Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Στόχος, η ανάκαμψη της οικονομίας
  • [02] Συνυπογράφει η Χρυσή Αυγή την πρόταση των ΑΝΕΛ
  • [03] Μητσοτάκης: Με τη βοήθεια του Θεού ξεπέρασα τη δυσκολία
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Μετέτρεψαν τη χώρα σε βίλα διαφθοράς
  • [05] Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νέο φορολογικό
  • [06] Παράταση της διαδικασίας υποβολής τελικών προσφορών για το ΤΤ, ζητούν Εθνική και Eurobank
  • [07] Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών ζήτησε το ΣΔΟΕ

  • [01] Σαμαράς: Στόχος, η ανάκαμψη της οικονομίας

    Αναγνώριση της συνέπειας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και στήριξη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, εισέπραξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

    Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ επανέλαβε ότι το μεγάλο πλέον ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η οποία επιτυγχάνεται με τη ρευστότητα και τις επενδύσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το φορολογικό, με αφορμή το οποίο επισημάνθηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιδείξει μηδενική ανοχή στο θεμα της φοροδιαφυγής, αλλά και να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα με βάση τον νόμο, χωρίς να υπολογίζει «ποιος είναι ποιος» προκειμένου να αποκατασταθεί στην κοινωνία το περί δικαίου αίσθημα.

    Όπως διαπιστώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία, τόσο κατά τη συνάντηση στην Καγκελαρία όσο και στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Die Welt» το κλίμα απέναντι στην Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς δεν συζητείται πλέον καν ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά εξήγησε αναλυτικά ότι η χώρα προσφέρει πλέον σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και βελτιωμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και την ανταγωνιστικότητα, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι υποψήφιοι επενδυτές θα βρουν τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

    Κατά την παρουσία του στο συνέδριο, ο κ. Σαμαράς έγινε γνωστό ότι αναφέρθηκε και στη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, όπως διαμορφώνεται υπό το φως των νέων διεθνών προκλήσεων και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μεγάλες και γενναίες αποφάσεις, ενδεχομένως και έξω από τα συνηθισμένα. Τόνισε δε τα γεωστρατηγικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός Νότος και ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν υπ? όψιν ενόψει των αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: "Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια με θυσίες του ελληνικού λαού"

    [02] Συνυπογράφει η Χρυσή Αυγή την πρόταση των ΑΝΕΛ

    Συνυπογράφει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την παραπομπή, σε προανακριτική επιτροπή, των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, η Χρυσή Αυγή.

    Σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει τη σχετική πρόταση, που θα κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 30 βουλευτών, «ούτως ώστε να γίνει η ψηφοφορία όλων των κομμάτων και να βρεθούν οι βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους έναντι του ελληνικού λαού».

    [03] Μητσοτάκης: Με τη βοήθεια του Θεού ξεπέρασα τη δυσκολία

    Τις ευχές του για τη νέα χρονιά έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για την περιπέτεια υγείας που πέρασε.

    «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους πολλούς καλούς φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που ενδιαφέρθηκαν για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου. Με τη βοήθεια του Θεού, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού κατάφερα να ξεπεράσω και αυτή τη δυσκολία και σήμερα είμαι καλά», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος πήρε σήμερα εξιτήριο από το θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ για τη νέα χρονιά ευχήθηκε σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όπου γης, υγεία και προκοπή.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Μετέτρεψαν τη χώρα σε βίλα διαφθοράς

    «Δεν μπορούν να μιλάνε για αξιοπιστία της χώρας αυτοί που επί χρόνια με την πολιτική τους τη μετέτρεψαν σε βίλα οργίων, διαφθοράς και διαπλοκής».

    Αυτά αναφέρει απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, για την ομιλία του Α. Τσίπρα στην κοινοβουλευική ομάδα του κόμματός του.

    [05] Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νέο φορολογικό

    Υπερψηφίστηκε στη δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - και αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια του Σώματος.

    Κατά την μεθαυριανή επεξεργασία, στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν και νομοτεχνικές αλλαγές που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες επανέρχεται η απαλλαγή φόρου έναντι αποδείξεων και διευθετούνται ζητήματα που είχαν ανακύψει, σχετικά με την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

    «Οποιοδήποτε ζήτημα έχει προκληθεί κατά την μετάβαση των ελευθέρων επαγγελματιών από τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων στον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, κλείνει με την νομοτεχνική βελτίωση που φέρνουμε σήμερα», δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    Κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, τα κόμματα επανέλαβαν θέσεις που είχαν υποστηρίξει στις προηγούμενες συνεδριάσεις - με νύξεις και για το «οξύτατο πρόβλημα θέρμανσης» που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    [06] Παράταση της διαδικασίας υποβολής τελικών προσφορών για το ΤΤ, ζητούν Εθνική και Eurobank

    Μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των τελικών δεσμευτικών προσφορών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), που είναι η 11η Ιανουαρίου, έχουν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

    Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα διασπαστεί σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, όπως έγινε και στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας και το «καλό» κομμάτι θα μεταβιβαστεί στην τράπεζα που θα καταθέσει την καλύτερη προσφορά, ενώ το «κακό» θα τεθεί σε εκκαθάριση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατατεθεί τέσσερις μη δεσμευτικές προσφορές από τις τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και την Τράπεζα Αττικής.

    Στην περίπτωση που δεν δοθεί τελικά παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υποβάλλει δεσμευτική προσφορά καθώς προτεραιότητα αποτελεί η επιτυχημένη ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης για την απόκτηση της Eurobank και στη συνέχεια η ενοποίηση των δύο οργανισμών και η επιτυχής ανακεφαλαιοποίησή του.

    [07] Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών ζήτησε το ΣΔΟΕ

    Το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών σε Τράπεζες, που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Την ίδια στιγμή ερευνώνται από το ΣΔΟΕ 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ΣΔΟΕ δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα στοιχεία για τα αποτελέσματα των εκτεταμένων ελέγχων στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια, που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Πρόκειται για 3.262 ελέγχους οι οποίοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, συνέβαλαν ώστε να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το ποσοστό της παραβατικότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 17:30:23 UTC