης γνωστοποιεί ότι οι παρέες των Μπουμπουσαριών που θα συμμετέχουν στην παρέλαση ανήμερα των Θεοφανίων, θα βραβευτούν από το Δήμο και από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου με ανάλογα χρηματικά ποσά. Αρκεί, βέβαια, όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή τηλεφωνώντας στον δήμο.

    Προπομπός των πρωτοχρονιάτικων καρναβαλιών θα είναι στις περιοχές της Καστοριάς τα "μπουλούκια", οι ομάδες των μεταμφιεσμένων, που θα διοργανωθούν την 1η Ιανουαρίου στην Κορησό, την Κλεισούρα και τη Λιθιά. Παρελάσεις θα γίνουν στις 2 Ιανουαρίου στην Κορησό, τη Λιθιά και το Μαυροχώρι, ενώ στις 5 Ιανουαρίου ξεκινά το κατ' εξοχήν καρναβάλι, τα Ραγκουτσάρια από το δημαρχείο της Καστοριάς. Όλες αυτές τις μέρες, τα παιδιά θα "κουβαλούν" μαζί τους τη σούρβα, το χλωρό κλαδί κρανιάς που θα στολίσουν με πολύχρωμες κλωστές και την ημέρα των Θεοφανίων, ο Άγιος Βασίλης θα τους μοιράσει δώρα. Τα "μπουλούκια" θα "ξεχυθούν" και πάλι στους δρόμους με ζωντανή μουσική από λαϊκές ορχήστρες σε καστοριανούς ρυθμούς και την Τρίτη 8 Ιανουαρίου το έθιμο θα κορυφωθεί με την παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως. Εξάλλου, τα Ραγκουτσάρια στο Άργος Ορεστικό θα αρχίσουν το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιανουαρίου.

    Για όσους, άλλωστε, βρίσκονται πιο κοντά στη Χαλκιδική, ευκαιρία για διασκέδαση θα προσφέρει το δρώμενο των Φωταρών στις 6 Ιανουαρίου στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Πολυγύρου. "Σήκου παππά και δέσποτα, σήκου κι μη κοιμάσι, σήκου να πας στην εκκλησιά να ψάλεις να διαβάσεις" λέει η ευχή από το έθιμο που προστάζει τους καλαντιστές να πουν παντού τα κάλαντα των φώτων. Μαζί με τραγούδια και δρώμενα, οι τοπικοί σύλλογοι θα προσφέρουν επίσης χωριάτικο λουκάνικο και κρασί και θα στήσουν χορό στην πλατεία του χωριού.

    Λίγο μακρύτερα, στη Γαλάτιστα, θα αναβιώσει το έθιμο της Καμήλας και της Νύφης στις 6 και 7 Ιανουαρίου. Το έθιμο έχει τις ρίζες του στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και βασίζεται στο γεγονός της αρπαγής μιας πολύ όμορφης κοπέλας, της Μανιώς από τον Αγά του χωριού, με σκοπό να την κλείσει στο χαρέμι του. Τα παλικάρια, με επικεφαλής τον αγαπημένο της, αποφασίζουν να πάρουν πίσω την κοπέλα και να τελέσουν τον γάμο. Σοφίζονται, έτσι, το τέχνασμα της Καμήλας, κάτι παρόμοιο με τον Δούρειο Ίππο, για να σώσουν τελικά τον γάμο. Την ημέρα των Θεοφανίων θα κατασκευαστεί το ομοίωμα της Καμήλας ενώ η αναπαράσταση του γάμου θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου.

    Τις εκδηλώσεις της εποχής "κλείνουν" οι Αράπηδες της Καβάλας και της Δράμας, που ντυμένοι με προβιές και κουδούνια ξορκίζουν το κακό και φέρνουν το αισιόδοξο μήνυμα της ζωής, αλλά και τα "τζαμαλάρια" της Πέλλας που παραπέμπουν και πάλι σε παραδοσιακό γάμο, στον οποίο το "μπουμπάρι" το ζιζάνιο, μπαίνει ανάμεσα στους νεόνυμφους και τους παρενοχλεί.

    [02] "Πιο δύσκολο" οικονομικό περιβάλλον το 2013

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί τους συμπατριώτες της πως το οικονομικό περιβάλλον θα είναι "πιο δύσκολο" το 2013 απ΄ό,τι το 2012, καλώντας τους να δείξουν "υπομονή" και "κουράγιο" στο διάγγελμά της για το νέο έτος.

    "Το οικονομικό περιβάλλον δεν θα είναι πιο εύκολο αλλά πιο δύσκολο το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά αντίθετα να μας παρακινεί", δηλώνει η Μέρκελ στην ομιλία της που αναμένεται να μεταδοθεί από την τηλεόραση σήμερα τοβράδυ.

    Επικαλούμενη την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, η επικεφαλής της πιο ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομίας έκανε έκκληση για υπομονή στο διάγγελμα αυτό, το κείμενο της οποίας διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Κυριακής.

    "Οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίσαμε (στην Ευρώπη) αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα. Αλλά έχουμε ακόμα ανάγκη από πολλή υπομονή. Η κρίση βρίσκεται ακόμα μακριά από το να έχει ξεπεραστεί", εκτίμησε η καγκελάριος, σύμφωνα με το κείμενο που διένειμε η υπηρεσία τύπου του γραφείου της.

    Αν και οι Γερμανία επωφελείται από έναν καλύτερο συνδυασμό οικονομικών περιστάσεων απ' ό,τι η πλειονότητα των ευρωπαίων εταίρων της, η οικονομία της έχει επιβραδυνθεί καθ΄όλη τη διάρκεια του 2012. Έτσι η χώρα έχει καταγράψει μια αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο έπειτα από αύξηση 0,3% το δεύτερο τρίμηνο και 0,5% το πρώτο.

    Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν μια υποχώρηση του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με την Bundesbank, η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και σε μία σύντομη ύφεση. Η γερμανική κεντρική τράπεζα προβλέπει εξάλλου σχεδόν στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας το 2013 με μία άνοδο του ΑΕΠ μόνο κατά 0,4%.

    [03] Τέλος στην έντυπη έκδοση του Newsweek

    Το περιοδικό Newsweek θα σταματήσει από αύριο να εκδίδεται ύστερα από περίπου 80 χρόνια και το τελευταίο του τεύχος με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου θα φιλοξενεί στο εξώφυλλό του μία ολοσέλιδη μαυρόασπρη φωτογραφία από τα παλαιά, κεντρικά γραφεία του περιοδικού στο Μανχάταν υπό τον τίτλο "Τελευταίο Τεύχος".

    Το έγκριτο περιοδικό ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει την έκδοσή του στις 18 Οκτωβρίου ύστερα από πληροφορίες ότι η εταιρεία χάνει εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

    Κάποτε υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σε κυκλοφορία περιοδικά στις ΗΠΑ και παρείχε εβδομαδιαία ειδησεογραφική ανάλυση σε γενιές αμερικανών. Ωστόσο, από το 2005 η κυκλοφορία του μειώθηκε σχεδόν κατά το ήμισυ, στο 1,5 εκατομμύριο τεύχη, και οι διαφημίσεις μειώθηκαν κατά 80%.

    Το περιοδικό πλέον θα κυκλοφορεί παγκοσμίως σε ψηφιακή μορφή με τον τίτλο Newsweek Global.

    Το Newsweek Global θα έχει κόστος συνδρομής περίπου 25 δολάρια ετησίως ή πέντε δολάρια για κάθε αντίτυπο.

    Θα διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή τόσο για ταμπλέτες όσο και στο διαδίκτυο, ενώ μέρος του περιεχομένου του θα είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα The Daily Beast.

    Η διευθύντρια του περιοδικού, Τίνα Μπράουν, είναι και διευθύντρια της Daily Beast, που ανήκει στην εταιρεία IAC/Interactive Corporation.

    Επί του παρόντος η κοινή επιχείρηση προσελκύει 19 εκατομμύρια διαδικτυακούς επισκέπτες κάθε μήνα, αλλά η εταιρεία εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να στρέφονται στις ψηφιακές συσκευές.

    "Αλλάζουμε το Newsweek, δεν το αποχαιρετούμε", έγραψε η Μπράουν.

    "Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο Newsweek και στη δημοσιογραφία που εκπροσωπεί. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την ποιότητα του προϊόντος ή τη δημοσιογραφία, η οποία είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ...", πρόσθεσε η ίδια.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Θανάσιμος τραυματισμός 7χρονου που παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο

    Επτάχρονο αγόράκι παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

    Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες στις 6 το απόγευμα στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης.

    Το άτυχο αγοράκι εκινείτο πεζό, όταν, υπό συνθήκες που ερευνώνται, παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος. Ο 7χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, βυθίζοντας στο πένθος την μικρή κοινωνία της Γέφυρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 34χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που με προφορική εντολή τον άφησε ελεύθερο.

    [05] Πολλές δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

    Στα 12,07 δισ. ευρώ ανήλθαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο το ενδεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριος 2012 έναντι 11,025 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τη νέα ρύθμιση για την εξόφληση των οφελών αυτών σε μεγάλο αριθμό δόσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξόφλησή τους από τους οφειλέτες τους μεταξύ των οποίων είναι και φορολογούμενοι που αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.

    Η ρύθμιση θα αφορά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που αυτήν τη στιγμή ξεπερνούν τα 55 δισ. ευρώ.

    Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ακόμη ότι από την αρχή του έτους και μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί συνολικά 5.209.981 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ από επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Τελικά υποβλήθηκαν 4.057.013 δηλώσεις γεγονός που δείχνει ότι 1.135.662 επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ.

    [06] Τουλάχιστον 10 νεκροί και 46 τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν σήμερα από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Επτά μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν από εκρήξεις κοντά στο σπίτι τους στην πόλη Μουσαγιάμπ, νότια της Βαγδάτης.

    Βόμβες εξερράγησαν επίσης στη Χίλα και το Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] Μένει ο Ιμπραΐμ Σισοκό στον Παναθηναϊκό

    Εκτός αποστολής της Ακτής Ελεφαντοστού από το επερχόμενο Κόπα Αφρικα έμεινε ο Ιμπραΐμ Σισοκό, κάτι που σημαίνει πως θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά της υπηρεσίες του στον Παναθηναϊκό.

    Ο Ιβοριανός μέσος είχε κληθεί στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, ωστόσο, «κόπηκε» από την τελική 23άδα που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σαμπρί Λαμουσί.

    Η είδηση χαροποίησε ιδιαίτερα τον προπονητή των «πρασίνων», Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στη συνέχεια έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας στη διάρκεια της σεζόν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του προσεχούς Σαββάτου με τον Λεβαδειακό, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

    [08] Ρεκόρ στην παγίδευση κροκοδείλων στην Αυστραλία

    Ρεκόρ σημείωσαν φέτος στην παγίδευση κροκοδείλων, οι αρχές της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας. Εκτιμάται πως μόνο στο λιμάνι του Ντάργουϊν, μιας πόλης όπου ζουν και πολλές χιλιάδες Έλληνες, «συνελήφθησαν» 215 κροκόδειλοι φέτος και μάλιστα ένας απ' αυτούς ήταν κοντά στα πέντε μέτρα!

    Οι αρχές λένε πως λόγω των πυκνών βροχοπτώσεων αυξήθηκε ο αριθμός των κροκόδειλων της περιοχής οι οποίοι μπορούν να εντοπιστούν σχεδόν παντού. Σε ποτάμια, λίμνες, σε κάποιες παραλίες αλλά και σε μερικούς υπονόμους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις βρέθηκαν και σε πισίνες!

    Οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες και να μην θέτουν τους εαυτούς τους στον κίνδυνο μιας επίθεσης από κροκόδειλο, λένε οι αρχές.

    [09] Συνομιλίες Άγκυρας - Οτσαλάν για αφοπλισμό του ΡΚΚ, σύμφωνα με την "Χουριέτ"

    Αξιωματούχοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έχουν συζητήσει την προοπτική αφοπλισμού των κούρδων ανταρτών με τον φυλακισμένο ηγέτη τους και με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

    Η Τουρκία ξεκίνησε τις συνομιλίες με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν τους τελευταίους μήνες με στόχο να τερματίσουν την απεργία πείνας τα φυλακισμένα μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), ενώ ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι οι συνομιλίες αυτές συνεχίζονται.

    Οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών MIT συναντήθηκαν με τον Οτσαλάν στις 23 Δεκεμβρίου με τον οποίο είχαν συνομιλίες για τέσσερις ώρες με στόχο την έκδοση διακήρυξης για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης τους πρώτους μήνες του 2013, έγραψε η Χουριέτ.

    "Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν ο αφοπλισμός της οργάνωσης", αναφέρει η εφημερίδα χωρίς να επικαλείται τις πηγές της.

    "Αν επιτευχθεί ο στόχος, το PKK που έχει παγώσει τις επιχειρήσεις του εξαιτίας των δεινών καιρικών συνθηκών, θα αφοπλιστεί την άνοιξη", σημειώνει το δημοσίευμα.

    Ο Οτσαλάν φέρεται να είπε ότι πρέπει να έρθει σε απευθείας επαφή με το PKK και να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής του.

    Eπιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 December 2012 - 9:30:25 UTC