Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε όπλα θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη βρέθηκε το DNA του 29χρονου
  • [02] Ειρηνοδικείο διέγραψε σε ποσοστό 90% χρέος άνεργης μητέρας
  • [03] Αύξηση 1,5% σημείωσε μεσοσταθμικά ο πληθωρισμός, το 2012
  • [04] «Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να καταδικαστεί απο τα ποινικά δικαστήρια»
  • [05] Fitch: «Πιθανή η έξοδος της Ευρωζώνης από την κρίση το 2013»
  • [06] ΙΟΒΕ: Επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από τέλος 2013 ή αρχές 2014
  • [07] Πρόταση Γιούνκερ για αναδρομική στήριξη των τραπεζών από τον ESM
  • [08] Ξεκινά έρευνα σε βάρος του Σαρκοζί, στο πλαίσιο της "υπόθεσης Καράτσι"
  • [09] Έκρηξη αυτοκινήτου κοντά στο υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ

  • [01] Σε όπλα θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη βρέθηκε το DNA του 29χρονου

    Με γενετικό υλικό, που βρέθηκε σε πέντε όπλα, τα οποία είχαν εντοπισθεί θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ταυτίζεται το DNA του 29χρονου, που συνελήφθη χθες στην Κορινθία από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Χρίστος Μανούρας, τα όπλα είχαν βρεθεί, στις 18 Νοεμβρίου του 2011, θαμμένα στο προαύλιο της Πολυτεχνειούπολης μέσα σε κουτί και σακούλα, ύστερα από υπόδειξη πολίτη.

    Πρόκειται για δύο περίστροφα Magnum 357, δύο πιστόλια και ένα αυτόματο υποπολυβόλο Οuzi.

    Από την έρευνα, που έγινε τόσο στην Κορινθία όσο και σε διαμέρισμα, όπου διέμενε ο 29χρονος, φοιτητής της Γεωπονικής, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, δεν βρέθηκαν κάποια αξιόλογα αντικείμενα.

    Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε χωριό της Καρδίτσας, που επισκεπτόταν συχνά ο 29χρονος και έμενε για μικρά χρονικά διαστήματα.

    [02] Ειρηνοδικείο διέγραψε σε ποσοστό 90% χρέος άνεργης μητέρας

    Το Ειρηνοδικείο Συκιωνίων στο Κιάτο μείωσε με απόφασή του, τα χρέη που είχε από δάνεια και πιστωτικές κάρτες, μια 45χρονη άνεργη μητέρα δύο παιδιών, σε ποσοστό που φτάνει το 90%.

    Ειδικότερα, το δικαστήριο μείωσε τη συνολική οφειλή από τα 24.000 ευρώ σε 2.400 ευρώ και επέβαλε μηνιαία δόση ύψους 50 ευρώ για 48 μήνες, προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος.

    Η ΕΚΠΟΙΖΩ χαρακτηρίζει την απόφαση ανακουφιστική για την άνεργη μητέρα και καλεί τους πολίτες να απευθύνονται στις Ενώσεις Καταναλωτών και στους Δικηγορικούς Συλλόγους για τη ρύθμιση των χρεών τους.

    [03] Αύξηση 1,5% σημείωσε μεσοσταθμικά ο πληθωρισμός, το 2012

    Αύξηση 1,5% σημείωσε τελικά ο πληθωρισμός σε μέσα επίπεδα πέρυσι, μετά και την αύξηση κατά 0,8% τον Δεκέμβριο (από 1% τον Νοέμβριο 2012 και έναντι 2,4% τον Δεκέμβριο 2011).

    Οι κυριότερες ανατιμήσεις που κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) πέρυσι αφορούσαν σε επιπτώσεις από τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό (πετρέλαιο θέρμανσης +37,9%, ηλεκτρισμός +16,3%, φυσικό αέριο +5,9%, βενζίνη +4,2% και αεροπλάνα +33,7%). Κατά πολύ ανατιμήθηκαν και οι νωπές πατάτες (+15,5%), ενώ μικρότερες ήταν οι αυξήσεις τιμών σε κρέατα (+1,8%), γαλακτοκομικά- αυγά (+1%) και ένδυση- υπόδηση (+5,3%).

    Τον Δεκέμβριο 2012 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2012, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παρουσίασε μείωση 0,3%, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    [04] «Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να καταδικαστεί απο τα ποινικά δικαστήρια»

    Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «είναι ώρα να καταδικαστεί στα ποινικά δικαστήρια» υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους, οι οποίοι θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου «έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

    Ειδικότερα, η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: «Ο κ. Παπανδρέου έχει καταδικασθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Τώρα είναι ώρα να καταδικασθεί και στα ποινικά δικαστήρια».

    [05] Fitch: «Πιθανή η έξοδος της Ευρωζώνης από την κρίση το 2013»

    Το 2013 μπορεί να είναι ένα καθοριστικό έτος για την έξοδο της Ευρωζώνης από τα προβλήματα δημόσιου χρέους, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του με τίτλο: «Κρίση χρέους της Ευρωζώνης: Το 2013 μπορεί να είναι έτος καμπής».

    Το κλειδί για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης να βρίσκεται στα χέρια των κυβερνήσεων, σημειώνει ο Fitch, προσθέτοντας ότι «το εκλογικό ημερολόγιο (σ.σ.: για το 2013) παραμένει ένας βασικός παράγοντας για την εκτίμηση της μελλοντικής πορείας των πολιτικών καθώς και για την πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης».

    Ο οίκος αναφέρει ότι «οι κύριες εκλογές το 2012 στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ολλανδία οδήγησαν σε κυβερνήσεις οι οποίες είχαν μία συνολικά εποικοδομητική άποψη όσον αφορά τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης», και προσθέτει: «Η βασική μας υπόθεση είναι ότι και οι εκλογές που θεωρούμε πιο σημαντικές το 2013 --στην Ιταλία το Φεβρουάριο και στη Γερμανία και την Αυστρία το Φθινόπωρο-- θα οδηγήσουν αντίστοιχα στη συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής».

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης

    [06] ΙΟΒΕ: Επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από τέλος 2013 ή αρχές 2014

    Μια ευνοϊκότερη εικόνα των βραχυχρόνιων προοπτικών τις ελληνικής οικονομίας και την εκτίμηση ότι οι τριμηνιαίοι ρυθμοί μεταβολής του ΑΕΠ θα εισέλθουν σε θετική περιοχή από το τέλος του 2013 ή τις αρχές του 2014, διατυπώνει το ΙΟΒΕ στην τέταρτη έκθεσή του για το 2012, στο πλαίσιο των περιοδικών επισκοπήσεων της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση, δεδομένου ότι το 2013 θα υπάρξει μεταφερόμενη ύφεση από το 2012 της τάξεως του 3% περίπου, ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας για ολόκληρο το 2013 σε σχέση με το 2012, εκτιμάται στα επίπεδα περίπου του 4,5%. Κατά πάσα πιθανότητα, στα δύο πρώτα τρίμηνα η ύφεση θα παραμείνει σχετικά υψηλή, υψηλότερη του 4,5%, ενώ στη συνέχεια η συρρίκνωση αναμένεται να κινηθεί χαμηλότερα από αυτό το μέσο επίπεδο.

    Ακολούθως, ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί το τρέχον έτος στην περιοχή του 1%, παρουσιάζοντας σημαντική αποκλιμάκωση σε σχέση με το 2012.

    Η εκτίμηση για την ανεργία, στο σύνολο του 2012, αναθεωρείται ελαφρά επί το δυσμενέστερο, στο 24,5%, 6,8 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 2011 (17,7%). Η παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2013 θα πλήξει αναπόφευκτα και την απασχόληση.

    [07] Πρόταση Γιούνκερ για αναδρομική στήριξη των τραπεζών από τον ESM

    Το μόνιμο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), πρέπει να μπορεί να ανακεφαλαιοποιεί άμεσα τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το κακό χρέος που έχει συσσωρευθεί κατά το παρελθόν, και όχι να αντιμετωπίζει μόνο νέα προβλήματα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup.

    "Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα στο θέμα της κληρονομιάς και του αν θα πρέπει να περιορίσουμε την επέμβαση του ESM μόνο στα νέα προβλήματα", δήλωσε προς το Ευρωκοινοβούλιο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος προεδρεύει των μηνιαίων συνεδριάσεων του υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    "Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει κάποιος βαθμός αναδρομικής δράσης στο μηχανισμό, αλλιώς θα χάσει το νόημά του", τόνισε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Ξεκινά έρευνα σε βάρος του Σαρκοζί, στο πλαίσιο της "υπόθεσης Καράτσι"

    Τρεις ανακρίτριες του γαλλικού δικαστικού σώματος αποφάσισαν να αρχίσουν έρευνα για να διακριβωθεί εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ενέχεται σε παραβίαση της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας, κάτι που σχετίζεται με την έκδοση από την γαλλική προεδρία μιας ανακοίνωσης για την λεγόμενη 'υπόθεση Καράτσι' τον Σεπτέμβριο του 2011, είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια δικαστική πηγή.

    Οι οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης που είχε γίνει στο Καράτσι το 2002 είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην προέδρου μετά την έκδοση της ανακοίνωσης, η οποία ανέφερε πως σε ό,τι αφορά «τη λεγόμενη υπόθεση Καράτσι, το όνομα του αρχηγού του κράτους δεν εμφανίζεται σε κανένα από τα στοιχεία του φακέλου».

    Οι ανακρίτριες πρόκειται να προχωρήσουν στην έρευνα αυτή παρά τις εισαγγελικές συστάσεις, καθώς η εισαγγελία είχε εκτιμήσει ότι δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί έρευνα σε βάρος του Σαρκοζί αφού το άρθρο 67 του γαλλικού Συντάγματος ορίζει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να θεωρηθεί «υπόλογος για πράξεις που έγιναν με αυτή την ιδιότητα»

    Σύμφωνα με τις ανακρίτριες, η πράξη της «αποκάλυψης πληροφοριών που αφορούν μια ανάκριση σε εξέλιξη δεν εισέρχεται στα καθήκοντα του προέδρου της Δημοκρατίας όπως αυτά ορίζονται στο Σύνταγμα», όπως ανέφεραν οι τρεις ανακρίτριες Σιλβιά Ζιμερμάν, Σαμπίν Χερί και Καμίλ Παλιέλ σε έγγραφό τους που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Επιμέλεια: ΜπάμπηςΓεωργίκος

    [09] Έκρηξη αυτοκινήτου κοντά στο υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ

    Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα κοντά στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξερράγη ένα αυτοκίνητο κοντά σε λεωφορείο και υπάρχουν τραυματίες.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως φαίνεται ότι πρόκειται για επίθεση του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για παλαιστινιακή βομβιστική ενέργεια.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2013 - 13:30:22 UTC