Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν μας αφορά το ζήτημα της αλλοίωσης της "λίστας Λαγκάρντ", υποστήριξαν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου
  • [02] Δένδιας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχτεί καταλήψεις
  • [03] Αλλάζει η εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας
  • [04] Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας

  • [01] Δεν μας αφορά το ζήτημα της αλλοίωσης της "λίστας Λαγκάρντ", υποστήριξαν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παροχής εξηγήσεων, στους οικονομικούς εισαγγελείς, των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την αλλοίωση της «λίστας Λαγκάρντ». Τα τρία πρόσωπα, που κλήθηκαν ως ύποπτοι για τη διάπραξη τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος, παρέδωσαν στους εισαγγελείς υπομνήματα με τις θέσεις τους.

    Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Γιώργο Στεφανάκη, οι τρεις κληθέντες έδωσαν απαντήσεις «για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση της λίστας». «Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα. Βεβαίως και δικαιολογούνται τα χρήματα. Το "όχι" (σσ. για την εμπλοκή τους στην υπόθεση) είναι "όχι"».

    [02] Δένδιας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχτεί καταλήψεις

    «Δεν έχουμε διάθεση για σύγκρουση, αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε στις θέσεις μας» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, σε δημοσιογράφους, με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη βίλα Αμαλία και τη ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι η ιδέα των καταλήψεων δεν είναι ανεκτή από την κυβέρνηση.

    Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε ως πιο σοβαρή την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ως κοινοβουλευτικού κόμματος και δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον κ. Κουβέλη, ο οποίος, όμως, του είπε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των καταληψιών.

    Στο μεταξύ, επτά άτομα προσήγαγαν οι άνδρες της αστυνομίας, από το κτίριο του ΝΑΤ, στη γωνία των οδών Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, που τελούσε υπό κατάληψη από τις 19/3/2009.

    Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την Αστυνομία, στο κτίριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μπουκάλια, κράνη, τροχοί, τρυπάνια και άλλα αντικείμενα.

    Εξάλλου, ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες από την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, ενώ για την επανακατάληψη της βίλας Αμαλία κρατούνται 101 άτομα.

    [03] Αλλάζει η εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας

    Αλλάζει η μορφή του παγκόσμιου συμβόλου και ιερότερου χώρου της Αρχαίας Ελλάδας, της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τις γνωμοδοτήσεις που έλαβε ομόφωνα χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και αφορούν τις ανασκαφές στην περιοχή και την έγκριση προτάσεων για μελέτες, που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

    «Θα υπάρξει αλλαγή της εικόνας της Αρχαίας Ολυμπίας» τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

    Ειδικότερα, το έργο που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΚΑΣ χωρίζεται σε τρία σκέλη:

    Αποκάλυψη - ανάδειξη της Ανατολικής Στοάς του Γυμνασίου (περιλαμβάνει τη χωροθέτηση νέας εισόδου και εγκατάστασεων εξυπηρέτησης κοινού).

    Στερέωση του αναλημματικού τοίχου των Θησαυρών.

    Στερέωση των πρανών της ανασκαφής στο Ιερό της Δήμητρας Χαμύνης και ανάδειξη του μνημείου.

    «Οι τρεις αυτές προτάσεις μόνο καλό θα κάνουν στον χώρο και στην προσλαμβάνουσα εικόνα των επισκεπτών για αυτόν» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Μενδώνη.

    [04] Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας

    Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριές εκφράσεις, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ (Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου), αφιερώνοντας περίπου τον μισό χρόνο της ομιλίας του στην κριτική του προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

    Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες, στους οποίους χρειάζεται να κινηθεί η χώρα, αρχής γενομένης από το 2013, το οποίο χαρακτήρισε ως έτος της στροφής, του πρωτογενούς πλεονάσματος, της ανάσχεσης της ύφεσης, της αναστήλωσης της εμπιστοσύνης, της πραγματικής οικονομίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των νέων ξένων επενδύσεων και της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των νοικοκυριών και της επιχειρηματικότητας.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «κάποιοι θέλουν να καθηλώσουν τη χώρα στη μιζέρια τους, καλλιεργούν ενσυνείδητα για μικροκομματικούς λόγους τον διχασμό, την πόλωση και την οξύτητα» και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια τη φύση του επένδυσε στο θάνατο της χώρας» σημειώνοντας ότι «ωστόσο έχασε δύο φορές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2013 - 15:30:25 UTC