Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περικοπές 5-6 δισεκ. ευρώ προετοιμάζει ο Σόιμπλε
  • [02] Νέες ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook
  • [03] Γαλλία: Στάση πληρωμών πρόκειται να κηρύξουν τα Virgin Stores

  • [01] Περικοπές 5-6 δισεκ. ευρώ προετοιμάζει ο Σόιμπλε

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλβγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζει νέα περικοπή δαπανών ύψους πέντε με έξι δισεκ. ευρώ προκειμένου να μηδενισθεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα το 2014, επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Ράινισε Ποστ, που επικαλείται πηγές του ίδιου υπουργείου.

    Στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος CDU, που επικαλείται η εφημερίδα, επιβεβαίωσε τα σχέδια αυτά. «Εάν θέλουμε να επιτύχουμε το 2014 ένα μηδενικό διαρθρωτικό έλλειμμα, θα πρέπει να καλύψουμε μία τρύπα περίπου πέντε δισεκ. ευρώ. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει εφικτό παρά μόνον μέσω νέων μειώσεων στις δαπάνες», υποστήριξε μιλώντας στη Ράινισε Ποστ ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στην Μπούντεσταγκ.

    Οι συνομιλίες για τη μείωση στις δαπάνες εμπλέκουν όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [02] Νέες ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook

    Το κοινωνικό δίκτυο Facebook προχωρά στην αναβάθμιση των ρυθμίσεων απορρήτου χρηστών, σύμφωνα με το BBC. Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέψουν στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των πληροφοριών, δεδομένων και φωτογραφιών που "ανεβάζουν" στο διαδίκτυο.

    Η αναβάθμιση περιλαμβάνει νέες συντομεύσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας, πιο αναλυτικές πληροφορίες για το πού θα εμφανίζονται τα δεδομένα που «ανεβάζουν» στο διαδίκτυο οι χρήστες, καθώς και νέους τρόπους απομάκρυνσης των «ετικετών» που προσδιορίζουν ποιος χρήστης απεικονίζεται σε κάθε φωτογραφία.

    Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αποτελούν κομμάτι της προσπάθειας που επιχειρεί, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν καλύτερα το περιεχόμενό τους. «Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε έκπληξη στους χρήστες. Επιθυμούμε όλοι να καταλάβουν ότι μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το περιεχόμενό τους. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας» τόνισε η Έριν Έγκαν, υπεύθυνη προσωπικών δεδομένων του κοινωνικού δικτύου.

    Από την άλλη, ειδικοί επισημαίνουν ότι το ηλεκτρονικό «συμμάζεμα» του Facebook συνδέεται άμεσα με την επικείμενη έκδοση μηχανής αναζήτησης από το κοινωνικό δίκτυο.

    [03] Γαλλία: Στάση πληρωμών πρόκειται να κηρύξουν τα Virgin Stores

    Τα μεγάλα καταστήματα Virgin, που απασχολούν 1.000 υπαλλήλους στη Γαλλία, πρόκειται να κηρύξουν στάση πληρωμών, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της διεύθυνσής τους.

    Η διεύθυνση των Virgin Stores συνεκάλεσε για τις 7 Ιανουαρίου έκτακτη συνέλευση της επιχείρησης, «της οποίας κεντρικό θέμα θα είναι το σχέδιο κήρυξής της σε στάση πληρωμών», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία ελέγχεται από το γαλλικό επενδυτικό κεφάλαιο Butler Capital Partners (BCP).

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 January 2013 - 9:30:22 UTC