Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Βερολίνο τη Δευτέρα ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Ερώτημα Τ. Κουίκ στον πρωθυπουργό για τη λίστα Λαγκάρντ
  • [03] Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-4, Ατρόμητος-Κέρκυρα 2-0 και Αρης-Πανιώνιος 2-1

  • [01] Στο Βερολίνο τη Δευτέρα ο Αντ. Σαμαράς

    Αναχωρεί αύριο, Δευτέρα, για το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού ?Die Welt?, ως κεντρικός ομιλητής στο δείπνο της Δευτέρας, μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Τρίτης, θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ ενώ νωρίτερα, το πρωί της ίδιας μέρας θα έχει κατ? ιδίαν συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς ? Ντίντιχ Γκένσερ.

    Στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού ?Die Welt?, την Τρίτη θα μιλήσουν η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μάρτιν Σουλτζ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οζμπορν, ο υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας Λουΐς ντε Γκίνδος και οι υπουργοί της Γερμανικής Κυβέρνησης Οικονομικών και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ, Οικονομικών Βολφγκαν Σόιμπλε και Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε Το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Θα τα καταφέρουμε

    [02] Ερώτημα Τ. Κουίκ στον πρωθυπουργό για τη λίστα Λαγκάρντ

    Δημόσιο ερώτημα προς τον πρωθυπουργό έθεσε με δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, αν τον είχε ενημερώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ επί κυβερνήσεως Παπαδήμου. «Εάν ναι, τότε έχει τις ίδιες ευθύνες απόκρυψης. Εάν όχι, τότε πώς συγκυβερνά τώρα μαζί του;», πρόσθεσε ο Τέρνες Κουίκ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε δηλώσεις του από τη Σάμο, ο κ. Κουίκ είπε ότι δεν μπορεί να μένει έξω από το κάδρο των ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι πολιτικές ευθύνες έχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ειδικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Τέρενς Κουίκ είπε ότι απέκρυψε τη λίστα Λαγκάρντ σε δύο προεκλογικές περιόδους και διερωτήθηκε «Εάν ο κόσμος γνώριζε ότι υπάρχει αυτή η λίστα, θα ψήφιζε όπως ψήφισε; Μήπως έχουμε και αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος από την απόκρυψη ενός πολύ σημαντικού στοιχείου, που σίγουρα θα επηρέαζε την προεκλογική περίοδο;»

    [03] Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-4, Ατρόμητος-Κέρκυρα 2-0 και Αρης-Πανιώνιος 2-1

    Με τέρματα των Λάζαρ (70'), Σαλπιγγίδη (76'), Γιάννου (87') και Σταφυλίδη (90΄+2) ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 4-1 από τον Πανθρακικό μέσα στην Κομοτηνή, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Κάτσε (32'), όμως από το 41' αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Κουτσόπουλου, σε πέναλτι που δόθηκε και που δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ ο Σαλπιγγίδης, καθώς το απέκρουσε ο νεοεισελθών Αντίλοβιτς.

    ο Ατρόμητος ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Κέρκυρας επικρατώντας 2-0 στο γήπεδο του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό με τον Φυτανίδη, ενώ στο 31΄ ο Ταυλαρίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

    Νωρίτερα, ο Αρης κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη επί του Πανιωνίου με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 29ο λεπτό με τον Αγγελούδη, για να ισοφαρίσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης στο 42΄ με τον Ντούνη. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Αγκάνθο στο 79΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 January 2013 - 17:30:22 UTC