Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση στον Κωνστ. Μητσοτάκη
  • [02] Η Γαλλία σκληραίνει τη στάση της στους "φορολογικούς μετανάστες"
  • [03] Γ. Παπακωνσταντίνου: "Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ"
  • [04] Σε επέμβαση αφαίρεσης χολής θα υποβληθεί ο Κώστας Τζαβάρας

  • [01] Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση στον Κωνστ. Μητσοτάκη

    Ικανοποιητική κρίνεται η κατάσταση της υγείας του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υπεβλήθη σήμερα το πρωί για την αποκατάσταση του κατάγματος του αριστερού ισχίου.

    Το ατύχημα συνέβη πριν από τρεις ημέρες στα Χανιά και ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία» όπου και έγινε η επέμβαση.

    [02] Η Γαλλία σκληραίνει τη στάση της στους "φορολογικούς μετανάστες"

    Η Γαλλία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους ?φορολογικούς μετανάστες? της στην Ελβετία, εκδίδοντας μία νέα εγκύκλιο την επαύριο των Χριστουγέννων, που προαναγγέλλει σοβαρές συνέπειες για τους Γάλλους που έχουν εγκατασταθεί στη γείτονα, αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Λε Ταν (Le Temps).

    Σύμφωνα με το κείμενο της εγκυκλίου, που εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οικονομικών, η Γαλλία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει πλέον τα ευεργετήματα της σύμβασης για διπλό φορολογικό καθεστώς προς τους Γάλλους που έχουν εγκατασταθεί στην Ελβετία, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα αλμυρό πρόστιμο. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η πρακτική τούτη ίσχυε ήδη από 40ετίας «βάσει συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ Ελβετίας και Γαλλίας».

    Ουσιαστικά η άτυπη ανοχή που επεδείκνυαν οι φορολογικές αρχές από το 1972 καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2013.

    Το μέτρο αυτό θα έχει επιπτώσεις σε όσους έχουν ?μετακομίσει φορολογικά? κι εντούτοις συνεχίζουν να διατηρούν επαγγελματικές δραστηριότητες στη Γαλλία, ή εξακολουθούν να έχουν έσοδα από μερίσματα στη χώρα, χωρίς όμως να καταβάλουν φόρους διότι θεωρούνται ως φορολογικά υποκείμενα στην Ελβετία.

    Προκειμένου να χαίρουν των ευεργετημάτων αυτών, τα φυσικά πρόσωπα αυτά αποδέχονταν να πληρώνουν τους φόρους τους στην Ελβετία, υπό τη μορφή προστίμου με μία προσαύξηση 30%. Σε αντάλλαγμα, η ελβετική εφορία τους απήλλασσε από την υποχρέωση δήλωσης φορολογικής έδρας, επιτρέποντάς τους να επωφελούνται από το διπλό φορολογικό καθεστώς, σύμφωνα με τη συμφωνία που είχε συνάψει με τη Γαλλία το 1966. Βάσει αυτής, οι Γάλλοι υπήκοοι θεωρούνταν ότι κατοικούσαν στην Ελβετία κι ως εκ τούτου κατέβαλλαν μικρότερους φόρους στην πατρίδα τους. Συνεπώς κατέβαλλαν φόρο μόλις 15% επί της πηγής στη Γαλλία για τα μερίσματά τους, αντί για 30% στην περίπτωση που δεν έχαιραν αυτού του διπλού καθεστώτος.

    Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ο ειδικός στα φορολογικά Ελβετός δικηγόρος Φιλίπ Κενέλ υποστηρίζει πως εάν το Παρίσι αποφασίσει να εξαιρέσει τους εν λόγω Γάλλους φορολογουμένους στην Ελβετία, «το αποτέλεσμα θα είναι το ακριβώς αντίθετο από το προσδοκώμενο», καθώς οι ?φορολογικοί μετανάστες? θα «κόψουν κάθε δεσμό με την πατρίδα τους προκειμένου να προστατευθούν».

    Το 2011 η Ελβετία αριθμούσε 5.445 ξένους πολυεκατομμυριούχους κατοίκους, που ευεργετούνταν από το καθεστώς του διπλού φορολογικού καθεστώτος, μεταξύ των οποίων οι 2.000 είναι Γάλλοι.

    [03] Γ. Παπακωνσταντίνου: "Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ"

    «Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» ανέφερε, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, σε στενό κύκλο συνομιλητών του.

    Αν και ο ίδιος δεν αναφέρει κάτι παραπάνω, επιμένει πως η αλλοίωση δεν έγινε στα δικά του χέρια αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο δείχνοντας ουσιαστικά προς τους κ.κ. Διώτη και Βενιζέλο.

    Φέρεται δε, να υποστηρίζει: «Από τη στιγμή που έφυγα από το Υπουργείο δεν έγινε τίποτα. Ο Διώτης είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί προϊόν υποκλοπής , ο Βενιζέλος συμφώνησε και η υπόθεση έκλεισε».

    [04] Σε επέμβαση αφαίρεσης χολής θα υποβληθεί ο Κώστας Τζαβάρας

    Σε επέμβαση αφαίρεσης χολής θα υποβληθεί ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος εισήχθη στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς αισθανόταν ενοχλήσεις.

    Ο κ. Τζαβάρας θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι την Τρίτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 January 2013 - 11:30:22 UTC