Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατομμύρια παράνομα προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν στη Δάφνη
  • [02] Επιστολή Α. Σαμαρά στους υπουργούς για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
  • [03] Δηλώσεις Γρ. Ψαριανού για Προανακριτική και διαγραφή βουλευτών από τη ΔΗΜΑΡ
  • [04] Εντός του Φεβρουαρίου η ανταλλαγή μετοχών Εθνικής Τράπεζας- Eurobank
  • [05] Διευκρινίσεις ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων

  • [01] Εκατομμύρια παράνομα προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν στη Δάφνη

    Περισσότερες από 67 εκατομμύρια εγγραφές και καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) κ.ά., κατείχε παράνομα η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη Δάφνη Αττικής, στην οποία πραγματοποιήθηκε χθες αιφνιδιαστική επιχείρηση από την Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

    Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν τώρα τον τρόπο απόκτησης των στοιχείων αυτών, τα οποία προέρχονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το υπουργείο Οικονομικών και άλλες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και κατηγορίες σε άτομα που πιθανόν συνεργάζονταν με την εταιρεία.

    Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο 31χρονος πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

    Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν δύο κεντρικοί διακομιστές (servers) με 6 σκληρούς δίσκους ο καθένας, συνολικής χωρητικότητας 870 GB, ένας κεντρικός διακομιστής με 3 σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).

    Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας, η οποία συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και στη συνέχεια διαθέτει έναντι αμοιβής, φορολογικά στοιχεία και δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων.

    Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τη συγκεκριμένη εταιρεία στην περιοχή της Δάφνης και πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της, με τη συνδρομή κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

    Ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν επιπλέον καταδικαστικές αποφάσεις για φορολογικές παραβάσεις, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [02] Επιστολή Α. Σαμαρά στους υπουργούς για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

    Κατευθύνσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους λειτουργίας του κράτους και την αναβάθμιση, στο υψηλότερο επίπεδο, της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, έδωσε ο πρωθυπουργός με επιστολή του, προς τους υπουργούς της κυβέρνησης.

    Απαραίτητη για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης είναι η άμεση εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και η λειτουργία της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία διασφαλίζει την οριζόντια συνεργασία μεταξύ των υπουργείων.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του επισημαίνει ότι η Επιτροπή Συντονισμού θα εξετάζει, ως προς τη σκοπιμότητά τους, όλες τις δράσεις πληροφορικής των υπουργείων, πριν από τη διενέργεια οποιουδήποτε διαγωνισμού, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η αποφυγή φαινομένων αλληλεπικάλυψης ή επιδίωξης αντιφατικών μεταξύ τους στόχων.

    Επίσης καθιστά σαφές ότι η ψηφιακή υπογραφή καθώς και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, μεταξύ των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Η υποχρέωση αυτή θα

    [03] Δηλώσεις Γρ. Ψαριανού για Προανακριτική και διαγραφή βουλευτών από τη ΔΗΜΑΡ

    «Αν αποδειχθεί ότι αυτή η λίστα έφυγε ακέραιη από τον κ. Παπακωνσταντίνου και πήγε στα χέρια του Βενιζέλου και αλλοιώθηκε, θα παραπεμφθεί και ο Βενιζέλος. Ποινικές ευθύνες αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν για κανέναν, θα γίνει διερεύνηση» τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Πρώτο Πρόγραμμα), ο Γρ. Ψαριανός.

    Σε ό,τι αφορά τις διαγραφές των δυο βουλευτών από τη ΔΗΜΑΡ, αναρωτήθηκε: «Δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος χθεσινός ΠΑΣΟΚος, που ψήφισε τα μνημόνια, είχε μια άλλη λογική, έρχεται στη ΔΗΜΑΡ, λέει ότι είμαι μέλος της, εκλέγεται με τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ και, από τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου και μετά, σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζουν ο Μουτσινάς και ο Βουδούρης ότι δεν έπρεπε να είμαστε σε αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να φύγουμε, δεν ψηφίζουμε αυτό το άλλο, ε τότε τι κάθεσαι;».

    [04] Εντός του Φεβρουαρίου η ανταλλαγή μετοχών Εθνικής Τράπεζας- Eurobank

    Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, ενώ η νομική συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων στα μέσα του έτους, δήλωσε σήμερα ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικοί άξονες της στρατηγικής του Ομίλου είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής του και η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά.

    [05] Διευκρινίσεις ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων

    Όσοι καταναλωτές εξόφλησαν εκπρόθεσμα το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) του 2011 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, πιστώθηκαν το ποσό που κατέβαλαν στους επόμενους λογαριασμούς και οι οφειλές τους μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών.

    Αυτό διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ σήμερα, με αφορμή σχετικές πληροφορίες για περιπτώσεις πολιτών που θεωρούν ότι έχουν πληρώσει το τέλος και καλούνται να το ξαναπληρώσουν.

    Η ΔΕΗ, συγκεκριμένα, είχε ανακοινώσει από τον Ιούνιο του 2012 ότι: «Στα τέλη Απριλίου, έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ, περιλαμβάνοντας ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011. Για το λόγο αυτό, στις 30 Απριλίου 2012, η ΔΕΗ - σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών - διαβίβασε όλες τις οφειλές πελατών της για καθυστερούμενα ποσά ΕΕΤΗΔΕ που είχαν ενσωματωθεί σε προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος για είσπραξη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

    Προς τούτο, δεδομένου ότι τυχόν ανεξόφλητη οφειλή ΕΕΤΗΔΕ πρέπει μετά την 1η Μαΐου να διευθετείται μέσω των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών, σε κάθε περίπτωση πελάτη που είχε οφειλή από ΕΕΤΗΔΕ, η ΔΕΗ κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (30.4.12) πίστωσε το λογαριασμό του με αντίστοιχο ποσό της οφειλής του, προκειμένου να μηδενισθεί η οποιαδήποτε σχετική χρέωση ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Η ως άνω πίστωση - για όσους πελάτες όφειλαν ΕΕΤΗΔΕ -εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς που εκδίδονται μετά την 1η Μαΐου 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 13:30:23 UTC