Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΑΜΠΕ σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά
  • [02] Πρωτοχρονιά χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό
  • [03] Η υφήλιος καλωσορίζει το 2013
  • [04] Συνολικά 132 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος το 2012

  • [01] Το ΑΜΠΕ σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

    Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

    Ευτυχισμένο το 2013.

    [02] Πρωτοχρονιά χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό

    Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου την Πρωτοχρονιά, καθώς το σωματείο των ηλεκτροδηγών και εργαζομένων αποφάσισε να «αργήσει» την μέρα του νέου έτους.

    Οι εργαζόμενοι στην κίνηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑΣΥ) αντιδρούν στην, χωρίς εξαιρέσεις, ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνουν ότι η παροχή συγκοινωνιακού έργου δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιείται σε καθεστώς, όπως αυτό του στενού δημόσιου τομέα.

    Για πρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλεφωνικό κέντρο 185 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr)

    [03] Η υφήλιος καλωσορίζει το 2013

    Τα νησιά στο νότιο Ειρηνικό, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, ήδη υποδέχθηκαν την έλευση του 2013, στο οποίο το 2012 καταλίπει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και την πολύ αιματηρή συριακή κρίση : η μεσολαβητική προσπάθεια από τη διεθνή κοινότητα καθυστερεί να καρποφορήσει, την ώρα που καθημερινά 100 άνθρωποι σκοτώνονται στη Συρία.

    Και οι Φιλιππίνες είναι έτοιμες να γιορτάσουν την αλλαγή έτους, στη σκιά όμως του καταστροφικού περάσματος του τυφώνα Μπόφα, που προκάλεσε περίπου χίλιους θανάτους. Το πέρασμα στο νέο ημερολογιακό έτος επισκιάζει στην Ινδία ο ομαδικός βιασμός της φοιτήτριας, που πέθανε νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη.

    Επίσης στο Καράκας (Βενεζουέλα) η έλευση του νέου έτους δεν θα γιορταστεί όπως συνήθως με πολλά πυροτεχνήματα καθώς σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν "στην Κούβα, η γενική κατάσταση υγείας του εγχειρισμένου προέδρου Ούγο Τσάβες επιδεινώθηκε".

    Στο Ντουμπάι θα φωτιστεί ο υψηλότερος ουρανοξύστης του πλανήτη, (Μπουργκ Χαλιφα"), υπό τους ήχους υπαίθριας συναυλίας που θα δώσει η Φιλαρμονική συμφωνική ορχήστρα της Πράγας. Στην Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα δουν το φαντασμαγορικό θέαμα των 16 λεπτών συνεχών πυρoτεχνημάτων.

    [04] Συνολικά 132 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος το 2012

    Το 2012 ήταν μια μαύρη χρονιά για τους δημοσιογράφους, καθώς 132 σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος, αριθμός-ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IIP) με έδρα τη Βιένη.Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών δημοσιογράφων από τότε που το IIP έχει ξεκινήσει να καταγράφει συστηματικά τους βίαιους θανάτους δημοσιογράφων, δηλαδή από το 1997», αναφέρει το Ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του.

    «Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2009 με 110 νεκρούς δημοσιογράφους, εκ των οποίων 32 στη διαβόητη σφαγή του Μαγκιντανάο στις Φιλιππίνες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Το 2011, 102 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του ρεπορτάζ.

    Σύμφωνα με την διευθύντριά του IIP Άλισον Μπέθελ-ΜακΚένζι, «είναι απλώς απίστευτο ότι τόσοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2012».

    Εξάλλου, «οι παραδοσιακά πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους είναι κυρίως το Πακιστάν, η Σομαλία, οι Φιλιππίνες, η Ονδούρα, το Μεξικό και η Βραζιλίας», ενώ «μόνο στη Συρία 31 δημοσιογράφοι και 8 πληροφοριοδότες σκοτώθηκαν» στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και του στρατού του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Στη δεύτερη θέση των πιο επικίνδυνων χωρών για τους δημοσιογράφους βρίσκεται για το 2012 η Σομαλία, όπου σκοτώθηκαν 16 δημοσιογράφοι.

    Μεταξύ των άλλων χωρών που αποδείχθηκαν επικίνδυνες για τους δημοσιογράφους περιλαμβάνονται το Πακιστάν (8 νεκροί), η Βραζιλία (5 νεκροί), η Κολομβία και η Ονδούρα (τρεις νεκροί σε κάθε μία από τις χώρες) και το Μεξικό (7 νεκροί).

    Όσον αφορά τους περιορισμούς και τα εμπόδια στην ελευθέρια του Τύπου το IIP καταγγέλλει, σε διαφορετικό βαθμό, τις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Κούβα, τον Ισημερινό, την Κίνα, το Νεπάλ, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τη Λευκορωσία, τη Βρετανία, την Ελλάδα και τη Ρωσία.

    Η Τουρκία αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με περίπου 70 φυλακισμένους δημοσιογράφους, «παγκόσμιο ρεκόρ», σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

    Στις 18 Δεκεμβρίου οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) και η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) είχαν ανακοινώσει διαφορετικούς απολογισμούς για το 2012: 88 δημοσιογράφοι νεκροί, σύμφωνα με τους RSF και 67, σύμφωνα με την CPJ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 December 2012 - 21:30:23 UTC