Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι επενδυτές θα επιστρέψουν το 2013 στην Ελλάδα»
  • [02] Με τον Μ. Νίμιτς συναντάται σήμερα ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [03] Εντείνονται οι προσπάθειες στην Κύπρο για μείωση του δημοσίου χρέους
  • [04] Πανέτοιμοι με Μάλαγα οι Διαμαντίδης και Μπανκς του Παναθηναϊκού
  • [05] Η ταινία "Λίνκολν" κέρδισε 10 υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA
  • [06] Τα διαιτητικά αναψυκτικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης
  • [07] Στο Ινστιτούτο Brooking, στη Νέα Υόρκη, θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας
  • [08] Με επέμβαση της αστυνομίας έληξε η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
  • [09] Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ απο αντιεξουσιαστές
  • [10] Αρχίζουν οι απολογίες για το οικονομικό σκάνδαλο στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [11] Ο Ούγο Τσάβες δεν θα ορκιστεί την Πέμπτη

  • [01] «Οι επενδυτές θα επιστρέψουν το 2013 στην Ελλάδα»

    Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές νωρίτερα από ό,τι αναμένουν πολλοί παρατηρητές, προβλέπει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, θέτοντας, ωστόσο γι αυτό, ως προϋποθέσεις την «περαιτέρω ισχυροποίηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και την εκδήλωση της απαραίτητης αλληλεγγύης εκ μέρους της ευρωζώνης και του ΔΝΤ».

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Νταλάρα διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι επενδυτές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα εντός του 2013 και μάλιστα «όχι μόνον για χρηματοοικονομικές επενδύσεις, αλλά και για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία».

    Για τον λόγο αυτόν πρέπει, όπως λέει, να επιτευχθεί άμεσα πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις.

    Για δε τη φορολογική μεταρρύθμιση, σημειώνει ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση επενδύσεων», όπως και «η πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών δεσμεύσεων».

    Ο γενικός διευθυντής του IIF, του οποίου η θητεία λήγει την 1η Φεβρουαρίου, ύστερα από παραμονή 20 χρόνων στο τιμόνι του οργανισμού, σημειώνει ακόμη πως αξιολογεί ως «μέγα λάθος» την απόφαση που έλαβαν Μέρκελ και Σαρκοζί τον Οκτώβριο του 2010 στη Ντοβίλ για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην ελληνική διάσωση, γεγονός που «οδήγησε σε τεράστιες πιέσεις τις αγορές κρατικού χρέους».

    Τέλος, ο κ. Νταλάρα δηλώνει πως διαπιστώνει «αλλαγή κουλτούρας των Ελλήνων πολιτικών».

    [02] Με τον Μ. Νίμιτς συναντάται σήμερα ο Δ. Αβραμόπουλος

    Με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες Ελλάδας - ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, συνάνταται στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο κ. Νίμιτς, πραγματοποιεί επίσκεψη σε Αθήνα και Σκόπια, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

    [03] Εντείνονται οι προσπάθειες στην Κύπρο για μείωση του δημοσίου χρέους

    Κυβέρνηση, Κεντρική Τράπεζα και κόμματα καταβάλλουν προσπάθεια για αλλαγή των παραμέτρων, που καθορίζουν τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της Κύπρου.

    Σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, τέθηκαν επί τάπητος οι παραδοχές και η μεθοδολογία που χρησιμοποίησε στον διαγνωστικό του έλεγχο ο χρηματοοικονομικός οίκος Pimco, για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών.

    Οι ελπίδες της Κεντρικής Τράπεζας στρέφονται εν μέρει στη Blackrock που άρχισε από χθες να αξιολογεί τις βασικές παραμέτρους της προκαταρκτικής έκθεσης της Pimco. Πέραν του επικουρικού ρόλου της Blackrock, η Κεντρική Τράπεζα παρουσίασε άλλες τέσσερις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν για να μειωθεί το χρέος.

    Οι τέσερις λύσεις, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, είναι:

    Πρώτον, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών είναι μέρος των μηχανισμών που έχει στη διάθεση του το κράτος για να περιορίσει το χρέος.

    Δεύτερον, χρειάζεται επειγόντως να υπάρχει αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που λήγει το 2016.

    Τρίτον, πρέπει να γίνει προσπάθεια από την κυπριακή κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ιρλανδική προεδρία για προώθηση της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το μηχανισμό, έτσι ώστε να μην περιλαμβάνεται όλο το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης στο δημόσιο χρέος.

    Τέταρτον, η Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές να αποδεχθούν να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με το βασικό αντί το ακραίο σενάριο.

    Με βάση την προκαταρκτική έκθεση της Pimco, οι κεφαλαιακές ανάγκες του βασικού σεναρίου είναι κοντά στα 6,5 δισ. ευρώ και του ακραίου κοντά στα 10 δισ. ευρώ.

    [04] Πανέτοιμοι με Μάλαγα οι Διαμαντίδης και Μπανκς του Παναθηναϊκού

    Στη διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη για το αυριανό ματς της 3ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας με τη Μάλαγα τέθηκαν οριστικά οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Μάρκους Μπανκς.

    Ο αρχηγός των «πρασίνων» ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από τις αναμετρήσεις με Αναντολού Εφές και Απόλλωνα Πατρών και γυμνάστηκε κανονικά χθες. Το ίδιο έκανε και ο Αμερικανός πλέι μέικερ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία 24ωρα από ίωση.

    [05] Η ταινία "Λίνκολν" κέρδισε 10 υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA

    Η ταινία "Λίνκολν", με θέμα την ιστορία του αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν και του αγώνα του για την απελευθέρωση των σκλάβων κέρδισε 10 υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA, τη μεγαλύτερη κινηματογραφική διάκριση στη Βρετανία.

    Ακολουθούν με εννιά υποψηφιότητες οι ταινίες "Οι Άθλιοι" και "Η Ζωή του Πι". Αμέσως μετά, με οκτώ υποψηφιότητες βρίσκεται η ταινία του Τζέιμς Μποντ "Skyfall".

    Το "Αργκο" του Μπεν Αφλεκ με θέμα τη διάσωση των αμερικανών ομήρων στο Ιράν το 1979 είναι υποψήφιο για επτά βραβεία και η "Άννα Καρένινα" για έξι.

    Ο ίδιος ο Αφλεκ είναι υποψήφιος για το βραβείο σκηνοθεσίας και πρώτου ανδρικού ρόλου. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο στο Κόβεν Γκάρντεν με οικοδεσπότη των Στίβεν Φράι.

    [06] Τα διαιτητικά αναψυκτικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης

    Η κατανάλωση αναψυκτικών, ιδίως διαιτητικών, που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στους ενήλικες, ενώ αντίθετα η κατανάλωση καφέ με ελαφρώς μειωμένο κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ακόμα και η κατανάλωση διαιτητικών φρουτοχυμών με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με την επίμαχη μελέτη.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον νευρολόγο Χονγκλέι Τσεν των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι «τα διαιτητικά αναψυκτικά, ο καφές και το τσάι καταναλώνονται ευρέως σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν σημαντικές φυσικές -και πιθανώς σημαντικές ψυχικές- επιπτώσεις στην υγεία». Όπως διαπιστώθηκε, όσοι έπιναν περισσότερα από τέσσερα κουτιά ή ποτήρια οποιουδήποτε είδους αναψυκτικών μέσα στην ημέρα, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη διαγνωσμένη από γιατρό, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου αναψυκτικά. Ο κίνδυνος ήταν ακόμα μεγαλύτερος για όσους προτιμούσαν να πίνουν διαιτητικά (31%) παρά κανονικά αναψυκτικά (22%).

    Όμως όσοι έπιναν τέσσερα φλιτζάνια καφέ καθημερινά, είχαν περίπου 10% μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου καφέ. Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [07] Στο Ινστιτούτο Brooking, στη Νέα Υόρκη, θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας

    Για τις οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος, τις προοπτικές της Ελλάδας και τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας και η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα μιλήσει στις 22 Ιανουαρίου στο Brooking Institute στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού ινστιτούτου.

    [08] Με επέμβαση της αστυνομίας έληξε η κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

    Με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, έληξε η κατάληψη στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, από περίπου 50 αντιεξουσιαστές.

    Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομίας και ζήτησε η οποιαδήποτε επιχειρηση να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερο δυναμικό τρόπο.

    Όπως αναφέρουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πράγματι οι αστυνομικές δυνάμεις έβγαλαν, χωρίς ένταση, έξω από τα γραφεία τους καταληψίες, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομικής επέμβασης στη "Βίλα Αμαλία" και κατά της πολιτικής του μνημονίου, ενώ ανήρτησαν και πανό.

    [09] Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ απο αντιεξουσιαστές

    Ομάδα αντιεξουσιαστών, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, έχει καταλάβει τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

    Εκείνη την ώρα στα γραφεία του κόμματος βρίσκονταν, υπάλληλοι και λίγα από τα στελέχη ενώ η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε επαφή με την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την εκτόνωση της έντασης.

    Μάλιστα, ορισμένα στελέχη, λόγω της κατάστασης ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στη Βουλή μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα.

    [10] Αρχίζουν οι απολογίες για το οικονομικό σκάνδαλο στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Αρχίζουν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στον δήμο Θεσσαλονίκης.

    Πρώτος απολογείται ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τους 18 κατηγορούμενος που παραδέχθηκε μέρος των πράξεων που του αποδίδονται.

    Τελευταίοι αναμένεται να απολογηθούν ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης Μιχάλης Λεμούσιας.

    [11] Ο Ούγο Τσάβες δεν θα ορκιστεί την Πέμπτη

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες δεν θα ορκιστεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, την ημερομηνία που προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας, και θα ορκιστεί αργότερα ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ντιοσδάτο Καμπέγιο.

    Ο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 10 Δεκεμβρίου στην Κούβα, "δεν θα μπορέσει να παρουσιαστεί ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης" για την ορκωμοσία του την Πέμπτη βάσει των συστάσεων των γιατρών του, δήλωσε ο Καμπέγιο ενώπιον των βουλευτών.

    Κατά συνέπεια και βάσει του άρθρου 231 του Συντάγματος, "η ορκωμοσία του θα γίνει σε μεταγενέστερη ημερομηνία ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου", πρόσθεσε ο Καμπέγιο.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2013 - 9:30:25 UTC